Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟΥ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ


"Οργισμένη απόρριψη της εγκληματικής στάσης, της δουλικής και προκλητικής κυβέρνησης του Αλβάρο Ουρίμπε"

Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση του Αλβάρο Ουρίμπε εισέβαλλε με το στρατό και την αστυνομία στο έδαφος της χώρας μας για να διαπράξει μια νέα και αισχρή σφαγή, αυτή τη φορά ενάντια σε μια φάλαγγα ανταρτών που ανήκαν στις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και το αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής πράξης είναι ότι θρηνούμε τη δολοφονία του διοικητή των ανταρτών Ραούλ Ρέγες, καθώς και άλλων γενναίων γιων και θυγατέρων του Κολομβιανού λαού.

Αυτό το γεγονός αποτελεί μια πράξη κατάφορης παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας, μια επίθεση ενάντια στον Ισημερινό και το λαό του, μια διεστραμμένη προβοκατόρικη ενέργεια για να επέμβει στη διαδικασία της ανθρωπιστικής ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου στην Κολομβία. Άλλη μια προσπάθεια να ενταθεί η αντιδραστική βία, προκειμένου να μετατραπεί σε υπόθεση της ευρύτερης περιοχής η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του Κολομβιανού λαού. Αποκαλύπτεται η εγκληματική, φιλοπόλεμη φύση του καθεστώτος Ουρίμπε που είναι δουλικό απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό ο οποίος χρησιμοποιεί τις στρατιωτικές του εγκαταστάσεις στην Κολομβία, όπως είναι η βάση της Manta και η βάση της Tres Esquinas, για να εφαρμόσει τα σχέδια του.

Για τους επαναστάτες, για του εργάτες και τους λαούς του Ισημερινού και της Κολομβίας, η απώλεια του Ραούλ Ρέγες και των συντρόφων του είναι πολύ μεγάλη, γιατί ο αγώνας του εμπνεόταν από τα ιδανικά της αλλαγής, της ελευθερίας, της πραγματικής δημοκρατίας για τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους της χώρας τους. Η τίμια και υποδειγματική επαναστατική του δράση είχε στόχο μια ελεύθερη και κυρίαρχη Κολομβία και για αυτό το λόγο ο αγώνας θα συνεχιστεί αδιάκοπα μέχρι τη νίκη.

Το Μαρξιστικό-Λενινιστικό ΚΚ Εκουαδόρ καλεί όλες τις κοινωνικές, πολιτικές, δημοκρατικές, προοδευτικές και αριστερές οργανώσεις και τους πατριώτες, να δοξάσουν και να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων πατριωτών, να κινητοποιηθούν και να καταγγείλουν την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας από τη μεριά της εγκληματικής και αντιδραστικής κυβέρνησης του Ουρίμπε και να επιδιώξουν την καταδίκη και την επιβολή κυρώσεων από τη διεθνή κοινότητα για αυτές τις θηριωδίες.

Την ίδια στιγμή, στηρίζουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης του Ισημερινού για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, να καταγγείλει και να απαιτήσει την τιμωρία της κυβέρνησης της Κολομβίας για την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαιώματος στη ζωή. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Κολομβιανό λαό ο οποίος συνεχίζει τον αγώνα με στόχο την κοινωνική και εθνική απελευθέρωση, για μια σοσιαλιστική πατρίδα.

Galo Oswaldo Palacios
Εκπρόσωπος του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ισημερινού

3 Μαρτίου, 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: