Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Εργαζόμενοι, ντόπιοι και ξένοι,

νέοι και νέες, γυναίκες και άνδρες,

Σήμερα 1η Μάη - τη μεγάλη μέρα διεθνούς Αλληλεγγύης και φωτεινό Σύμβολο της επαναστατικής ταξικής πάλης του προλεταριάτου στην πάλη του για την βίαιη-ένοπλη ανατροπή της εξουσίας της αντιδραστικής αστικής τάξης και την εξάλειψη του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος - οι εργαζόμενοι όλων των χωρών αποτίνουν φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωες εργάτες του Σικάγου και τους μυριάδες που θυσιάστηκαν στους αγώνες για την απαλλαγή απ την καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση και διαδηλώνουν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των καταχτήσεών τους, την ανατροπή του καπιταλισμού και το σοσιαλισμό-κομμουνισμό αλλά και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους, κατά του ρατσισμού, εθνικισμού-σωβινισμού, φασισμού και των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Σε διάφορα σημεία του πλανήτη - με επίκεντρο Μέση Ανατολή, Ασία αλλά και τα Βαλκάνια-Μεσόγειο - οξύνονται οι αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων: απ' τη μια ο υπαριθμόν 1 εχθρός και τρομοκράτης των λαών και κρατών, οι ΗΠΑ και απ' την άλλη οι Ρωσία-ΕΕ-Ιαπωνία, κλπ. για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής και τον έλεγχο των πηγών πετρελαίου-αερίου και των οδών-αγωγών διακίνησή τους, ενώ τελευταία οξύνεται η αντίθεση των ΗΠΑ με τη Ρωσία αλλά και με την ΕΕ εξαιτίας των προσπαθειών εγκατάστασης της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» εκ μέρους των ΗΠΑ στο έδαφος Πολωνίας-Τσεχίας και της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς ανατολάς (Ουκρανία-Γεωργία) που έχουν προφανώς ως στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας, αλλά θίγουν άμεσα και τα συμφέροντα της ΕΕ.

Στα Βαλκάνια η κατάσταση οξύνεται διαρκώς εξαιτίας της εντονότερης ανάμιξης των αμερικανών ιμπεριαλιστών αλλά και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και παίρνει εκρηκτικές και επικίνδυνες διαστάσεις με την απόσχιση του Κοσυφοπεδίου από τη Σε-

βία και την έξαρση της εθνικιστικής πολιτικής στις διάφορες βαλκανικές χώρες που βρίσκεται στην υπηρεσία των συμφερόντων και των σχεδίων των διαφόρων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Οι λαοί όλων των χωρών, με πρωτοπορία την εργατική τάξη, παλεύουν κατά του ιμπεριαλισμού, ενώ οι σκλαβωμένοι λαοί του Αφγανιστάν και του Ιράκ συνεχίζουν με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα την ένοπλη πάλη τους, ο μεν πρώτος κατά των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων κατοχήςκαι ο δεύτερος κατά των αμερικανο-αγγλικών στρατευμάτων κατοχής και των ντόπιων δοσίλογων στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και το χρουστσοφικό «Κ»Κ Ιράκ, αδελφό και στηριζόμενο απ’ το «Κ»ΚΕ κόμμα

Όμως παρά την πάλη των λαών, με επικεφαλής το προλεταριάτο, τα προβλήματα της ανεργίας εκατοντάδων εκατομμυρίων, της φτώχιας και της εξαθλίωσης, κλπ. και των πολέμων δεν μπορούν να λυθούν όσο υπάρχει καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός. Μόνο η συντριβή και κατάργηση αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος ανοίγει το δρόμο για τη λύση τους με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου δηλ. της εξουσίας της εργατικής τάξης και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, όπως συνέβηκε στη σοσιαλιστική Σοβιετική Ένωση των ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ, που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την καπιταλιστική Σοβιετική Ένωση των Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ-Γκορμπατσόφ επειδή αυτή είχε ήδη μπει στο δρόμο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης μετά την ανατροπή της δικτατορίας του προλεταριάτου και την επικράτηση της χρουστσοφικής ρεβιζιονιστικήςαντεπανάστασης αρχές-μέσα της δεκαετίας του ΄50.Και στη δεύτερη 4ετία διακυβέρνησης της χώρας απ’ την κυβέρνηση των «νταβατζήδων» (Καραμανλής) και των «καραγκιόζηδων» (Κεφαλογιάννης),πέρα απ την εξαπάτηση του λαού με την αθέτηση όλων των προεκλογικών υποσχέσεων που γι' αυτό κατάχτησε επάξια τον τίτλο: κυβέρνηση προκλητικών πολιτικών απατεώνων, αναδείχθηκε σε κυβέρνηση πρωτοφανούς διαφθοράς, αρχίζοντας απ’ τους «γαλάζιους κουμπάρους» μαφιόζουςκλπ. συνεχίζοντας με τη συμμορία των υπουργώνΑλογοσκούφη-Δούκα-Τσιτουρίδη της περασμένης τετραετίας, με επικεφαλής τον αρχιερέα της διαφθοράς Κ. Καραμανλή, με τη στημένη κομπίνα-απάτη καταληστεύσης όλων των Ταμείων των εργαζομένων, το διαβόητο σκάνδαλο των «Ομολόγων» για να φτάσει στο σκάνδαλο "Ζαχόπουλου" και στη νέα καταλήστευση των Ασφαλιστικών Ταμείων με την ψήφιση του αντιδραστικού νομοσχεδίου "ενοποίησης των Ταμείων".

Συνεχίζοντας και στη νέα τετραετία, αφού πρώτα κατέκαψε όλη τη χώρα μαζί και την Ολυμπία προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και οδηγώντας στο θάνατο πάνω από 70 ανθρώπους, την εφαρμογή της γνωστής ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής κατεδάφισης των καταχτήσεων των εργαζομένων, η κυβέρνηση Καραμανλή οδήγησε τις λαϊκές μάζες σ’ ακόμα μεγαλύτερη φτώχια και εξαθλίωση - εξαθλίωση που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με τα πρωτοφανή κέρδοσκοπικά κύματα ακρίβειας που ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι. Αν κατόρθωσε η κυβέρνηση να περάσει όλα τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα, και πρώτ' απ' όλα το Ασφαλιστικό, που αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μειώνει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις πείνας των εργαζομένων, που δεν λύνει το Ασφαλιστικό αλλά στόχο έχει μέσω της "ενοποίησης" των ταμείων ν' αρπάξει τα χρήματα των πλεονασματικών Ταμείων, αυτό οφείλεται στην προδοτική στάση των ρεφορμιστών εργατοπατέρων των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των ΠΑΣΚΕ-ΠΑΜΕ-ΑΥΤ.Παρέμβαση – τα φασιστοειδή της ΔΑΚΕ είναι πάντα με το μέρος των καπιταλιστών – και εξαιτίας της μόνιμης απεργοσπαστικής, με τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις, τακτικής του ΠΑΜΕ που βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την διασπαστική ταχτική της αντιδραστικής κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτή τη φορά "έτρεξε" σε βοήθεια του Καραμανλή για να περάσει το Ασφαλιστικό και η σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα που στράφηκε ανοιχτά κατά της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, επαναλαμβάνοντας τα περί "ρετιρέ" της κυβέρνησης, ("σήμερα το πρωί τους άκουγα: "εμείς δεν γινόμαστε ΙΚΑ"", "Ρ" 8/3/2008, σελ 14), ενώ ο "Ριζοσπάστης" με το θράσος του ξετσίπωτου προδότη και του φερέφωνου των βιομηχάνων καπιταλιστών μιλούσε για "συνδικαλισταράδες" της ΔΕΗ που "κάνουν αγώνα, τώρα που θίγονται κάποιοι της ΔΕΗ!... είναι προκλητικοί οι συνδικαλισταράδες της ΔΕΗ!" ("ρ" 8/3/2008, σελ.32).

Στον πολιτικό τομέα πέρα απ’ την «επανίδρυση του κράτους» δηλ. την επανίδρυση του κράτους της φασιστικής Δεξιάς, η προώθηση της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής παίρνει πολύ επικίνδυνες και τις πιο ακραίες διαστάσεις με την ψήφιση του φασιστικού νόμου για τη μόνιμη εγκατάσταση των χαφιεδοκάμερων και την παρακολούθηση απ' την Ασφάλεια των διαδηλώσεων-συγκεντρώσεων-πορειών.

Παρά την απουσία επαναστατικών συνδικάτων και επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης, καθοδηγούμενου απ' την κοσμοθεωρία του επαναστατικού μαρξισμού, δηλ. του λενινισμού-σταλινισμού, ανάλογο του επαναστατικού Ζαχαριαδικού ΚΚΕ 1918-55, η εργατική τάξη και οι πλατιές λαϊκές μάζες μπορούν να αποκρούσουν τις επιθέσεις του κεφαλαίου, αν ακολουθήσουν: το δρόμο τις ΕΝΩΤΙΚΗΣ-ΜΑΖΙΚΗΣ-ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ, αποκρούοντας ταυτόχρονα τη διασπαστική απεργοσπαστική στάση των ρεφορμιστών εργατοπατέρων του ΠΑΜΕ. Αν "πέρασε" το Ασφαλιστικό, αυτό οφείλεται στην άρνηση κλιμάκωσης του αγώνα εκ μέρους των συνδικαλιστών εργατοπατέρων των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στη ματαίωση της μαζικότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων με τις ξεχωριστές απεργοσπαστικές συγκεντρώσεις των ρεφορμιστών του ΠΑΜΕ.

Μάης 2008

ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55

Δεν υπάρχουν σχόλια: