Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Πλήρης ευθυγράμμιση Παπαρήγα-Τσίπρα-Κουβέλη με την στρατηγική επιλογή του μεγάλου κεφαλαίου για ΠΑΡΑΜΟΝΗ της χώρας στην ΕΕ - Δηλώσεις ακόμα και ΥΠΕΡ του ΕΥΡΩ

Είναι γνωστό ότι ο σοσιαλδημοκράτης Α. Τσίπρας ότι είναι ΥΠΕΡ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλ. βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη σημερινή ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ιμπεριαλιστών-ντόπιου κεφαλαίου.

Τη θέση του αυτή δεν χάνει την ευκαιρία να την επαναλαμβάνει όποτε το θεωρεί σκόπιμο και αναγκαίο: «Δεν αποτελεί στόχο ή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος της χώρας από το ευρώ» δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΝΤ1 (15/10/2012). Έσπευσε μάλιστα να προειδοποιήσει ότι «οι συνέπειες αυτής της μεγάλης τεκτονικής δόνησης από τη διάλυση του ευρώ θα είναι πρωτοφανείς και πάρα πολύ σημαντικές για όλη την παγκόσμια οικονομία, όχι μόνο για την Ελλάδα», δήλωση με την οποία κάνει ξεκάθαρο ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σταθερότητα της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας και η ευθυγράμμισή του και με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Μια δήλωση που αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια παλιότερης δήλωσής του σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC και το Associated Press όπου είχε πει: «Καταστροφική μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη» («Έθνος», 11/5/2012). Το νέο στοιχείο είναι η προσπάθεια του Τσίπρα να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η πάλη για έξοδο από την Ευρωζώνη είναι είτε μάταιη είτε θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους έλληνες εργαζομένους και ανέργους.

«Δυστυχώς» για τον Τσίπρα είχαν προηγηθεί με αντίστοιχες δηλώσεις οι «τρίδυμοι» του σοσιαλδημοκράτες Παπαρήγα («Κ»ΚΕ)-Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) που όλοι τους προέρχονται από το ίδιο ιδεολογικοπολιτικό ρεύμα, αυτό του χρουτσωφικού ρεβιζιονισμού: Α. Παπαρήγα: «η λύση έξω από το Ευρώ και Δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική» («Ρ», 31/5/2011, σελ. 6) και Φ. Κουβέλη «Έξοδος από το ευρώ θα σήμαινε πιο μεγάλη καταστροφή» («Real News», 4/12/2011).

Οι δηλώσεις Παπαρήγα-Τσίπρα-Κουβέλη έχουν ως στόχο να αμβλύνουν την ταξική πάλη ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες που έχει η παραμονή της χώρας σε ΕΕ-ΕΥΡΩΖΩΝΗ και υπηρετούν τόσο τα συμφέροντα της ιμπεριαλιστικής ΕΕ όσο και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, εκφράζουν τη σημερινή στρατηγική επιλογή τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O Γκορμπατσιόφ για πρώτη φορά μετά την επανάσταση και πριν την πτώση της ΕΣΣΔ αναγνώρισε το τσαρικό χρέος, το 1986! Η προδιαγεγραμμένη πτώση της ΕΣΣΔ!!! Κι εμείς (όχι εσείς, εμείς) σαν τα ζώα υποστηρίζαμε ότι βαθαίνει το σοσιαλισμό (τουλάχιστον δεν του δώσαμε αντίγραφο ηρακλείδιου αγάλματος για το ηράκλειο έργο που επιτελούσε).
http://www.larouchepub.com/eiw/public/1986/eirv13n31-19860808/eirv13n31-19860808_010-gorbachovs_russia_to_pay_czarist.pdf