Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Θύελλα απανωτών εξοντωτικών μέτρων, σκληρή επιτήρηση και διαρκείς ιμπεριαλιστικές πιέσεις

Η σημερινή οικονομική χρεοκοπία, εξαιτίας της  εφαρμογής της νεοφιλέλευθερης  οικονομικής πολιτικής, της ρεμούλας και των πολλαπλών σκανδάλων  της κυβέρνησης Καραμανλή, οδήγησε σε σκληρότατη και διαρκή επιτήρηση απ’ τα επιτελεία της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε απανωτά εξοντωτικά μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού και σε διαρκείς ιμπεριαλιστικές πιέσεις σε όλα τα επίπεδα.
Ο πρωθυπουργός πριν ξεκινήσει τα ταξίδια του σε Βερολίνο-Παρίσι-Ουάσιγκτον, αναζητώντας στήριξη στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ανακοίνωσε νέα εξοντωτικά μέτρα που αναμένεται να προκαλέσουν απότομη και ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της εργατικής τάξης και ολόκληρου του λαού, βαθαίνοντας παραπέρα το προτσές της απόλυτης εξαθλίωσης του προλεταριάτου, αυξάνοντας τη μεγάλη στρατιά των ανέργων, αυξάνοντας τον πληθωρισμό και εκτοξεύοντας στα ύψη τις τιμές, βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο την οικονομική κρίση.
Παρά  τα νέα μέτρα η άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα του δανεισμού της χώρας δεν φαίνεται να καλυτερεύει. Η χώρα βρίσκεται κάτω απ’ την τεράστια πίεση του κερδοσκοπικού και του τοκογλυφικού κεφαλαίου και εξακολουθεί να δανείζεται με δυσβάσταχτα εξοντωτικά επιτόκια που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός.
Η οικονομική κρίση που οξύνει διαρκώς τις  ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις έχει μετατρέψει τη χώρα σε έρμαιο της σκληρής  επιτήρησης των ευρωπαίων ιμπεριαλιστων  και επιπλέον την έχει καταστήσει ελαφρό μπαλονάκι στη δίνη του  ανταγωνισμού τόσο μεταξύ των ισχυρών ιμπεριαλιστικών χωρών της Ευρώπης (Γερμανία-Γαλλία-Αγγλία)  όσο και του ανταγωνισμού ΕΕ – ΗΠΑ που η κάθε μια ξεχωριστά και όλες μαζί πιέζουν αφόρητα και εξοντωτικά, προσπαθώντας να αρπάξουν όσο μπορούν περισσότερα.
Η Γερμανία και η Γαλλία πιέζουν και φορτώνουν τη χώρα, παρά τη χρεοκοπία και την κρίσιμη κατάστασή της, με ακόμα μεγαλύτερες και δυσβάστακτες στρατιωτικές  δαπάνες, χωρίς καμία «στήριξη»  όσον αφορά το δανεισμό και τα εξοντωτικά επιτόκια, μετατρέποντας τη χώρα και το λαό μας σε πειραματόζωο. Απ’ την πλευρά τους οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, έχοντας τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή, πιέζουν προς την κατεύθυνσή τους και επιδιώκουν να τη σύρουν στη θανάσιμη αγκαλιά του ΔΝΤ που ελέγχεται απ’ τους ίδιους.
Την οικονομική χρεοκοπία και πτώχευση της χώρας – που μόνο τα φλύαρα και κακά μαθητούδια του Δημοτικού σχολείου Παπαρήγα-Τσίπρας δεν έχουν «πάρει ακόμα είδηση» (Παπαρήγα: «η πτώχευση είναι μια σημαία που σηκώνει η κυβέρνηση και η ΕΕ» «Ρ» 26/2/2010,  Τσίπρας: «ωραία το παραμύθι με το δράκο της χρεοκοπίας», «Ελευθεροτυπία 14/3/2010) – πληρώνει βαριά ο ελληνικός λαός που αυτές τις μέρες βρίσκεται στους δρόμους αγωνιζόμενος να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και απαιτώντας να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές βιομήχανοι και τραπεζίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: