Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Μεγάλη πρόκληση των φασιστών της ΝΔ Πάτρας δολοφόνων του Νίκου Τεμπονέρα

Ο βουλευτής της ΝΔ Ν.Παπαδημάτος υμνεί τον Γ. Καλαμπόκα, στυγερό δολοφόνο του ήρωα αντιφασίστα αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα

Με τον παρακάτω χαρακτηριστικό τίτλο οι δημοσιογράφοι Γ. Καρβουνιάρης και Ν. Γιαπράκας αναφέρονται εκτεταμένα στην προκλητική ενέργεια του φασιστοειδούς Ν. Παπαδημάτου να εξυμνήσει το δολοφόνο Γ. Καλαμπόκα, ενέργεια που προκάλεσε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του αντιφασίστα λαού της Πάτρας και ξεσήκωσε μεγάλη θύελλα διαμαρτυριών. Απ το εκτεταμένο άρθρο των δυο δημοσιογράφων στην εφημερίδα της Πάτρας «ΗΜΕΡΑ» (29.1.2008) δίνουμε ένα πολύ μικρό απόσπασμα:

«ΠΑΠΑ – ΔΗΜΙΟΣ και παραχαράκτης της Ιστορίας!

ΤΩΝ Γ. ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ, Ν. ΓΙΑΠΡΑΚΑ

Γενική κατακραυγή «εισέπραξε» ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Παπαδημάτος, για τη φράση του στην κοπή πίτας Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, όπου αφιέρωσε το κομμάτι που έκοψε στον «αγωνιστή» Γιάννη Καλαμπόκα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, τον Ιανουάριο του 1991.Η κατακραυγή προερχόταν κυρίως από την αντιπολίτευση και φορείς της περιοχής, αλλά δεν έλειψαν και οι ευθείες βολές από το κόμμα του.

Ο ίδιος, βλέποντας τη... χιονοστιβάδα να έρχεται, επισκέφθηκε μόνος του χθες το πρωί τη Ρηγίλλης και συναντήθηκε με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Λευτέρη Ζαγορίτη.
Το τι διημείφθη δεν έγινε γνωστό, ωστόσο στη συνέχεια κατεβλήθη προσπάθεια να μην προβληθεί το θέμα στα αθηναϊκά δελτία ειδήσεων» (από εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ», Πάτρα)

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Αχαΐας:

«Μέσα στη συγκυρία κοινωνικού-πολιτικού εκφασισμού που ζούμε και λίγες μέρες μετά την εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Νίκο Τεμπονέρα, με προκλητικό και προσβλητικό τρόπο στα δημοκρατικά αισθήματα και στις ευαισθησίες των πολιτών της Πάτρας, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ν. Παπαδημάτος, όπως καταγράφεται από τα τοπικά ΜΜΕ, απέδωσε δημόσια αναγνώριση και ιδιαίτερο έπαινο τιμής στον Γ. Καλαμπόκα, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας των Τ.Ο. της ΟΝΝΕΔ Πάτρας.

Είναι γνωστό ότι κάποιοι, το τελευταίο διάστημα, επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία. Είναι όμως βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των συμπολιτών μας τι έγινε το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου 1991. Είναι αποδεδειγμένο ποιοι όπλισαν τους παρακρατικούς μηχανισμούς και ποιοι δολοφόνησαν τον αγωνιστή συνάδελφό μας.

Ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί καταδικάστηκαν αμετάκλητα από την Ελληνική Δικαιοσύνη και από τη δημοκρατική συνείδηση του λαού της πόλης μας. Καταδικάζουμε «τις δηλώσεις Παπαδημάτου», γιατί προσβάλλουν τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής μας, τις δημοκρατικές μας ευαισθησίες και τη θυσία του αγωνιστή συναδέλφου μας.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας και το Νομ/κό Συμβούλιο Αχαΐας να πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες για την άμεση μετονομασία του σχολικού συγκροτήματος του 3ου και 7ου Γυμν. Πατρών σε «Συγκρότημα Νίκου Τεμπονέρα» - Τόπος θυσίας του Ν. Τεμπονέρα – και της οδού Βύρωνος, η οποία διέρχεται έμπροσθεν του συγκροτήματος, σε «οδό Νίκου Τεμπονέρα».
Καλούμε επιπλέον τα πολιτικά κόμματα και τους θεσμικούς φορείς να καταδικάσουν τις παραπάνω στάσεις και συμπεριφορές».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, με ανακοίνωσή του, «καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Παπαδημάτο, να κόψει κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νέας Δημοκρατίας στον καταδικασμένο τελεσίδικα από την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και στη συνείδηση του πατραϊκού λαού, Γιάννη Καλαμπόκα, για τη δολοφονία του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα, αποκαλώντας τον αγωνιστή της παράταξης.
Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με δέος τα όσα συμβαίνουν γύρω της, είναι πρόκληση για το δημοκρατικό συναίσθημα όλων μας, είναι ασέλγεια στη μνήμη του νεκρού Τεμπονέρα.
Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς της πόλης, να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και μάλιστα από εκπρόσωπο του ελληνικού Κοινοβουλίου. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να βεβηλώνει τους αγωνιστές της δημοκρατίας. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι της χώρας μας θα αντισταθούν στους νοσταλγούς του Κοντζαμάνη».

Με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή Νίκου Παπαδημάτου σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ότι ο καταδικασθείς τελεσίδικα για τη δολοφονία Τεμπονέρα, Καλαμπόκας, είναι «αγωνιστής», έγιναν διάφορες δηλώσεις στο «Ράδιο Γ» (Πάτρα), ανάμεσα σ’ άλλους από τη Ρένα Αντωνέλλη και το Θρασύβουλο Μαυρομμάτη.

Στις 30 Γενάρη 2008 μίλησε στο δημοσιογράφο Μπαϊρακτάρη, η Ρένα Αντωνέλλη που ήταν πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχαΐας την περίοδο της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Καλαμπόκα, που παράλληλα ήταν και δημοτικός σύμβουλος της ΝΔ, καθώς και ένα άλλο φασιστοειδές, ο Θρασύβουλος Μαυρομμάτης, που λέγεται ότι τότε ήταν στις σκληρές ομάδες της ΝΔ, δηλαδή στους «ρέιτζερς» και «κενταύρους», στους οποίους ανήκε ο Καλαμπόκας.

Η Αντωνέλλη, που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του δολοφόνου και της συμμορίας του, αναφέρεται στον Παπαδημάτο με πολύ σκληρά λόγια και τον χαρακτηρίζει πολιτικά «φασίστα», που εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη πολιτική της ΝΔ σήμερα, ενώ ο Μαυρομμάτης, αν και δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον εν λόγω βουλευτή, όχι μόνο τον κάλυψε για τη δήλωσή του υπέρ Καλαμπόκα, αλλά επανέλαβε προκλητικά: «ο Γιάννης ο Καλαμπόκας είναι μια αγωνιστική ΟΝΝΕΔίτικη φυσιογνωμία στο δικό μας χώρο».

Η Αντωνέλλη κάνει λόγο για το «αυγό του φιδιού», ενώ ο Μαυρομμάτης εξομολογείται ότι πήγε ακόμα και στη φυλακή για να συμπαρασταθεί στον Καλαμπόκα, κάτι που δεν έκανε ο βουλευτής Παπαδημάτος, και τον κατακρίνει γι' αυτό…

Δυστυχώς λόγω έλλειψης χώρου δεν είναι δυνατό να παραθέσουμε τις πολύ χαρακτηριστικές και προκλητικές δηλώσεις του φασιστοειδούς Μαυρομάτη αλλά μόνο τις δηλώσεις της Ρένας Αντωνέλλη, συνάδελφου του Νίκου Τεμπονέρα, στο δημοσιογράφο Μπαϊρακτάρη:

Αντωνέλλη: Δυστυχώς, παρατηρείται ότι ο κ. Καραμανλής, ο οποίος ανεπιτυχώς -απ' ότι αποδεικνύεται εκ των υστέρων- θέλησε να περάσει το πρόσωπο του κεντροδεξιού του μεσαίου χώρου, τρέφει στον κόρφο του το… αυγό του φιδιού. Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Παπαδημάτος είναι ένας από αυτούς οι οποίοι αποτελούν το «αυγό του φιδιού», δηλαδή μιας δεξιάς η οποία δεν ξεχνάει τις παλιές παρακρατικές μεθόδους, δεν ξεχνάει την ΟΝΝΕΔ του Καλαμπόκα, η οποία έσπερνε τον τρόμο στην Πάτρα.

Μπαϊρακτάρης: Εκείνη την περίοδο ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Αντωνέλλη: Ήταν μάλιστα και ευυπόληπτος πολίτης, καθότι ήταν και τραπεζικός υπάλληλος. Αυτό, λοιπόν, το επίλεκτο στέλεχος της ΟΝΝΕΔ της Νέας Δημοκρατίας βγήκε να επαινέσει ο κύριος Παπαδημάτος, να του δώσει, δηλαδή να του… απονείμει ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα της ΟΝΝΕΔ, θέλοντας να δείξει ότι το παρακράτος είναι εδώ. Όταν λοιπόν πηδάνε από τον πέμπτο όροφο και τα ποσοστά τους καταρρέουν και βλέπουν ότι έρχεται η στιγμή της πλήρης αποκαθήλωσής τους, ενεργοποιούν τέτοιους μηχανισμούς. Εμένα δεν πάει πουθενά αλλού το μυαλό μου, εκτός από κάποιους μικρούς ψήφους, τους οποίους μπορεί να προσδοκά ο κ. Παπαδημάτος, και πιστεύω ότι είναι ένα κομμάτι το οποίο δεν ξεχνάει, τον παλιό «μαύρο» εαυτό του, όπου τότε, με τις μεγάλες απεργίες, για να τα θυμίσουμε, γιατί η νεολαία δεν τα θυμάται, γίνονταν καταλήψεις. Το 99,9% των σχολείων όλης της Ελλάδας ήταν σε καταλήψεις, για ν' αντιδράσουν στα μέτρα του γνωστού Κοντογιαννόπουλου, του υπουργού Παιδείας. Σ' αυτές λοιπόν τις καταλήψεις, η ομάδα Καλαμπόκα ήταν αυτή η οποία επιχείρησε τις ανακαταλήψεις. Να μπει, δηλαδή, στα σχολεία, να τ' ανοίξει με τα λοστάρια. Τότε, λοιπόν, βρέθηκαν ομάδες καθηγητών να προστατεύουν τα παιδιά από την επικίνδυνη και δολοφονική διάθεση αυτών των ομάδων κρούσης της Νέας Δημοκρατίας.

Κι εκεί βρέθηκε, λοιπόν, και ο αγωνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας, που του άνοιξε το κεφάλι ο Γιάννης Καλαμπόκας, τον οποίον θυμήθηκαν τώρα, για να του δώσουν ένα μεγάλο κομμάτι πίτας... Είναι γνωστό ότι του κ. Παπαδημάτου το όνομα είναι συνδεδεμένο την περίοδο εκείνη με τη «μαύρη» περίοδο του Μητσοτακισμού. Ο κ. Παπαδημάτος ήταν γνωστός «Κένταυρος», μάλιστα υποστηρικτής του Καλαμπόκα. Εγώ το δηλώνω και να γραφτεί στις εφημερίδες. Είχα τύχει σε σπίτι με τον κ. Παπαδημάτο, ο οποίος επαινούσε τον Καλαμπόκα και έλεγε ότι δεν ήταν αυτός ο δολοφόνος. Δηλαδή, αυτοί ήξεραν καλύτερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη… Έτσι, λοιπόν, είναι στην ίδια ομάδα ο κ. Παπαδημάτος, και αντί να φέρει το νέο φέρνει το μαύρο, το παλιό, το αποκρουστικό, το πρόσωπο και την εικόνα που θέλει να φιλοτεχνήσει ο κ. Καραμανλής.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις εκφοβισμού των εργαζομένων, των νέων, εναντίον όλων αυτών που αντιστέκονται, εκεί πάει το μυαλό μου εμένα, δεν μπορώ να σκεφτώ ότι για λίγες ψήφους μαύρων ακροδεξιών ο Παπαδημάτος έκανε αυτή την κίνηση… Γιατί δεν ξεχνάει ο… γύφτος τη γενιά του και γιατί πιστεύω ότι είναι ένα… αυγό του φιδιού, το οποίο υπάρχει στον κόρφο του κ. Καραμανλή και ο κ. Καραμανλής σέρνεται από τον Παπαδημάτο, έναν ακροδεξιό φασίστα, γιατί με τις δηλώσεις που έκανε έτσι τον χαρακτηρίζω, και από κάποιους άλλους της παράταξης τύπου Ζαχόπουλου, και θα οδηγείται στο τέλμα και στο βούρκο κάθε μέρα και πιο πολύ. Δεν είναι τυχαίο που ενεργοποιούνται τέτοιες απόψεις, τέτοια κομμάτια της μαύρης περιόδου της δεξιάς. Εγώ δεν το θεωρώ καθόλου τυχαίο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: