Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Η 13η Ολομέλεια της Διεθνούς Διάσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Kομμάτων και Οργανώσεων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία

Προς τους εργάτες και τους λαούς όλου του κόσμου, προς όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις

Η 13η Ολομέλεια της Διεθνούς Διάσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Kομμάτων και Οργανώσεων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Η σύνοδος, η οποία έλαβε χώρα σε μια ατμόσφαιρα γενικού ενθουσιασμού και αισιόδοξου κομμουνιστικού πνεύματος, ενέκρινε ομόφωνα τον απολογισμό που παρουσίασε η Συντονιστική Επιτροπή όπου αναφερόταν όλες οι δραστηριότητες κατά το διάστημα μετά την τελευταία Ολομέλεια. Έμφαση δόθηκε σε εκείνες που είχαν να κάνουν με τον εορτασμό της 90ης επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης ο οποίος εκφράστηκε με την δημοσίευση της Διακήρυξης της Ολομέλειας στα Ισπανικά, Ιταλικά, Ρωσικά, Γαλλικά, Τουρκικά, Πορτογαλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Βασκικά, Καταλανικά και Γαλικιανά. Επιπλέον, κυκλοφόρησε, σε διαφορές γλώσσες, το τεύχος 15 του περιοδικού Ενότητα και Πάλη ενώ πραγματοποιηθήκαν ποικίλες συναντήσεις, συσκέψεις, πορείες και μεταδόθηκαν ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα.


Η 13η Ολομέλεια της Διάσκεψης ασχολήθηκε επίσης με το ζήτημα του σοσιαλισμού γύρω από το οποίο διεξήχθη σημαντική συζήτηση που διαπίστωσε την αναγκαιότητα για κάθε οργάνωση να εμβαθύνει την μελέτη και τη συζήτηση μέχρι την επόμενη Ολομέλεια. Η πρόταση που έγινε ήταν να συνεισφέρει κάθε κόμμα μια γραπτή εκτίμηση την οποία θα πρέπει να στείλει στην Συντονιστική Επιτροπή σε μια κατάλληλη στιγμή. Αποφασίστηκε ότι η μελέτη και οι αναλύσεις αυτού του θέματος πρέπει να συνδεθούν με την πάλη της εργατικής τάξης και των λαών του κόσμου ενάντια στην αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό. Η θεωρητική πάλη αποτελεί μέρος της γενικότερης πάλης ενάντια στην αντιδραστική αστική τάξη και τις καπιταλιστικές θεωρείς.

Η 13η Ολομέλεια έλαβε ορισμένες αποφάσεις, σχετικά με μια σειρά θέματα, μεταξύ των οποίων: 1) Το Πακιστάν, όπου καταδικάζεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η καταπίεση του λαού 2) Το Ιράν, όπου καταγγέλλονται οι προετοιμασίες του Σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού για επίθεση σε αυτήν χώρα 3) Το Κουρδιστάν, όπου απαιτείται το δικαίωμα για αυτοδιάθεση του Κουρδικού λαού 4) Την Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ανερχόμενης ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης 5) Το ρατσισμό, όπου καταγγέλλεται η αναβίωση της ξενοφοβίας στην Ευρώπη και εκφράζεται αλληλεγγύη στους μετανάστες.

Επιπλέον εγκρίθηκε η διεξαγωγή μιας σειράς από δραστηριότητες μεταξύ των οποίων:

1) Ο εορτασμός των εκατόχρονων από τη γέννηση του διακεκριμένου και υποδειγματικού κομμουνιστή Ενβέρ Χότζα, τον Οκτώβριο του 2008.

2) Η έκκληση για συμμετοχή στο σεμινάριο «Η οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως νέας υπερδύναμης» που θα οργανωθεί από το αδελφό κόμμα της Δανίας.

3) Η έκκληση προς τους εργάτες για συμμετοχή στην Παγκόσμια Συνάντηση των Συνδικάτων που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2008.

4) Η έκκληση προς την νεολαία όλου του κόσμου να συμμετάσχει στο Διεθνές Κάμπινγκ Αντι-Φασιστικής και Αντι-Ιμπεριαλιστικής Νεολαίας που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου 2008.

5) Η διοργάνωση διάφορων δραστηριοτήτων με αφορμή τα 55 χρόνια του θανάτου του συντρόφου Στάλιν.

6) Η διεξαγωγή μιας εντατικής εκστρατείας πληροφόρησης γύρω από τη Δήλωση «Η διεθνής κατάσταση και τα καθήκοντά μας» και η έκδοση των τευχών 15 και 16 του περιοδικού Ενότητα και Πάλη, οργάνου της ICMPLO.

Τέλος ανακοινώνουμε ότι η 13η Ολομέλεια αποφάσισε την τοποθεσία της επόμενης Ολομέλειας, καθόρισε το σχέδιο δράσης της και εξέλεξε νέα Συντονιστική Επιτροπή.

Δεκέμβριος 2007. Η Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Διάσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Kομμάτων και Οργανώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: