Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Μήνυμα προς την Επίσημη Αντιπροσωπία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk στην Ελλάδα από την Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55

Η σταλινική-ζαχαριαδική «Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» χαιρετίζει  και στηρίζει τον αγώνα των λαών της Ουκρανίας ενάντια στο φασισμό–ναζι-φασισμό και τον ιμπεριαλισμό –αλληλεγγύη  αυτονόητη για τους επαναστάτες κομμουνιστές αλλά και για κάθε αντιιμπεριαλιστή και αντιφασίστα. Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε δίπλα σε συναγωνιστές που δίνουν έναν σκληρό αντιφασιστικό αγώνα στο Donetsk και σε ολόκληρη την Ουκρανία.
 
Η σημερινή περίοδος χαρακτηρίζεται από μια διαρκή όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, αύξηση της επιθετικότητας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε πρώτη γραμμή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και πολεμικές συγκρούσεις σε διάφορα μέρη: Αφγανιστάν, Ουκρανία, Ιράκ, Συρία κλπ. αλλά και άνοδος των υπεραντιδραστικών δυνάμεων φασισμού και ναζι-φασισμού. Αυτά επαναφέρουν στο κέντρο της πολιτικής δράσης την πάλη του προλεταριάτου και των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στο φασισμό.
 
Η πάλη αυτή όμως μπορεί να διεξάγεται σωστά ΜΟΝΟ όταν καθοδηγείται και στηρίζεται:  α. στη λενινιστική θεωρία του ιμπεριαλισμού και την εφαρμογή της στη σημερινή περίοδο, και β. στην αντιφασιστική γραμμή του 7ου Συνεδρίου (1935) της ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ, όπως αυτή εκφράζεται στην εισήγηση του Georgi Dimitrow, (με τις σημερινές ιδιομορφίες) στην οποία περιέχεται, πέραν των άλλων, και ο μαρξιστικός ορισμός του φασισμού: «ο φασισμός είναι η ανοιχτή τρομοκρατική διχτατορία των πιο αντιδραστικών, των πιο σοβινιστικών, των πιο ιμπεριαλιστικών στοιχείων του χρηματιστικού κεφαλαίου».
 
Ποτέ ξανά φασισμός!
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!
21/3/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: