Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής»

Αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι στην «Ολυμπιακή» είναι ανάστατοι και αγανακτισμένοι με τα σχέδια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει την «Ολυμπιακή».
Γι’ αυτό προχώρησαν σε μια σειρά κινητοποιήσεις ξεκινώντας από την κατάληψη της πίστας του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τη συμβολική κατάληψη (19.Σεπτέμβρη) των γραφείων της «Ολυμπιακής» στη λεωφόρο Συγγρού.
Μετά την κατάληψη έγινε πορεία με συνθήματα κατά του ξεπουλήματος που κινήθηκε προς τη Βουλή για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Κατά την πορεία τους δέχθηκαν βάρβαρη επίθεση από τα ΜΑΤ, με δακρυγόνα, ασφυξιογόνα και γκλόμπς στην οδό Ακαδημίας.
Την επίθεση των ΜΑΤ ο «Ριζοσπάστης» αλλά και η «Αυγή» καταχώνιασαν στις μέσα σελίδες και χωρίς φωτογραφίες για να μην εκθέσουν την κυβέρνηση Καραμανλή.
Από τη Βουλή προχώρησαν προς τα γραφεία της «Πάνθεον» που βρίσκεται στο Κολωνάκι. Όμως ο γύρω χώρος σε μεγάλη ακτίνα ήταν αποκλεισμένος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με στόχο τη ματαίωση του ξεπουλήματος της «Ολυμπιακής», που πέρα απ’ τ’ άλλα θάχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους πολλές χιλιάδες που θα πυκνώσουν τις γραμμές των ανέργων.

Εφημερίδα Ανασύνταξη, αρ.φυλ. 282, 15-30 Σεπτεμβρίου 2008, σελ. 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: