Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η υποκρισία «Κ»ΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), τροτσκιστών, αναρχικών, ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ και τα καλέσματα τους για “μαζική συμμετοχή” στην απεργία της Τετάρτης 26-09-2012

Από σύντροφο που ήταν στη διαδήλωση

Επαναλήφθηκε για ακόμη μια φορά το ίδιο θλιβερό φαινόμενο που παρουσιάστηκε στη φετινή διαδήλωση με την ευκαιρία της Έκθεσης Θεσ/νικης. ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, στην κυριολεξία ΟΛΟΙ, (ήμουν αυτόπτης μάρτυρας) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Πλ. Αριστοτέλους ενώ μόνο 1500 περίπου στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Στην ίδια ρότα με το κάλεσμα των ρεφορμιστών ηγετών του ΠΑΜΕ για ξεχωριστή προσυγκέντρωση και πορεία στη πόλη έκαναν τροτσκιστικές ομάδες, αναρχικοί και οργανώσεις, όπως το ΝΑΡ και το ΚΚΕ(μ-λ), που ποτέ δεν έκοψαν ιδεολογικά τον ομφάλιο λώρο με τη μάνα που τους γέννησε, δηλ. το «Κ»ΚΕ και τις ρεβιζιονιστικές απόψεις του Μάο Τσε Τουνγκ αντίστοιχα.

Όλοι αυτοί επιμένουν σε μια διασπαστική πολιτική και ταχτική των ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ καταδικασμένη στη συνείδηση της εργατικής τάξης και του λαού. Οι εργαζόμενοι θέλουν τουλάχιστον να είναι ενωμένοι στους διεκδικητικούς-συνδικαλιστικούς-απεργιακούς τους αγώνες πάνω στα ΚΟΙΝΑ αιτήματα πάλης. Όχι συνέχιση της διάσπασης, απαιτούν οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα Αυτό ήταν το μήνυμα των εργαζομένων τόσο στη φετινή διαδήλωση στη Θεσ/νικη όσο στην απεργία της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά.

Η απάντηση αυτών των «άλλων» σ' αυτό το εναγώνιο κάλεσμα των εργαζομένων είναι ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ των απεργιακών κινητοποιήσεων, γεγονός που υπονομεύει ευθύς εξαρχής τον αγώνα των εργαζομένων και τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων, που είναι εντελώς απαραίτητη για τη νίκη. Τέτοιες διασπάσεις απεργιακών κινητοποιήσεων είναι αντικειμενικά προς όφελος του κεφαλαίου και διευκολύνουν το πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων της εκάστοτε αστικής κυβέρνησης. Είναι αποδεδειγμένο ότι η ΕΝΟΤΗΤΑ και ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ οδηγούν σε νίκες.

Με βάση τη μη μαζικότητα του μπλοκ του ΠΑΜΕ-«Κ»ΚΕ και των ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΚΕ(μ-λ) κλπ στη Θεσ/νικη, το κάλεσμα για «μαζική συμμέτοχη» στην απεργία και του «Κ»ΚΕ και των ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΚΕ(μ-λ) κλπ ακούγεται παρά πολύ κάλπικο. Αν πραγματικά ήθελαν μαζική συμμέτοχη θα ήταν μαζί με όλους τους εργαζόμενους και όχι χώρια.

Το κάλεσμά τους για «μαζική συμμετοχή», κατά τη γνώμη μου, όχι μόνο ακούγεται κάλπικο, αλλά είναι κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: