Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η ΑΝΤΙΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΤΩΝ

Νέος Ριζοσπάστης, 16/4/1933, σελ. 1

Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!

Η ΑΝΤΙΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΤΩΝ

Η δίκη των σαμποταριστών Άγγλων και Ρώσων - που διεξάγεται στη Μόσχα - ήταν μια καινούρια αφορμή για μια πιο έντονη αντισοβιετική εκστρατεία. Οι καταθέσεις των κατηγορουμένων δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο αγγλικός ιμπεριαλισμός οργάνωνε την αντισοβιετική επέμβαση, καταστρέφοντας τα νεόχτιστα μεγαλύτερα σοβιετικά εργοστάσια του Ντνιεπροστρόι, οι άγγλοι μηχανικοί αποσκοπούσαν να τορπιλίσουν τις βάσεις της σοσιαλιστικής ανοικοδόμησης και να διευκολύνουν τον αντισοβιετικό πόλεμο.

ΤΟ ΝΤΝΙΕΠΡΟΣΤΡΟΙ

Η ανοικοδόμηση του Ντνιεπροστρόι άρχισε τον Οκτώβρη του 1927 και τελείωσε την 1η του Μάη του 1932. Αποτελείται από το φράγμα του ποταμού Ντνιεπρ που έχει μήκος 760 μέτρα και ύψος 60. Ένα από τα κυριότερα εργοστάσια του Ντνιεπροστρόι είναι ο υδροηλεκτρικός σταθμός που είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ με 9 τουρμπίνες συνολικής δύναμης 810 χιλ. ίππων και παραγωγής 2,8 δισεκατομμυρίων ωριαίων κιλοβάτ. Ο υδροηλεκτρικός σταθμός μαζί με το σταθμό διανομής τροφοδοτεί με ρεύμα μια ολάκερη σειρά εργοστάσια: Κρισότι Φογ, Ντουμπάς, μεταλλουργικά, χημικά, σιδηρουργικά εργοστάσια παραγωγής οικοδομήσιμων υλών, αλουμινίου, κλπ. κλπ.

Το μεγαλειώδες έργο του Ντνιεπροστρόι μαζί με τον υδροηλεκτρικό σταθμό, που είναι ο πρώτος σταθμός όλου του κόσμου μιλάν μόνα τους. Ξεσκεπάζουν όλες τις συκοφαντίες του αστικού τύπου, ότι δήθεν χρεοκόπησε το πεντάχρονο σχέδιο. Ταυτόχρονα δείχνουν γιατί η λύσσα των σαμποταριστών στράφηκε ενάντια στο Ντνιεπροστρόι, που είναι η κυριότερη βάση της σοσιαλιστικής εκβιομηχάνισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: