Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται στην Ευρώπη αύξηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των φασιστικών επιθέσεων ενάντια σε μετανάστες εργάτες, αριστερούς, αντιφασίστες και προοδευτικούς.

Αυτές οι επιθέσεις συνδέονται με μια γενικότερη μείωση των ατομικών ελευθεριών που προωθείται από τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, την οικονομική κρίση που αρχίζει να επηρεάζει την καπιταλιστική οικονομία και την ποινικοποίηση των μεταναστών εργατών από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Αυτοί δημαγωγικά μπαίνουν στο στόχαστρο των δυνάμεων της αντίδρασης και των φασιστών ως οι ρίζες της κρίσης, σε μια προσπάθεια να διασπάσουν την εργατική τάξη βάζοντας διαχωρισμούς ανάμεσα στους ντόπιους εργάτες και τους μετανάστες. Επιπρόσθετα, ας σημειωθεί, ότι σε μερικές χώρες παρατηρείται μια ανησυχητική άνοδος της δραστηριότητας φασιστικών συμμοριών, τις οποίες η αντιδραστική αστική τάξη προστατεύει, ανέχεται, υποστηρίζει.

Ενάντια σε αυτό το σκηνικό, η Διεθνής Συνδιάσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO) καλεί όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την άνοδο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, και τους κινδύνους που προκύπτουν από τη δράση φασιστικών συμμοριών σε κάποιες χώρες. Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών εργατών, ενωμένοι πρέπει να σπάσουν την απομόνωση και την πολιτική του διαχωρισμού των εθνικοτήτων που ασκεί η αστική τάξη. Είναι ανάγκη, οι μετανάστες εργάτες να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα της συμμετοχής τους στα ταξικά συνδικάτα και μαζί με τους ντόπιους εργάτες να παλέψουν για τα κοινά τους δικαιώματα ενάντια στην Ευρωπαϊκή αστική τάξη που ευθύνεται για την κοινωνική και οικονομική κρίση που πλήττει την εργατική τάξη.

Ευρώπη, Νοέμβριος 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: