Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Η τουρκοφάγα Παπαρήγα σε αμόκ εθνικιστικού παροξυσμού στη Θεσσαλονίκη

εαρινή  εκστρατεία των «Αμαζόνων» Κανέλλη-Παπαρήγα στην «κόκκινη μηλιά»

η εθνικιστική  ηγεσία του «Κ»ΚΕ εκ νέου στην πρωτοπορία των δυνάμεων του πιο έξαλλου  αντιδραστικού αστικού εθνικισμού 

Τελευταία η στάση της ηγεσίας του  χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ απέναντι στα  αντιδραστικά ρεύματα του αντιδραστικού  αστικού εθνικισμού και του ρατσισμού  δείχνει εμφανέστατα ότι η  ηγετική ομάδα αυτού του αστικού  σοσιαλδημοκρατικού τύπου κόμματος κυριαρχείται πλέον από εθνικιστικές-ρατσιστικές απόψεις, και επομένως επιβάλλεται στο εξής η σοσιαλδημοκρατική ηγετική ομάδα να χαρακτηρίζεται όχι μόνο εθνικιστική-ρατσιστική αλλά επιπλέον και πρωτοπορία των αντιδραστικών εθνικιστικών-ρατσιστικών δυνάμεων της χώρας (μοναρχοφασιστική ΝΔ, ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ, «Χρυσή Αυγή», κλπ.), αφού και στις δυο περιπτώσεις τις ξεπερνάει με τη στάση της απ’ τα δεξιά.

Έτσι  στην περίπτωση του «μεταναστευτικού»  η ηγεσία του «Κ»ΚΕ όχι μόνο δεν ψήφισε το εντελώς ακρωτηριασμένο νομοσχέδιο (ψηφίστηκε μόνο από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) – συμπαρατασσόμενη με τα ρατσιστικά κόμματα ΝΔ-ΛΑΟΣ που κι’ αυτά δεν το ψήφισαν – αλλά επιπλέον  ΔΕΝ το ψήφισε (= ρατσιστική στάση) επειδή μελλοντικά αυτό θα δημιουργήσει  τάχα «θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες» («Ρ» 9/2/2010, σελ.15) ή ακόμα σαφέστερα λόγω «δημιουργίας και ανακίνησης μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων, μέχρι και την αλλαγή συνόρων» («Ρ» 7/3/2010, σελ. 7), ξεπερνώντας μ’ αυτή την αντιδραστικότατη διατύπωση απ’ τα δεξιά το σύνολο των εθνικιστικών-ρατσιστικών δυνάμεων του τόπου, αφού αυτές ως τώρα δεν έχουν διατυπώσει και προβάλλει-υποστηρίξει παρόμοια άποψη.

Η ηγετική  εθνικιστική-ρατσιστική ομάδα του  «Κ»ΚΕ δεν βρέθηκε μόνο στην πρωτοπορία των ρατσιστικών δυνάμεων, μ’ αφορμή το «μεταναστευτικό», αλλά και στην πρωτοπορία των εθνικιστικών δυνάμεων αρχίζοντας με τις Καρατζαφέριες επερωτήσεις στη Βουλή της Λ.Κανέλλη για να κορυφωθεί στην ομιλία της Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη (20 Μάρτη). Η γνωστή έξαλλη τουρκοφάγα εθνικίστρια-ρατσίστρια και θρησκόληπτη θεούσα Λ. Κανέλλη, μ’ αφορμή τις «διαπραγματεύσεις FRONTEX-Τουρκίας»,στην επερώτησή της ζητά να πληροφορηθεί: αν «συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση και ποια θέση παίρνει σε ότι αφορά το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων στο Αιγαίο και την εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας;» («Ρ» 27/1/2010, σελ. 13) (γνωστή αντιδραστική ΟΝΝΕΔίτισα, μέλος του εθνικιστικού «Δικτύου 21», υπερασπίστρια της φασιστικής δικτατορίας (κατά δημοσιεύματα), προστατευόμενη και φανατική θαυμάστρια του Χουντο-Χριστόδουλου, την οποία ο μακαρίτης βετεράνος αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη» ΒΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ είχε χαρακτηρίσει, όταν ήταν υποψήφια για πρώτη φορά του «Κ»ΚΕ, «φανταχτερή δημοσιογραφίνα που πολλά χρόνια υπηρέτησε με φλογερό πάθος τη Δεξιά και την αντίδραση», που όμως η σοσιαλδημοκράτισσα εθνικίστρια Α.Παπαρήγα την προστάτευσε απ’ την πρώτη στιγμή δηλώνοντας: «η ρετσινιά του εθνικιστή δεν κολλάει ούτε στο ΚΚΕ ούτε, αν θέλετε, στους συμμάχους ούτε στους ανθρώπους που συμπορεύονται με το ΚΚΕ», («Ρ» 17/3/2000).
Μετά  από λίγο, βαδίζοντας στα εθνικιστικά χνάρια της Κανέλλη, την εθνικιστική της σκυτάλη πήρε η Α. Παπαρήγα με επερώτηση στη Βουλή, Δευτέρα 15 Μάρτη («Ρ» 16/3/2010, σελ.3: «συνεκμετάλλευση του πετρελαίου από την ελληνική και τουρκική πλουτοκρατία …  νομιμοποίηση των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο …») για να φτάσει στο αποκορύφωμα – αμόκ εθνικιστικού παροξυσμού – στη Θεσσαλονίκη (Σάββατο βράδυ 20 Μάρτη στη συνεστίαση της ΚΟΘ) κατηγορώντας όλα τα κόμματα, μαζί και τα εθνικιστικά (μοναρχοφασιστική ΝΔ-ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ), του αστικού κοινοβουλίου, ούτε λίγο ούτε πολύ, για εθνική μειοδοσία. Επαναλαμβάνοντας πάλι τα περί «αναζωπύρωσης εθνικιστικών και μειονοτικών ζητημάτων» που θα δημιουργήσουν τάχα οι προλετάριοι μετανάστες υποκινούμενοι από τους καπιταλιστές-ιμπεριαλιστές, ως την «αλλαγή συνόρων», έκανε λόγο για κάποια «συμφωνία για το Αιγαίο» και εγκαλεί όλα τα κόμματα γιατί «σιωπούν όλοι τους για το Αιγαίο» δηλ. σιωπούν, πλην «Κ»ΚΕ, όλα τα κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΛΑΟΣ: «η ΝΔ είπε πως δε διάβασε. Ο ΣΥΡΙΖΑ τίποτα. Δεν είδε τίποτε. Αυτά τα θεωρούν εθνικιστικά και ρηχά ζητήματα, τα σύνορα. Είναι κοσμοπολίτες, είναι υπεράνω συνόρων, είναι «μοντέρνοι», αυτά θεωρούνται ντεμοντέ, να ασχολείσαι με τα σύνορα και την άμυνα της χώρας. Ο δε λαλίστατος κ. Καρατζαφέρης, κουβέντα» («Ρ» 23/3/2010,σελ. 10).

Έξαλλη, λοιπόν, η εθνικίστρια Παπαρήγα προσπερνάει, και σ’ αυτή την περίπτωση, απ’ τα δεξιά όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα εθνικιστικά κόμματα (ΝΔ-ΛΑΟΣ). Συνεπαρμένη η σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα από εθνικιστικό οίστρο και σε κατάσταση εθνικιστικού παροξυσμού κατηγορεί τον αρχηγό του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ, μάλιστα τον κατονομάζει ακόμα και προσωπικά, λέγοντας: «ο δε λαλίστατος κ. Καρατζαφέρης, κουβέντα» (!!!), εγκαλώντας τον για «έλλειψη» εθνικισμού, κι’ εκείνος «θιγμένος» αρχίζει τα μελωδικά περί «θερμών επεισοδίων» τροπάρια του, για να βρεθεί έτσι η «υπερπατριώτισσα» και το σοσιαλδημοκρατικό της κόμμα στην πρωτοπορία των πιο έξαλλων ακραίων εθνικιστικών αντιδραστικών δυνάμεων του τόπου.

Ακολουθεί η παρέμβαση της στη συζήτηση στη Βουλή (22 Μάρτη) στην οποία σηκώνει μόνη της εντελώς τη σημαία του αντιδραστικού αστικού εθνικισμού-σοβινισμού. Κατά την παρέμβασή της αντιλαμβανόμενη το μέγεθος των αρνητικών εντυπώσεων που δημιουργεί το έξαλλο εθνικιστικό της παραλήρημα και τον κίνδυνο που περιέχει η τυχοδιωκτική της πολιτική τακτική επιχειρεί απ’ τη μια, με παροιμιώδη επαρχιώτικη κουτοπονηριά, να μετριάσει αυτές τις αρνητικές εντυπώσεις και η τουρκοφάγα Παπαρήγα «ξορκίζει» υποκριτικά έναν πόλεμο – στην πραγματικότητα τον υποθάλπει – με την Τουρκία, λέγοντας «δεν θέλουμε πόλεμο μεταξύ μας, ούτε σοβινισμούς κλπ., να πάρουμε την κόκκινη μιλιά», «δε θα απαντήσουμε τα όπλα παρά πόδας, πάτε και κάντε μικρασιατική εκστρατεία» και ότι «εμείς δε θέλουμε να εξάψουμε έναν πατριωτισμό, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε εθνικισμό, σοβινισμό και δεν ξέρω τι άλλο και να δημιουργήσει προβλήματα και στη Θράκη και στην Κύπρο, και είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί στο ανέβασμα των τόνων» (!!!), ενώ ταυτόχρονα απ’ την άλλη συνεχίζει να κρατάει ψηλά και ολομόναχη στη Βουλή την τυχοδιωκτική σημαία του αντιδραστικού αστικού εθνικισμού-σοβινισμού, λέγοντας: «αλλά δεν μπορούμε να μη βλέπουμε έναν πραγματικό κίνδυνο» («Ρ», 23/3/2010, σελ. 19).

Στην  ίδια παρέμβαση στη Βουλή, «μαζεύει», σαν κουτοπόνηρη επαρχιώτισσα, όλα  όσα είχε πει στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα άλλα κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ) για εθνική μειοδοσία, επειδή θα συγκέντρωνε τα πυρά της επίθεσής τους: «κι’ εμείς δε θέλουμε να εκχωρήσουμε τίποτα. Και δεν είναι ότι κάποιος μέσα στη Βουλή θέλει, αλλά στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και του κοσμοπολιτισμού μπορεί να υποστούμε και αυτό …  αλλά δεν μπορούμε και να ανεχτούμε οτιδήποτε απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, ούτε για συνδιαχείρηση των πετρελαίων, ούτε για τίποτα, δεν είναι ζήτημα επίδειξης πατριωτισμού» («Ρ», 23/3/2010, σελ. 19).

Αλλά  δεν είναι μόνο τα παραπάνω. Και  ο «Ριζοσπάστης» κυριαρχείται αυτές  τις μέρες καθημερινά από μια  τουρκοφάγα αντιδραστική πολιτική, έναν ακραίο και επικίνδυνο αντιτουρκισμό  και έναν έξαλλο εθνικισμό, δηλητηριάζοντας  την εργατική τάξη και το λαό μας, με ισχυρισμούς ότι «η άμυνα της χώρας και η προστασία των συνόρων συρρικνώνονται, δεν είναι απλώς εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά υπονόμευση της αμυντικής ικανότητας της χώρας» («Ρ» 25/3/2010, σελ. 1) και επιπλέον μιλάει για «ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου» (σελ.8) (λες και το Αιγαίο δεν είναι ΝΑΤΟποιημένο από τότε που η Ελλάδα μπήκε στο ΝΑΤΟ), ξεπερνώντας σε εθνικισμό-σωβινισμό και τις ναζιστο-φασιστοφυλλάδες «Ελεύθερος Κόσμος», «Α1», «Χρυσή Αυγή», κλπ. με τη δημοσίευση πρωτοσέλιδα, μα και στη σελίδα 8, χάρτη Ελλάδας-Τουρκίας με ήδη νέα σύνορα και τίτλο «Προς μειωμένη κυριαρχία στο Αιγαίο» («Ρ» 28/3/2010, σελ.1) και την Παπαρήγα την Κυριακή το πρωί να αναλύει σε συγκέντρωση στον Πειραιά το νέο χάρτη, που όμως ο «Ριζοσπάστης της Τρίτης δεν έχει, όλος παραδόξως και γιατί άραγε (;), τίποτε δημοσιεύσει απ’ τη «στρατιωτική» ανάλυση του «25ου μεσημβρινού» της Παπαρήγα, παρόλο που έχει ολόκληρη σελίδα αφιερώσει στη συγκέντρωση («Ρ»30/3/2010, σελ 3).

Πέρα  απ΄το γενικότερο πρόβλημα του εθνικισμού που κυριαρχεί στην εθνικιστική ηγετική ομάδα του «Κ»ΚΕ, προκύπτει και ένα άλλο εντελώς αυτονόητο και εξαιρετικά επίκαιρο ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: γιατί, άραγε, η ηγεσία του «Κ»ΚΕ προβάλλει αυτές τις μέρες αυτόν τον έξαλλο αστικό εθνικισμό-σωβινισμό και μάλιστα τη στιγμή που η εργατική τάξη και ολόκληρος ο ελληνικός λαός δέχεται την πιο εξοντωτική επίθεση του κεφαλαίου; Η ηγεσία του «Κ»ΚΕ επιχειρεί προφανώς να αποπροσανατολίσει την εργατική τάξη και το λαό και να στρέψει αλλού την προσοχή τους: να τους απομακρύνει απ’ την πάλη για την ματαίωση της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σέρνοντάς τους, με την έξαρση του αντιδραστικού αστικού εθνικισμού-σωβινισμού, στην κατεύθυνση του φανταστικού, αυτή τη στιγμή, τουρκικού κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: