Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ! Οι Σύγχρονοι Ρεβιζιονιστές στο Δρόμο του Εκφυλισμού σε Σοσιαλδημοκράτες και της Συγχώνευσής τους με την Σοσιαλδημοκρατία

Κυκλοφορεί το άρθρο της εφημερίδας «Ζέρι ι Πόπουλιτ» (όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας) της 7ης Απριλίου του 1964.

Το άρθρο κυκλοφόρησε στη συλλογή: «Το Κόμμα Εργασίας Αλβανίας στη Μάχη Ενάντια στο Σύγχρονο Ρεβιζιονισμό - Ομιλίες και Άρθρα» από το Εκδοτικό Naim Frashëri, Τίρανα, Αλβανία, 1972.

Η μετάφραση έγινε από την Αγγλική Έκδοση των Διαλεκτών Έργων του Ενβέρ Χότζα, τόμος 3, που κυκλοφόρησε με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΕΑ από το Ινστιτούτο Μαρξιστικών-Λενινιστικών Μελετών της ΚΕ του ΚΕΑ από το Εκδοτικό «8 Νοέμβρη», Τίρανα, Αλβανία, 1980, σελ. 518-562.

Όπως αναφέρει ο πρόλογος της Αγγλικής έκδοσης «η περίοδος 1960-1965 έχει περάσει στην ιστορία ως η περίοδος κατά την οποία το Κόμμα Εργασίας Αλβανίας, εκτός από τον αγώνα του ενάντια στον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό, με επικεφαλής τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ήρθε σε μετωπική αντιπαράθεση με τον χρουστσοφικό ρεβιζιονισμό, και έδωσε όλες του τις δυνάμεις στην ανοιχτή πάλη εναντίον του, αγώνας που οξύνονταν με την πάροδο του χρόνου».

Το άρθρο αυτό, μαζί με τα άλλα του 3ου τόμου, αποτελεί σαφή ένδειξη «αυτής της θαρραλέας πάλης αρχών του ΚΕΑ να αποκαλύψει την αντεπαναστατική, σοβινιστική πολιτική και ιδεολογία της χρουστσοφικής ηγεσίας της Σοβιετικής Ένωσης, και τις αντι-μαρξιστικές απόψεις και πρακτικές του σύγχρονου ρεβιζιονισμού, ως πρακτορείου της αστικής τάξης στο κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα».

«Το ΚΕΑ επικέντρωσε την πάλη του για την υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών της μαρξιστικής-λενινιστικής θεωρίας, για τον ηγεμονικό ρόλο της εργατικής τάξης και την πρωτοπορία του κόμματός της στην οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας, σχετικά με τους τρόπους μετάβασης προς το σοσιαλισμό, τη σοσιαλιστική επανάσταση και τη δικτατορία του προλεταριάτου, για τις τάξεις και την ταξική πάλη, για τη λενινιστική ειρηνική συνύπαρξη, κ.α., στην αντιπαράθεση των επαναστατικών απόψεων με τις αντι-μαρξιστικές θέσεις του 20ου Συνεδρίου και του προγράμματος που εγκρίθηκε από το 22ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, το οποίο αποτελεί το «εγχειρίδιο» του σύγχρονου αναθεωρητισμού».

Στα ελληνικά το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ανασύνταξη» (όργανο της ΠΕ της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55) σε τρεις συνέχειες, στα φύλλα 418 (Γενάρη 2016), 421 (Απρίλης 2016) και 430 (Γενάρης 2017).

Μάρτης 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: