Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Ακριβότερο το νερό στη Λάρισα

 

Με απόφαση της «τοπικής αυτοδιοίκησης»

«κοινωνικές παροχές» με σκοπό το κέρδος

Κατά 4% (σε μέση τιμή) θα πληρώνουν ακριβότερο το νερό οι Λαρισαίοι για το διάστημα 2008-2010, μετά την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Δήμαρχος Τζανακούλης ΝΔ), η οποία έκανε αποδεκτή την επίσης κατά πλειοψηφία απόφαση του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.

Μέσα σε όλο το «χαμό» με τις συνεχείς αυξήσεις, την ακρίβεια, της αύξηση του πληθωρισμού, τη φορολογία (άμεση-έμμεση) και την καθήλωση των μισθών των εργαζομένων και των συνταξιούχων, οι τοπικοί άρχοντες λειτουργούν εξίσου καλά με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και συμβάλλουν στην πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.

Τους δημότες τους βλέπουν και τους χαρακτηρίζουν ως «πελάτες», ως «καταναλωτές» με σκοπό το κέρδος. Λειτουργούν όπως ακριβώς οι ιδιωτικές επιχειρήσεις: πάνω απ’  όλα το κέρδος.

Λειτουργούν πάντα με ανταποδοτικά τέλη, «σου δίνω μου δίνεις» με σκοπό το κέρδος, χωρίς φυσικά την όποια ευαισθησία, της πραγματικά κοινωνικές παροχές προς τους δημότες και το λαό. Τις όποιες παροχές έχουν: καθαριότητα, φωτισμός, παιδικοί σταθμοί, πολιτισμός, αθλητισμός, κλπ., τα πάντα γίνονται με ανταποδοτικά τέλη, από τα οποία τα περισσότερα πληρώνονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Στα πλαίσια αυτά το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων λεηλατείται κυριολεκτικά από την οικονομική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, ως συλλογικός καπιταλιστής, του ιδιωτικού κεφαλαίου (επιχειρήσεις, Σουπερ-μαρκετ, κλπ.) και τη λεηλασία αυτή έρχονται να ολοκληρώσουν οι τοπικοί άρχοντες, η «τοπική αυτοδιοίκηση» με αυξήσεις στις όποιες κοινωνικές παροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: