Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Ριζοσπάστη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μεταναστών από Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ



Αγαπητοί φίλοι,

Στις 3 Μαΐου 2017 απευθυνθήκαμε τηλεφωνικά στο διαφημιστικό τμήμα της εφημερίδας σας, με σκοπό να ζητήσουμε να δημοσιευθεί ως διαφήμιση (έναντι της προβλεπόμενης αμοιβής) η ανακοίνωσή μας και η αφίσα-κάλεσμα για τη συγκέντρωση Μνήμης και Τιμής που διοργανώνουμε στο Σύνταγμα, τη Κυριακή 7/5, για να τιμήσουμε τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη. 

Μας ζητήθηκε το κείμενο της ανακοίνωσης και η αφίσα (ο κόκκινος στρατιώτης και η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ, με υπότιτλο «Ποτέ ξανά Φασισμός. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις»)

Με μεγάλη μας έκπληξη και απορία η απάντηση ήταν αρνητική και λακωνική: «δεν είναι προς δημοσίευση όποτε ας το αφήσουμε» .
Καμία άλλη εξήγηση ή ερμηνεία αυτής της απόφασης.

Αγαπητοί φίλοι,

Ο σοβιετικός λαός και ο Κόκκινος Στρατός πολέμησαν μαζί με τα αντιφασιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη, όπως το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, που εμπνευστής τους ήταν το ΚΚΕ.

Στον αγώνα αυτό 25 εκ σοβιετικοί πολίτες και 700.000 Έλληνες έδωσαν τη ζωή τους. Δίπλα δίπλα. Από το Στάλινγκραντ μέχρι το Γοργοπόταμο. Η Ηλέκτρα μαζί με τη Ζόγια. Γι αυτό και η απόφασή σας ήταν μια οδυνηρή έκπληξη για εμάς.

Η Ομοσπονδία μας διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την πορεία μνήμης Αθάνατη Στρατιά, με τη συμμετοχή βετεράνων και απογόνων τους του Μεγάλου Αντιφασιστικού Αγώνα. Θεωρούμε ότι η απόφασή σας ήταν προϊόν παρεξήγησης ή παρερμηνείας και σας ζητούμε να την αναθεωρήσετε.

Σας καλούμε τη Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 19.00 στο Σύνταγμα. Ποτέ ξανά Φασισμός. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. 


Με τιμή και εκτίμηση Ομοσπονδία Συλλόγων Μεταναστών από Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: