Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Ένταση της ρευστότητας και της αστάθειας διαμορφώνεται στο κεντρικό επίπεδο του ντόπιου αστικού συστήματος

Ένταση της ρευστότητας και της αστάθειας διαμορφώνεται στο κεντρικό επίπεδο του ντόπιου αστικού συστήματος λίγο πριν την ανάληψη από την Ελλάδα της «προεδρίας» της ΕΕ για το επόμενο εξάμηνο. Η διαγραφή Πολύδωρα από την ΝΔ, που διαμορφώνει πλέον την «καθαρή» κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία οριακά, στους 153 βουλευτές, αποτυπώνει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Παράλληλα, οι εξελίξεις στον κυβερνητικό εταίρο του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν και στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ του, με ομάδα μελών του οργάνου να «αμφισβητούν» την συγκυβέρνηση, είναι χαρακτηριστική ενός γενικότερου κλίματος. Η πρόσφατη κατηγορηματική δήλωση Σαμαρά, με συνέντευξη του στην «Καθημερινή» που απέκλεισε τριπλές εκλογές στα τέλη της άνοιξης, αλλά και κάθε πιθανότητα σχηματισμού «άλλης» κυβέρνησης από την παρούσα βουλή, επιβεβαιώνει αυτό το κλίμα αστάθειας, ανησυχίας και ρευστότητας.

Βέβαια, τα γεγονότα ολόκληρου του μήνα που πέρασε (Δεκέμβρης) με την ψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού 2014 κ.λ.π. αλλά και τις ψευτο-διαπραγματεύσεις τόσο με το κλιμάκιο υπαλλήλων της Τρόϊκα, όσο και στις Βρυξέλλες στο Eurogroup, ξεκαθαρίζουν το ζήτημα σχετικά με την απόλυτη σταθερότητα της ντόπιας ξεπουλημένης αστικής τάξης και του πολιτικού προσωπικού της, στην πιστή εφαρμογή και υλοποίηση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου για την χώρα μας, ενός σχεδίου που εξελίσσεται μεθοδικά και μεταφέρεται - ξεδιπλώνεται προς την επόμενη χρονιά του 2014.

Έτσι, επανέρχεται πιθανότατα το θέμα των πολιτικών και κοινοβουλευτικών εφεδρειών, για τις οποίες έχουν και στο παρελθόν γίνει αναφορές από τον Σαμαρά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν - στο βαθμό που θα χρειαστεί - άμεσες ανάγκες στην κατεύθυνση της υλοποίησης του ιμπεριαλιστικού σχεδίου και των επιλογών που αυτό περιλαμβάνει, στην επόμενη περίοδο.

Ένα ακόμα στοιχείο αστάθειας και αντιφάσεων στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής λειτουργίας του ντόπιου πολιτικού - αστικού - μοναρχοφασιστικού πλέγματος αποτέλεσε και η νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την μη κρατική χρηματοδότηση της ναζιφασιστικής εγκληματικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής» που πέρασε από την βουλή με ευρεία πολιτική συναίνεση κυβέρνησης και «αντιπολίτευσης». Έτσι οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις και το ευρύτερο πολιτικό δυναμικό αφού «ξεπλύθηκαν» μέσω της ναζιστικής συμμορίας, νομιμοποίησαν, νομιμοποιούν και αναπαράγουν το αντιδραστικό - αντιλαϊκό, προκλητικό και σκανδαλώδες μέτρο της οικονομικής ενίσχυσης-χρηματοδότησης των κομμάτων τους από τα δημόσια - κρατικά ταμεία, με πακτωλούς εκατομμυρίων, ενώ ο εξαθλιωμένος λαός κρυώνει και πεινάει. Στο ζήτημα αυτό η δική μας ξεκάθαρη θέση είναι ότι κανένα - και κανενός είδους - δίλημμα δεν υπάρχει και δεν χωράει: άμεση κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης όλων ανεξαίρετα των κομμάτων -και- αυτονόητα της ναζιφασιστικής εγκληματικής «Χρυσαυγίτικης» συμμορίας, αυτή είναι η επιβεβλημένη θέση, αυτό είναι που απαιτεί μαζικά ο λαός.  

Η επιστροφή του κλιμακίου υπαλλήλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων στα μέσα του Γενάρη θα επαναφέρει με ένταση τα βασικά προβλήματα της χώρας και του λαού, όπως έχουν συσσωρευτεί και όπως εξελίσσονται και μεταφέρονται στην νέα χρονιά. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η υλοποίηση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου θα κλιμακωθεί με ιδιαίτερη σκληρότητα, πως η πολιτική ευρείας συναίνεσης, η πολιτική εθνικής εξάρτησης - λαϊκής εξόντωσης θα συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς. Η λαϊκή εργατική αντίσταση αποτελεί τον μοναδικό ανασχετικό παράγοντα στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Η παραπέρα ανάπτυξη του λαϊκοδημοκρατικού εργατικού και επαναστατικού κινήματος στην χρονιά που έρχεται αποτελεί έναν ακόμα κρίσιμο παράγοντα.

Το 2014 θα είναι εξαρχής μια δύσκολη και κρίσιμη χρονιά. Όπως δηλώνουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου οικονομικών, αλλά και σύμφωνα με τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, το λεγόμενο «δημοσιονομικό κενό» θα αποτελέσει το βασικό όχημα και την γέφυρα για να περάσει η εφαρμογή του ιμπεριαλιστικού σχεδίου στον επόμενο χρόνο. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση παράγοντα του υπουργείου οικονομικών πως «κατά τις νέες διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στην Τρόϊκα ισοδύναμα διαρθρωτικά μέτρα για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό». Οι ψευτο-διαπραγματεύσεις αυτές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το Eurogroup της 27ης Γενάρη, για να δοθεί στη συνέχεια η «έγκριση» για την εκταμίευση της δόσης των 4,9 δισ. ευρώ (το 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ) αφού τον Μάη  πρέπει να εξοφληθούν ομόλογα ύψους 5,593 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του φαύλου κύκλου της εξάρτησης..

Ο Χρουστσο-Μπρεζνιεφικός σοσιαλδημοκράτης Κουτσούμπας της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ και των τροτσκιστικών θεωριών περί «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας»(!) (= άρνηση, εξωραϊσμός και διαιώνηση της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, άρνηση της λενινιστικής θεωρίας του ιμπεριαλισμού) παρακολουθεί αμέριμνος τα γεγονότα της «ιμπεριαλιστικής αναβάθμισης» της χώρας, όπως και τα μεγαλοαστικά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ.)… και στα ενδιάμεσα ασχολείται με απολύσεις δημοσιογράφων των κομματικών εντύπων, τις οποίες επικροτεί ασφαλώς και το «αγωνιστικό» ρεφορμιστικό ΠΑΜΕ… Αλλά και ο Χρουστσο-«ευρωκομμουνιστής» σοσιαλδημοκράτης Τσίπρας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Όλι Ρεν τοποθετεί τις «κόκκινες γραμμές» του αποκλειστικά στην φορολόγηση της πρώτης κατοικίας και στο νόμο για τα ακίνητα, αφήνοντας στο  απυρόβλητο την συνολική πολιτική εθνικής εξάρτησης - λαϊκής εξόντωσης, την πείνα, τους άστεγους, την ανεργία, τις απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την ψευτο - απασχόληση - ημιαπασχόληση των 213.900 ουσιαστικά ανέργων ανθρώπων με αμοιβή λιγότερη των 300 ευρώ -  σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στις πολυεθνικές και πολλά άλλα…

Με αυτά τα δεδομένα η χώρα και ο λαός μπαίνουν στο 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: