Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Το Διεθνές Κάμπινγκ Νεολαίας του 2010 θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία

Το καθιερωμένο κάμπινγκ νεολαίας στη χώρα μας θα φιλοξενήσει το διεθνές κάμπινγκ νεολαίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε άλλη χώρο. Το κάμπινγκ της νεολαίας, που ασχολείται με διαφορετικά και σπουδαία ζητήματα κάθε χρόνο, θα φέρει κοντά όσους λένε, «Η παγκόσμια νεολαία είναι συναδελφωμένη» αυτή τη χρονιά. Το κάμπινγκ, στο οποίο θα συμμετάσχουν χιλιάδες νέοι από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, την Καυκασία και την Τουρκία θα λάβει χώρα στην παραλία Pamucak του Selcuk στη Σμύρνη στις 3-12 Αυγούστου.

Η παγκόσμια νεολαία, που έχει μείνει χωρίς μέλλον και στέλνεται στον πόλεμο σε μια περίοδο στην οποία η ανεργία και ο φιλισταϊσμός παρουσιάζονται ως η μόνη πιθανή προοπτική, θα συναντηθεί για να διεκδικήσει εργασία, εκπαίδευση και ειρήνη, θα ζυμωθεί με τις επιθυμίες και τις ελπίδες της... Αυτή η επιθυμία, που θα προκύψει από τη νεολαία όλου του κόσμου που θα συναντηθεί στο Αιγαίο, θα διαδοθεί μετά από τα νερά του Αιγαίου σε όλο την κόσμο.

Χιλιάδες νέοι από εκατοντάδες πανεπιστήμια, σχολεία και τη βιομηχανία από πολλές χώρες θα συμμετάσχουν στο κάμπινγκ, το οποίο έχουν οργανώσει παλιότερα νεολαίες από την Τουρκία, την Ισπανία, τη Βραζιλία και την Τυνησία. Η διοργάνωση του κάμπινγκ, για το οποίο οι νέοι από όλες τις χώρες έχουν αρχίσει ήδη να ετοιμάζονται, έχει ως εξής:

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ!

Είμαστε νέοι από όλο τον κόσμο. Είμαστε τα πράσινα κλωνάρια του κόσμου μας, που είναι υπερβολικά γερασμένος, όπως είπε ο μεγάλος Τούρκος ποιητής Ναζίμ Χικμέτ. Έχουμε όνειρα και ελπίδες. Θα καταφέρουμε να διώξουμε την απελπισία στην οποία οδηγούμαστε και να δείξουμε πόσο πλούσιοι είναι οι ορίζοντες, τα όνειρα και ο κόσμος μας. Θα ανάψουμε τη φωτιά της ελπίδας και θα τη μεταδώσουμε παντού σε μια περίοδο που η νεολαία διεθνώς οδηγείται στην αυτοκτονία και την κατάθλιψη.

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΟΤΗΤΑ!

Θα αποδείξουμε ότι είναι εφικτό να δημιουργήσουμε ένα κόσμο χωρίς πόλεμο, χωρίς εκμετάλλευση, ένα κόσμο που θα παράγουμε μαζί και θα μοιραζόμαστε. Ο πολιτισμός της συλλογικής αλληλεγγύης και ο πολιτισμός της αγάπης και του σεβασμού προς τους άλλους θα γίνει πραγματικότητα χάρη σε εμάς, τη νεολαία... θα πραγματοποιήσουμε τη συνάντηση της εργασίας με αυτό τον πολιτισμό, τη συνάντηση του ατόμου με την κοινωνία, της πολιτικής με τις ζωές μας, του σύγχρονου με την ιστορία και των ονείρων μας με την πραγματικότητα. Το κέντρο του κόσμου είναι εκεί που συναντιόμαστε για να μοιραστούμε τις επιθυμίες μας, να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και να ανθίσει η ελπίδα. Κάθε χρονιά βρισκόμασταν σε διαφορετικό κέντρο του κόσμου και αυτή τη χρονιά θα συναντηθούμε στο Αιγαίο.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΡΟΛΟ


Το κάμπινγκ θα φιλοξενήσει συναυλίες, θέατρο, εργαστήρια και συζητήσεις. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ανοιχτές συζητήσεις: «Πόλεμοι, Ειρήνη και Νεολαία», «Οικονομική Κρίση, Ανεργία και Νεολαία», «Δικαίωμα στην Εκπαίδευση» και «Περιβαλλοντικά Ζητήματα». Λύσεις για τα κοινά προβλήματα της νεοαλίας παγκοσμίως θα συζητηθούν σε αυτές τις ανοιχτές συζητήσεις με τη συμμετοχή ειδικών και νέων. Ακόμα, το κάμπινγκ θα φιλοξενήσει μερικές μικρές και μεγάλες συζητήσεις με εργάτες της τέχνης, διανοούμενους και συγγραφείς. Οι ομάδες, οι λέσχες και κοινότητες, που διεξάγουν δραστηριότητες στα πανεπιστήμια, θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Αιγαίο ένας τόπος που έχει κρατήσει την τέχνη και τη φιλοσοφία ζωντανή καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας στην περιοχή μας, που έχει φιλοξενήσει πολλούς πολιτισμούς. Θα οργανωθούν εκδρομές σε σπουδαία μέρη της περιοχής. Η παγκόσμια νεολαία θα συναντηθεί με την ιστορία και τη φύση χάρη στις εκδρομές στον αρχαία πόλη της Εφέσου, στο χωριό Sirince, στον οίκο της παναγίας και στο Κουσάντασι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
http://www.iaayouthcamp.com

 

EMAIL
contact@iaayouthcamp.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: