Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Το «ευλογημένο» ρατσιστικό παραλήρημα του Χουντο-Άνθιμου και των άλλων ρατσιστών «αγίων»

Δεν περνάει  μέρα, μ’ αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το «μεταναστευτικό», που ο  Χουντο-φασίστας μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος να μην μιλάει στα κηρύγματα  και τις συνεντεύξεις του για το «μεταναστευτικό».

Έτσι  στα τέλη του Γενάρη εξαπέλυσε  μια σφοδρότατη, ακραίου ρατσιστικού  και μισαλλόδοξου χαρακτήρα, επίθεση, ισχυριζόμενος πως αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο «θα μαυρίζει ο τόπος». «Αν εμείς, μια χώρα 11 εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών, εισάγουμε 2,5 εκατομμύρια μουσουλμάνους, για να υπηρετήσουμε τα σχέδια της Τουρκίας για τον μελλοντικό εκτουρκισμό της Ελλάδας, θα φτάσουμε κάποτε να έχουμε παράρτημα της Αλ Κάιντα στη χώρα μας. Αυτό θα γίνει και μακάρι να διαψευστώ. … δεν μπορείς να φέρνεις 700 χιλιάδες μουσουλμάνους στην χώρα και να τους κάνεις Έλληνες χωρίς να ρωτάς την εκκλησία. Θα γεμίσουμε την Αττική γύρω από τον Παρθενώνα, Κύριε ελέησον… Θα μου πείτε, δεν είναι αγάπη να κατατίθεται ένα νομοσχέδιο που θα τακτοποιήσει όλους τους μετανάστες, που είναι μέσα στην Ελλάδα μας; Όχι, δεν είναι διότι δεν γίνεται από αγάπη, γίνεται από την παρόρμηση της νοοτροπίας και της πεποιθήσεως ότι πρέπει όλοι οι λαοί να αναμειχθούμε και να γίνουμε χωρίς εθνικά διακριτικά και χωρίς την ιστορία που έχουμε…  Κανένας δεν είναι νόμιμος, νόμιμοι μετανάστες είναι οι Έλληνες που πήγαν στη Γερμανία, οι Βούλγαροι που πήγαν στο Βέλγιο, οι Τούρκοι που πήγαν στη Γερμανία με ονομαστικές καταστάσεις, με ελέγχους και πιστοποιητικά υγείας και το ποινικό τους μητρώο. Αυτοί ήσαν νόμιμοι! Εγώ, που έζησα και τις πρώτες εισόδους των μεταναστών στον Έβρο, έχω να πω: όλοι είναι παράνομοι… Εμείς σαν Ελλάδα δεν χωράμε άλλους μετανάστες, πρέπει να το καταλάβετε, καταστράφηκε η παλαιότερη συνοικία των Αθηνών,  ο Άγιος Παντελεήμων Αχαρνών. Φωνάζουν οι ξένοι: φύγετε να πάτε στα Βόρια Προάστια, εδώ θα μείνουμε εμείς στα σπίτια σας», ενώ αλλού, πέρα απ’ τις γνωστές αντιδραστικές εθνικιστικές αερολογίες περί «πατρίδας», «ιστορίας» και «γένους», μας προειδοποιεί ο ρατσιστής ιεράρχης ότι οι μετανάστες που «έχουν κατακλείσει» τα νησιά μας θα τα «διεκδικήσουν» κιόλας!!!

Ο δε «άγιος»  Αμβρόσιος των Καλαβρύτων δηλώνει: «η συντριπτική πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι και κάθε μήνα μεταφέρουν στις Αλβανικές τράπεζες ζεστό ελληνικό χρήμα… υπονομεύουν, δηλαδή, και αποδυναμώνουν την ελληνική οικονομία».

Αλλά  και ο Σεραφείμ Πειραιώς: «εάν ήρχοντο βουδιστές, κομφουκιαστές, ινδουιστές και οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική ομάδα, δεν θα είχα καμία αντίρρηση. Η μουσουλμανική παραδοχή η θρησκευτική έχει μια φονταμενταλιστική αντίληψη. Δεν ενσωματώνεται ποτέ. Φοβάμαι ότι θα έχουμε γκετοποιήσεις και τέτοια προβλήματα».

Ευτυχώς που υπήρξαν και κάποιες συνετές  φωνές μητροπολιτών που τοποθετήθηκαν  εντελώς διαφορικά, όπως ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: «εφόσον υπάρχουν προϋποθέσεις, δεν θα πρέπει οι μετανάστες να περιθωριοποιούνται αλλά να εντάσσονται στις κοινωνίες όπου ζουν… το πανάρχαιο ψηφιδωτό του λαού μας και των παραδόσεων μας χωράει και μερικές ψηφίδες διαφορετικού χρώματος» και ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «πώς να ξεχωρίσω ένα παιδί μεταναστών που γεννήθηκε εδώ, όταν ο κάθε ένας που απολαμβάνει της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνας; … ο Ελληνισμός ποτέ δεν σκέφτηκε με κριτήρια αρίας φυλής. Ο ελληνικός πολιτισμός έχει άλλα κριτήρια και άλλες αρχές, την ελευθερία του ανθρώπου και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου». Και ακόμα διερωτώμενος δήλωσε: «πως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε διακρίσεις, πως έχουμε το δικαίωμα να χαρακτηρίζουμε ανθρώπους;». «Όχι μόνο ο γνώστης, αλλά και αυτός που είναι μέτοχος της ελληνικής παιδείας είναι συμμέτοχος του ελληνικού πολιτισμού».

Η Διαρκής  Ιερά Σύνοδος, σε σχέση με την περίπτωση  της διατήρησης του θρησκεύματος στις Ταυτότητες την εποχή του χουντο-Χριστόδουλου, τώρα αναγνώρισε τουλάχιστον, έστω δειλά και με μισόλογα, ότι το «μεταναστευτικό» είναι αρμοδιότητα του κράτους και όχι της εκκλησίας, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τήρησε «ουδέτερη» (;) στάση για το «μεταναστευτικό». Όμως κύκλοι της Αρχιεπισκοπής σημείωναν ότι «δεν μπορεί να λες ότι θα γεμίσει η χώρα μαυράκια ούτε να τάσσεσαι υπέρ της παροχής ιθαγένειας και υπηκοότητας σε όλους ανεξαιρέτως τους μετανάστες που καταφθάνουν καθημερινά στη χώρα μας»..

Τέλος αναδημοσιεύουμε και τα πρόσφατα συμπληρωματικά αντιδραστικά μαργαριτάρια του Μητροπολίτη Καλαβρύτων από το blog του:

«ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ!

ΝΑ  ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ!!!!!!!

Η Κυβέρνηση προχωρεί ακάθεκτη στη νομιμοποίηση των οικονομικών  μεταναστών, οι οποίοι σαν τα κοπάδια  των αποδημητικών πουλιών εισέρχονται  ανεξέλεγκτα στη  Χώρα μας! Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οπαδοί του Ισλάμ. Σ' αυτό ακριβώς το σημείο εστιάζεται η αντίδρασή μας. Διότι οι Μουσουλμάνοι, μάλιστα δε οι εξ αυτών φανατικοί, έρχονται και εισέρχονται στη Χώρα μας, κουβαλώντας την προίκα τους! Κουβαλάνε δηλ. τα ήθη και τα έθιμα της θρησκείας των και της Χώρας προελεύσεώς των, με τα οποία και δια των οποίων κάποτε θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της Ελλάδος. Θα αλλοιώσουν δηλ. τα ήθη και τα έθιμα της φυλής μας, θα αλλοιώσουν τις παραδόσεις μας και θα πλήξουν την Ορθοδοξία μας.

Λέγουν  μερικοί, ότι ο Ελληνισμός έχει το χάρισμα να αφομοιώνει τους Λαούς και όχι να αφομοιώνεται από τούς κατακτητές του. Και είναι αλήθεια αυτό. Αλλά δεν μπορεί να ισχύσει κα σήμερα, σε μια εποχή όπου τώρα πλέον στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία όλα πια είναι χαλαρά, όλα είναι ρευστά! Η κατάργηση των συνόρων μεταξύ των Λαών, η καταθλιπτική επίδραση της τηλεοράσεως, η οποία εκμαυλίζει τους χαρακτήρες, η χαλάρωσις των ηθών, η απο-ιεροποίησις των θεσμών, όπως είναι η οικογένεια κλπ. συνιστούν και συνθέτουν το πνευματικά μολυσμένο κοινωνικό υπέδαφος, στο οποίο όλα τα σαπρόφυτα μπορούν να βρουν εύκολη τροφή και να αναπτυχθούν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Ας  μη σπεύσουν μερικοί  να μας κατηγορήσουν, ότι παίζουμε τον  ρόλο της Κασσάνδρας, ότι δηλ. τα βλέπουμε όλα με ένα μάτι απαισιοδοξίας. Αν οι Έλληνες σήμερα ήσαν εδραίοι και αμετακίνητοι στις Αρχές τους, τίποτε δεν θα ήταν ικανό να με φοβίσει. Αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ! Σήμερα όλοι μας, ή σχεδόν όλοι μας, έχουμε αποκτήσει μια ρευστή συνείδηση. Πολύ εύκολα πουλάμε τη συνείδησή μας, την ψυχή μας, το σώμα μας, τις αρχές μας, τη γυναίκα μας, τον άνδρα μας, το παιδί μας, ακόμη και την θρησκευτική μας ιδιότητα, την πίστη μας αντί "πινακίου φακής", όπως έγινε με τον Ιακώβ. Ο Ιακώβ, κατά τη διήγηση της Παλαιάς Διαθήκης, εξαγόρασε τα πρωτοτόκια από τον μεγαλύτερο αδελφό του Ησαύ, ξεγελώντας τον τυφλό και γέρο πατέρα του Ισαάκ με ένα πιάτο φαγητό από κυνήγι!

Αν  χρειάζεται να προσκομίσουμε  παραδείγματα, τότε θα επικαλεσθούμε  την περίπτωση  αξιωματούχου της  Κυβερνήσεως, ο οποίος ακούσθηκε να λέγει δημοσίως: "Τι Χριστός, τι Μωάμεθ! Το ίδιο είναι!".

Οι  οικονομικοί μετανάστες λοιπόν έρχονται στη  Χώρα μας κουβαλώντας  την προίκα τους. Μια από τις  συνήθειες τους είναι  η παιδοφιλία, η  οποία επενδύεται με το επίσημο ένδυμα του γάμου. Παρακάτω θα δείτε εικόνες από ένα ομαδικό γάμο, που έγινε στη Γάζα τον Αύγουστο του 2009. Προέρχονται από ένα Γάμο 450 ζευγαριών, όπου η πλειοψηφία των γαμπρών ήταν από 25 μέχρι 30 ετών, των δε νυφών ΚΑΤΩ των ΔΩΔΕΚΑ (12) ΕΤΩΝ!

Όσοι  λοιπόν κόπτεσθε για  την απονομή της  ιθαγένειας χωρίς σοβαρές προϋποθέσεις στους οικονομικούς μετανάστες, να τους χαίρεσθε! Θα σας αλλάξουν τη ζωή!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010»

Δεν υπάρχουν σχόλια: