Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Βετεράνοι του Κόκκινου Στρατού και Βετεράνοι του ΕΛΑΣ Μαζί στο Σύνταγμα 7/5 στις 19:00

Βετεράνοι του Κόκκινου Στρατού και Βετεράνοι του ΕΛΑΣ Μαζί στο Σύνταγμα 7/5 στις 19:00

Για την επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ πρ. ΕΣΣΔ

***

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Στις 9 Μαϊου 1945, η χιτλερική Γερμανία συνθηκολογεί άνευ όρων. Η μηχανή του φασισμού τσακίστηκε, με την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ και των λαϊκών κινημάτων αντίστασης σε όλο τον κόσμο.
72 χρόνια μετά, το τέρας του φασισμού σηκώνει κεφάλι. Οι νεοναζί σπέρνουν το μίσος και το ρατσισμό και δολοφονούν , από το Ντονμπάς μέχρι το Κερατσίνι. Όμως ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη θα νικήσει, η Μέρα της Νίκης θα γιορταστεί επικαιροποιημένη στους σύγχρονους αγώνες ενάντια στο φασισμό .

Η Αθάνατη Στρατιά είναι μια πορεία μνήμης και τιμής, που πραγματοποιείται σε δεκάδες πόλεις με αφορμή τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης. Πραγματοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στη χώρα μας με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των συλλόγων μεταναστών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.
 
Συμμετέχουμε με τη φωτογραφία κάποιου συγγενικού μας προσώπου ή κάποιου επώνυμου που συμμετείχε στον αντιφασιστικό αγώνα 1940-1945. Για να τιμήσουμε όσους πάλεψαν με το όπλο ή την προκήρυξη στο χέρι, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, τα σαμποτάζ, στα κρατητήρια ή μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα.
 
Οι βετεράνοι από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ καλούν τους έλληνες βετεράνους να πορευθούν μαζί. 
Όπως και τότε…
 
Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να προβάλλουμε την εκδήλωση αυτή, εκδήλωση που σε σειρά χωρών κινητοποιεί δεκάδες εκατομμύρια πολιτών. Και δυστυχώς ακόμη και όταν απευθυνθήκαμε σε εφημερίδες, όπως ο Ριζοσπάστης, ώστε να δημοσιεύσουν με μορφή διαφήμισης –έναντι αμοιβής-την ανακοίνωση και την αφίσα, μας αρνήθηκαν.
 
Απευθυνόμαστε με τιμή σε εσάς. Αν μπορείτε να δημοσιεύσετε και κοινοποιήσετε την ανακοίνωση και την αφίσα. Να κάνουμε το ελάχιστο χρέος Τιμής απέναντι στα εκατομμύρια των Ηρώων που θυσίασαν τη ζωή τους, ώστε να μπορούμε σήμερα να τους αρνηθούμε, με ελευθερία.
http://www.9may1945.com/el/
***
  ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ! 
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Στις 9 Μαϊου 1945, η χιτλερική Γερμανία συνθηκολογεί άνευ όρων, σηματοδοτώντας τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Η μηχανή του φασισμού τσακίστηκε, με την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ και των λαϊκών κινημάτων αντίστασης σε όλο τον κόσμο. Οι μνήμες από τον αντιφασιστικό αγώνα σε όλη τη γη, και στη χώρα μας με την εποποιία του ΕΑΜικού κινήματος, είναι ζωντανές και μας εμπνέουν στο σήμερα, στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, το φασισμό και την παγκόσμια ολιγαρχία.
 
72 χρόνια μετά, το τέρας του φασισμού και του ιμπεριαλισμού σηκώνει κεφάλι. Οι νεοναζί σπέρνουν το μίσος και το ρατσισμό και δολοφονούν τα αδέρφια μας, από το Ντονμπάς μέχρι το Κερατσίνι. ΝΑΤΟ και ΕΕ, με ολοένα και πιο φανερά νεοφασιστικά χαρακτηριστικά, βομβαρδίζουν τη Συρία, σφίγγουν τον κλοιό στην Παλαιστίνη και επιχειρούν να τσακίσουν κάθε λαό που προβάλλει σαν εμπόδιο στην παγκόσμια κυριαρχία τους.
 
Παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας η 9η Μάη δε γιορτάστηκε ποτέ επίσημα, παρά τις προσπάθειες της ΕΕ να καθιερωθεί η ημέρα αυτή ως «Ημέρα της Ευρώπης» και να εξισωθεί ο φασισμός με τον κομμουνισμό, το αντιφασιστικό αίσθημα του λαού μας είναι ισχυρό. Ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη θα νικήσει, η Μέρα της Νίκης θα γιορταστεί επικαιροποιημένη στους σύγχρονους αγώνες ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Η Αθάνατη Στρατιά είναι μια πορεία μνήμης και τιμής, που πραγματοποιείται σε δεκάδες πόλεις με αφορμή τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης. Πραγματοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στη χώρα μας με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των συλλόγων μεταναστών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Φέτος, μέσω της δημιουργίας μιας Ανοιχτή σε όλους Οργανωτικής Επιτροπής. Συμμετέχουμε με τη φωτογραφία κάποιου συγγενικού μας προσώπου ή κάποιου επώνυμου που συμμετείχε στον αντιφασιστικό αγώνα 1940-1945. Για να τιμήσουμε όσους πάλεψαν με το όπλο ή την προκήρυξη στο χέρι, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, τα σαμποτάζ, στα κρατητήρια ή μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα, συνεχίζοντας και εντείνοντας σήμερα τον αντιφασιστικό αγώνα με την ίδια αποφασιστικότητα.
ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ "ΑΘΑΝΑΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ"
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ π. ΕΣΣΔ

******
ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΤΟΝ Ι.Β. ΣΤΑΛΙΝ

Ernst Thaelmann: Ο Στάλιν θα σπάσει τον αυχένα του Χίτλερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: