Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Έκφραση αντιδραστικότητας, βαθιάς κρίσης και πρωτοφανούς σήψης η εκλογή και η παραμονή ως προέδρου της Βουλής ενός σοβαροφανούς αλητο-φασιστοειδούς

Ο Τεμπονέρας αγρυπνά ανήσυχος

Η δημοσίευση στη δεξιά εφημερίδα «Real news» (23/9/2012) του Ν. Χατζηνικολάου της κατάθεσης του κτηματομεσίτη Ι. Λιβανού που εμπλέκει στο σκάνδαλο Ι. Καρούζου και τους πρώην Υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή Β. Μεϊμαράκη, Γ. Βουλγαράκη και Μ. Λιάπη ύψους 10,5δις ευρώ δηλ. ποσό λίγο μικρότερο από τα πρώτα νέα εξοντωτικά μέτρα που σχεδιάζει να επιβάλλει η κυβέρνηση στο λαό, προκάλεσε για μια ολόκληρη βδομάδα σεισμικές δονήσεις πολλών ρίχτερ στην κυβέρνηση Σαμαρά και σε ολόκληρη την μοναρχοφασιστική ΝΔ, που «καταλάγιασε» με παρασκηνιακού χαρακτήρα παρεμβάσεις και πιέσεις.

Όμως ακόμα ισχυρότερο ήταν το σοκ που προκλήθηκε στον Ελληνικό λαό, όχι τόσο από το σκάνδαλο (έχει συνηθίσει τα πολλά σκάνδαλα), μα απ' το τραμπούκικο κουτσαβακίστικο και ασυνήθιστης προκλητικότητας «ξέσπασμα» του φασιστοειδούς Μεϊμαράκη - όντας μάλιστα πρόεδρος της Βουλής. Ξέσπασμα της πιο ακραίας αλήτικης συμπεριφοράς με τις πιο ακραίες σε χυδαιότητα πεζοδρομιακού χαρακτήρα «εκφράσεις», αλλά και απειλές απευθυνόμενες προς τους Ν. Χατζηνικολάου - Πρ. Παυλόπουλο (ακατονόμαστες «εκφράσεις» που καταγράφηκαν στον αστικό τύπο μα δεν μπορούν να αναδημοσιευτούν που δείχνουν το μέγεθος της αλητείας του σοβαροφανούς πρόεδρου της Βουλής).

Με την ευκαιρία αυτή επιβάλλεται να γίνει μια σύντομη αναφορά σε ένα σπουδαίο ζήτημα που στον αντιφασιστικό τύπο «πέρασε», ιδιαίτερα της χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας («Ριζοσπάστης» - «Αυγή»), εντελώς σιωπηρά: την εκλογή του προκλητικού φασιστοειδούς Β. Μεϊμαράκη ως προέδρου της Βουλής.

Στην ψηφοφορία για την εκλογή του Β. Μεϊμαράκη ήταν παρόντες 290 βουλευτές εκ των οποίων οι 223 ψήφισαν υπέρ, οι 66 λευκό και 1 άκυρο. Ο αριθμός των βουλευτών κατανέμεται ως εξής: ΝΔ 129, ΣΥΡΙΖΑ 71, ΠΑΣΟΚ 33, ΑΝ.ΕΛΛ. 20, «Χρυσή Αυγή» 18, ΔΗΜΑΡ 17, «Κ»ΚΕ 12. Απουσίαζαν 10.

Είναι φανερό ότι ο Μεϊμαράκης εκλέχτηκε πρόεδρος της Βουλής όχι μόνο με τις ψήφους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αλλά πήρε και απ' τα άλλα κόμματα γύρω στους 50 ψήφους. Παρόλο που η ψηφοφορία ήταν μυστική μπορεί να υποθέσει κανείς βάσιμα - αν κρίνει απ' την ένοχη σιωπή των «Αυγή» - «Ριζοσπάστη» - ότι τον ψήφισαν και κάποιοι από τους βουλευτές των «Κ»ΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως το σοβαροφανές φασιστοειδές Β. Μεϊμαράκης - ο ασυγκράτητος και εξαχρειωμένος αλητήριος της περασμένης βδομάδας - έχει πλούσιο και «λαμπρό» φασιστικό παρελθόν και δράση ως ηγετικό στέλεχος των ομάδων κρούσης των Κενταυρο-Ρέϊντζερς (μαζί με Σαμαρά, Βουλγαράκη, Μιχαλολιάκο κλπ.) της φασιστικής ΟΝΝΕΔ, δράση που το Γενάρη του 1991 κορυφώθηκε με τη δολοφονία του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα από τον γραμματέα της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Καλαμπόκα.

Η ψήφιση του Β. Μεϊμαράκη ως πρόεδρου της Βουλής από δημοκράτες - αντιφασίστες βουλευτές και τους ρεφορμιστές της χρουστσωφικής σοσιαλδημοκρατίας είναι ολωσδιόλου απαράδεκτη πολιτική πράξη τόσο εξαιτίας της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα όσο και γιατί η ψήφιση ενός αδίστακτου φασιστοειδούς σημαίνει διεύρυνση του εκφασισμού του αστικού κοινοβουλίου, εκφασισμός που έχει ήδη δυναμώσει με τον εμπλουτισμό της μοναρχοφασιστικής ΝΔ με τους γνωστούς ναζι-φασίστες Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη κλπ. όσο και με την αύξηση της δύναμης της «Χρυσής Αυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: