Σάββατο 17 Απριλίου 2010

22ο Διεθνές Κάμπινγκ Νεολαίας (Σμύρνη, 3-12 Αυγούστου 2010)

“Που βρίσκεται το κέντρο του κόσμου;” ρώτησαν τον Νασρεντίν Χότζα. “Όπου πατάει ο γάιδαρος μου. Μέτρησε το αν δε με πιστεύεις” απάντησε ο Χότζα... Ποια θα ήταν η απάντηση αν κάναμε την ίδια ερώτηση στη νεολαία; Την παγκόσμια νεολαία που βρίσκεται στη θηλιά της φτώχειας, της ανεργίας και χωρίς προοπτικές; Ποια θα ήταν η απάντηση αν απευθύναμε αυτή την ερώτηση στα εκατομμύρια των νέων που τους έχουν αφήσει χωρίς εκπαίδευση, που τους έχουν πάρει τις δουλειές, που καταπιέζονται από την κρίση και τους σύρουν σε πολέμους;

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ!

Είμαστε νέοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Σε αντίθεση με αυτούς που προσπαθούν να μας αποξενώσουν και να μας κάνουν εχθρούς αναμεταξύ μας, συγκεντρωνόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα νέο κόσμο. Από διαφορετικά σημεία του κόσμου θα συρρεύσουμε από ποτάμια και ωκεανούς, κουβαλώντας μαζί τους ποικιλόχρωμους πολιτισμούς μας...
“Ερχόμαστε από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου
Διαφορετικές γλώσσες μιλάμε και όμως καταλαβαινόμαστε
Είμαστε τα πράσινα κλωνάρια του δέντρου της γης
Υπάρχει ένας έθνος που ονομάζεται νεολαία, ανήκουμε σε αυτό.”
Είμαστε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του κόσμου μας που αναγκάζεται να μεγαλώσει, τα πράσινα κλωνάρια όπως λέει ο Ναζίμ Χικμέτ. Τα όνειρα μας είναι κοινά, όπως και οι ελπίδες μας. Με τα τραγούδια μας από διαφορετικές γλώσσες θα εκφράσουμε το είδος του κόσμου που ευχόμαστε να ζήσουμε.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ!
ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ...

Θα φωνάξουμε ότι δε θέλουμε ούτε να πληρώσουμε για την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από άλλους, ούτε να βρεθούμε αντιμέτωποι με την ανεργία, ούτε να συρθούμε σε πολέμους. Θα υπερασπιστούμε, για το μέλλον μας, το δικαίωμα μας στην εκπαίδευση που μας το έχουν κλέψει. Τραβώντας τους εαυτούς μας μακριά από τις δαγκάνες του αδιεξόδου στο οποίο μας τραβούν, θα δείξουμε πόσο πλατύς είναι ο ορίζοντας μας, πόσο πλατιά είναι τα όνειρά μας και ο κόσμος μας. Σε μια περίοδο που η παγκόσμια νεολαία σπρώχνεται στην αυτοκτονία και στην κατάθλιψη, θα ανάψουμε τη φωτιά της ελπίδας και θα τη διαδώσουμε παντού.

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ!

Είμαστε το μέλλον του κόσμου, για αυτό θα τον διεκδικήσουμε. Θα διαδηλώσουμε ότι ένας κόσμος χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση, στον οποίο θα παράγουμε μαζί και θα μοιραζόμαστε, είναι εφικτός. Ο πολιτισμός της συλλογικής αλληλεγγύης, της αγάπης και του σεβασμού θα ανθίσει με εμάς τη νέα γενιά... θα πραγματοποιήσουμε τη συνάντηση της εργασίας με αυτό τον πολιτισμό, τη συνάντηση του ατόμου με την κοινωνία, της πολιτικής με τις ζωές μας, του σύγχρονου με την ιστορία και των ονείρων μας με την πραγματικότητα.

ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, 3-12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το κέντρο του κόσμου είναι εκεί που συναντιόμαστε για να μοιραστούμε τις επιθυμίες μας, να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και να ανθίσει η ελπίδα. Κάθε χρονιά βρισκόμασταν σε διαφορετικό κέντρο του κόσμου και αυτή τη χρονιά θα συναντηθούμε στο Αιγαίο. Οι νέοι που έρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου θα φέρουν μαζί τους επίσης και τις διαφορές τους. Η ποίηση, η μουσική, το θέατρο, η τέχνη, η γλυπτική, ο κινηματογράφος και ο αθλητισμός θα επαναπροσδιοριστούν με την ενέργεια της νεολαίας. Θα σκεφτούμε μαζί, θα δημιουργήσουμε μαζί και θα μοιραστούμε στο τραπέζι του ήλιου και της θάλασσας...
Σε αντίθεση με ένα περιβάλλον όπου κάποιοι παράγουν και άλλοι καταναλώνουν, η Συνάντηση της Παγκόσμιας Νεολαίας του 2010 θα είναι η πρόβα του νέου, στο οποίο μια συλλογική ζωή θα παρουσιαστεί και η συμπάθεια, η αδελφοσύνη και η ειρήνη θα ανθίσουν χωρίς καμιά διάκριση σε γλώσσα, θρησκεία ή χρώμα.
Αυτή είναι η στιγμή που θα ετοιμάσουμε τις βαλίτσες των διακοπών μας για να μπολιάσουμε το Αιγαίο με τα όνειρα μας... Η παγκόσμια νεολαία σε περιμένει, “γίνε πανί, γίνε τιμόνι, γίνε ψάρι, μια βάρκα, γίνε νερό και πήγαινε όπου μπορείς...”


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
(Περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό για 10 μέρες):

Για τους συμμετέχοντες από την Τουρκία το ποσό είναι  200 TL (Για δήλωση συμμετοχής πριν τις 15 Ιουνίου 2010) και 250 TL (για δήλωση συμμετοχής μετά τις 15  Ιουνίου)

Για τους συμμετέχοντες από Ελλάδα ή το εξωτερικό η συμμετοχή είναι 100 Ευρώ (10 Δολάρια για συμμετέχοντες από τη Λατινική Αμερική).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
http://www.iaayouthcamp.com

EMAIL

contact@iaayouthcamp.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: