Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007

Χαιρετισμός της 40ης επετείου της ένοπλης πάλης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (EPL)

Η ολομέλεια της 13ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων, καλωσορίζει τους διοικητές και τους αγωνιστές του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (EPL) και χαιρετίζει την 40η επέτειο του αγώνα τους ενάντια στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και την αστική τάξη, για την επανάσταση και το σοσιαλισμό.

Το στρατιωτικό τμήμα του Κολομβιανού λαού ήταν υποχρεωμένο να υπομείνει τις πολύ σκληρές δοκιμασίες ενάντια στους ταξικούς και εσωτερικούς εχθρούς. Με τη σοφή όμως καθοδήγηση του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος της Κολομβίας, σήμερα έχει μπει στην εμπροσθοφυλακή της εργατικής τάξης και των λαών, συνεισφέροντας στο πεδίο της επιτυχίας της ένοπλης πάλης τη συγκέντρωση δυνάμεων για την κατάληψη της εξουσίας.
Σε μια εποχή όπου ο ιμπεριαλισμός, και ιδιαίτερα ο Αμερικάνικος, κλιμακώνει τις επιθέσεις του ενάντια στους λαούς σε παγκόσμιο επίπεδο συμπεριλαμβανομένης της Λατινικής Αμερικής και ιδιαίτερα στην Κολομβία, με το σχέδιο εξολόθρευσης, Σχέδιο Κολομβία. Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (EPL) δίπλα στο προλεταριάτο και στο λαό, με διάφορες μορφές αντάρτικου και μαζικού αγώνα, έχει καταφέρει ισχυρά χτυπήματα και ήττες στη στρατηγική επανεποικισμού της ηπείρου. Αυτοί οι αγώνες σε συνδυασμό με τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες στο Ιράκ, Αφγανιστάν και στην Παλαιστίνη και τους θριάμβους των εργατών που επιτεύχθηκαν μέσω άλλων μορφών πάλης στη Βενεζουέλα, στο Εκουαδόρ και στην Κούβα, προσθέτουν όλο και πιο πολλές νίκες στην αντιιμπεριαλιστική πάλη.

Μεταφέρουμε μήνυμα αλληλεγγύης για το σύντροφο Φρανσίσκο Καραμπάλο, τον εκπρόσωπο σας και όλους τους διοικητές και αγωνιστές που κρατούνται στα κελιά που τους φυλάκισε ο ιμπεριαλισμός και η αντίδραση της Κολομβίας. Οι σύντροφοι αγωνιστές του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού δε θυσιάζουν τις ζωές τους μάταια. Αντίθετα, γονιμοποιούν το έδαφος, τόσο στα χωριά όσο και στις πόλεις, για την γέννηση νέων μαχητών της κοινωνικής αλλαγής και της επανάστασης. Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας που φιλοξενούμε ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός.

ΖΗΤΩ Ο ΛΑΙΚΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ!

Ευρώπη, Νοέμβριος 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: