Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007

ICMLPO: ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ» ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ

Το Ευρωπαϊκό σύνθημα επιχειρεί να θέσει απαράγραπτα τον νεοφιλελευθερισμό και να τον επιβάλλει σε όλους τις χώρες της Ευρώπης ως τη μόνη δυνατή πολιτική.

Απορρίφθηκε, όμως, ξεκάθαρα και μαζικά από τους εργάτες της Γαλλίας και Ολλανδίας που κλήθηκαν να εκφράσουν την γνώμη τους σε δημοψηφίσματα. Έκτοτε η αντίθεση σε αυτό το σχέδιο, το οποίο είναι προς αποκλειστικό όφελος των μονοπωλίων, αυξάνεται ασταμάτητα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει την επιβολή των νεοφιλελεύθερων κατευθύνσεων και την επιτάχυνση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών μεταφοράς, ενέργειας, παιδείας, υγείας και άλλων.

Όλες οι κυβερνήσεις, και ιδιαίτερα της Γερμανίας, της Γαλλίας, Ισπανίας, έχουν συμφωνήσει στην γλώσσα που αναγνωρίζει το πλήρες περιεχόμενο της Συνθήκης αλλά καταβάλλουν επίπονες προσπάθειες να τη διατυπώσουν στην τεχνοκρατική μορφή των προηγούμενων Ευρωπαϊκών Συνθηκών.

Μαζί με τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγγέλλουμε και αντιπαλεύουμε την «μεταρρυθμιστική» συνθήκη η οποία ενισχύει την εξουσία των μονοπωλίων και η οποία αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην οικοδόμηση μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης σε συναγωνισμό με τις υπόλοιπες και ενάντια στους εργάτες και τους λαούς.

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των λαών να εκφράσουν την γνώμη τους με δημοψήφισμα προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στην συνθήκη.

Ευρώπη, Νοέμβρης 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: