Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Αφέθηκε ελεύθερος ο Φρανσίσκο Καραμπάλλο μετά από 14 χρόνια φυλάκισης!

Η Επιτροπή της Διεθνούς Συνδιάσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων με συγκίνηση και επαναστατική χαρά ανακοινώνει την υπό όρους απελευθέρωση του αγαπητού και σεβαστού μας συντρόφου Φρανσίσκο Καραμπάλλο στις 18 του περασμένου Απρίλη.

Ο 71χρονος Καραμπάλλο παρέμεινε έγκλειστος επι δεκατέσσερα χρόνια σε φυλακή υψηλής ασφαλείας. Καθ΄όλο αυτό το διάστημα διατήρησε την αξιοπρέπεια και την επαναστατική του σταθερότα ως συνεπής κομμουνιστής. Ούτε λιγοψύχησε, ούτε ενέδωσε, παρά τις κακουχίες τις οποίες υπέφερε.

Θεωρούμε ως δική μας τη δήλωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κολομβίας (Μαρξιστικού-Λενινιστικού):

«...η υπό όρους απελευθέρωση του συντρόφου Καραμπάλλο αποτελεί νίκη της διεθνιστικής αλληλεγύης, της ICMLPO, των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων της Κολομβία και όλου του κόσμου.

Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για την πλήρη απελευθέρωση του συντρόφου Καρμπάλλο, και των εκαντοτάδων αιχμαλώτων πολέμου και πολιτικών κρατουμένων από τα κάτεργα του Αλβάρο Ουρίμπε.»

Εκφράζουμε την αλληλεγύη και την αδελφοσύνη μας προς τον Φρανσίσκο Καραμπάλλο, τη γυναίκα και τους γιούς του, όπως επίσης προς το Κόμμα και όλες τις δημοκρατικές και λαϊκλες δυνάμεις του αδελφού λαού της Κολομβίας.

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός
20 Απριλίου 2008

Η Συντονιστική Επιτροπή της ICMLPO

Δεν υπάρχουν σχόλια: