Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

COVID -19: πλήρης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

ΟΧΙ στη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ απαγόρευση της Πρωτομαγιάς – ΟΛΟΙ στις διαδηλώσεις!

ΖΗΤΩ η 1 η ΜΑΗ – μέρα διεθνούς επαναστατικής ταξικής πάλης του Προλεταριάτου ΟΛΩΝ των χωρών, μαχητικής Αλληλεγγύης και πάλης για το Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό των ΜΑΡΞ-ΕΝΓΚΕΛΣ-ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ του καπιταλιστικο-ιμπεριαλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος της ατομικής Ιδιοκτησίας και του Κέρδους?

COVID -19: πλήρης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής αλλά και του ξεπερασμένου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος της ατομικής ιδιοκτησίας και του Κέρδους

Η φετινή επέτειος του θανάτου αλλά και εκείνη της γέννησης του KARL MARX , μεγαλοφυούς θεωρητικού του Κομμουνισμού και θεμελιωτή της επαναστατικής κοσμοθεωρίας του παγκόσμιου προλεταριάτου συμπίπτει με την εμφάνιση της Πανδημίας COVID -19 που η αντιμετώπισή της κατέδειξε με τον πλέον χειροπιαστό τρόπο ΟΧΙ μόνο την πλήρη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής αλλά ΠΡΩΤΙ-ΣΤΩΣ την πλήρη χρεοκοπία του ξεπερασμένου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος της ατομικής Ιδιοκτησίας και του Κέρδους.

Ταυτόχρονα η σημερινή πλήρης χρεοκοπία του καπιταλιστικο-ιμπεριαλιστικού συστήματος αναδεικνύει εκ νέου όχι μόνο το αναπόφευκτο και την αναγκαιότητα του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ αλλά και την επικαιρότητά του, δηλ. του Σοσιαλισμού-Κομμουνισμού που οικοδομήθηκε στη Σοβ.Ένωση των ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ (και ΟΧΙ του παλινορθωμένου καπιταλισμού των ΧΡΟΥΣΤΣΟΦ-ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ-ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ), και που έδειξε στην ΠΡΑΞΗ την ανωτερότητά του απέναντι στον εκμεταλλευτικό καπιταλισμό.

Το καπιταλιστικο-ιμπεριαλιστικό σύστημα ΔΕΝ μπορεί να λύσει κανένα απ’ τα προβλήματα του παγκόσμιου προλεταριάτου και των λαών. Στην εργατική τάξη και τους λαούς προσφέρει μόνο άγρια εκμετάλλευση και καταπίεση, μαζική φτώχεια και απόλυτη εξαθλίωση, κρίσεις και μαζική ανεργία, αρρώστιες, μόλυνση του περιβάλλοντος και καταστροφή των κλιματικών συνθηκών, καταστροφικούς πολέμους, μαζικούς θανάτους μικρών παιδιών και μεγάλων, μεγάλα δεινά και δυστυχία, ρατσισμό, αντισημιτισμό, φασισμό, ναζι-φασισμό κλπ., κλπ.

Η επέλαση της Πανδημίας του COVID -19 βρήκε τη χώρα μας «ανοχύρωτη πόλη» δηλ. μ’ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, ΟΧΙ μόνο ανεπαρκέστα-το αλλά σε και κατάρρευση, επειδή αυτό είχε υποστεί μεγάλο πλήγμα απ’ τις περικοπές που είχαν επιβάλλει οι δανειστές, το οποίο ΕΠΙΠΛΕΟΝ χειροτέρευσε ραγδαία την περίοδο του πρώτου 6μήνου διακυβέρνησης απ’ τη ΝΔ : είχε διαλυθεί εξαιτίας της εφαρμογής της νέο-φιλελεύθερης πολιτικής : προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του, ΑΡΝΗΣΗΣ πρόσληψης ΝΕΩΝ άνεργων και ΜΟΝΙΜΩΝ γιατρών και γενικά νοσοκομειακού προσωπικού αλλά και τη δραστική μείωση της χρηματοδότησης που οδήγησε σε κλείσιμο Νοσοκομείων ή τμημάτων τους.

Μ’ αυτή την άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας ( τη δίνουν μόνο οι γιατροί ) ο ελληνικός λαός στάθηκε προς το παρόν τυχερός, που ΔΕΝ θρήνησε ως τώρα μεγάλο αριθμό νεκρών (αν και τα στοιχεία δεν είναι αξιόπιστοι), κι’ αυτό ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ επειδή η Πανδημία ΔΕΝ έπληξε ισχυρά και σε μεγάλη έκταση την Ελλάδα , όπως εξάλλου συνέβη και στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες Αλβανία-Βουλγαρία , κλπ. (για σειρά λόγους ), οι οποίες αναλογικά, έχουν πολύ λιγότερα κρούσματα-νεκρούς απ’ την Ελλάδα , αλλά και στη νότια Ιταλία σε σχέση με την καταστροφική κατάσταση στη βόρεια αναπτυγμένη βιομηχανικά Ιταλία.( 17/4: Ελλάδα: 2.224/108, Αλβανία: 475/24, Βουλγαρία: 735/36 )

Η αχαλίνωτη εθνικιστικο-φασιστικο-ρατσιστική προπαγάνδα της ΝΔ περί «ελληνικού παραδείγματος»(!) τροφοδοτείται απ’ τις παραπλανη-τικές, παπαδίστικου χαρακτήρα, «συγκρίσεις» της Ελλάδας του ιεροψάλτη ΤΣΙΟΔΡΑ με τις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες (ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΟΛΑΝΔΙΑ, κλπ.) ΑΝΤΙ της σωστής επιστημονικά σύγκρισης με τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες. Βαρύτατες ευθύνες φέρουν τα ρεφορμιστικά κόμματα «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΡΑ25 υποταγής τους στην Κυβέρνηση, με πρόσχημα την Πανδημία, στα ζητήματα φασιστικής κατάργησης ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, φασιστική φίμωση δημοσιογράφων και γιατρών, Διοικήσεων Νοσοκομείων, κλπ., κλπ.

Η χρεοκοπία της πολιτικής της αντιδραστικής Κυβέρνησης της ΝΔ είχε σημειωθεί ΠΡΙΝ την επέλαση της Πανδημίας COVID -19.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σ’ ελάχιστο χρόνο, δηλ. στο πρώτο 6μηνο διακυβέρνησης της χώρας, πέτυχε το ακατόρθωτο : αναδείχθηκε πρωταθλήτ-ρια ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ με την πλήρη αποτυχία της νεοφιλελεύθερης πολιτική της σ’ ΟΛΟΥΣ τους τομείς, με εξαίρεση την προώθηση της φασι-στικοποίησης της κοινωνικής ζωής της χώρας με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη φασιστική κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου και τις επιθέσεις της Αστυνομίας σε βάρος των φοιτητών, κλπ. με αποκορύφωμα την τελευταία απόβαση των ΜΑΤ στα νησιά, όπου υπέστη μια πρωτόγνωρη πανωλεθρία : μετά τις βάρβαρες επιθέσεις ενάντια στους κατοίκους τα ΜΑΤ εκδιώχτηκαν κακήν-κακώς απ’ τα νησιά , σημειώνοντας πλήρες φιάσκο στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού , με στελέχη της να προτείνουν στρατόπεδα τύπου Μακρονήσου.
Όλα αυτά προφανώς δεν εκπλήσσουν όταν είναι γνωστό ότι η ΝΔ είναι ένα φασιστικό κόμμα με ισχυρή Ναζι-φασιστική πτέρυγα (ΒΟΡΙΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΠΛΕΥΡΗΣ-ΚΥΡΤΣΟΣ-ΤΖΑΒΕΛΛΑ, κλπ.).

Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής – πέ ραν της ισχυρότερης πρόσδεσης της χώρας στο άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού – η αποτυχία της Κυβέρνησης ΝΔ είναι πρωτοφανής (περίπτωση συμφωνιών Τουρκίας-Λιβύης , κλπ.)

Στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής: η οικονομική κατάσταση της χώρας στο πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησής της απ’ τη ΝΔ χειροτέρευσε, παρά τις δημαγωγικές υποσχέσεις των κυβερνητικών ανίκανων νεοφιλελεύθερων αντιδραστικών σαλτιμπάγκων : 1. Επενδύσεις: οι ντόπιες και ξένες επενδύσεις-φαντάσματα δεν φάνηκαν πουθενά στον ορίζοντα : παρέλασαν μόνο ως χοντροειδή ΨΕΥΔΗ στις οθόνες της κρατικής ΝΔ-τηλεόρασης. Ήλπιζε φαίνεται ο γελοίος και ανίκανος πρωθυπουργός πως με την κατάργηση της απλής αναλογικής θα «προσελκύσει» ξένες επενδύσεις(!). 2. Μαζική ανεργία: συνεχίζει της ανοδική της πορεία, παρόλο που μεγάλο μέρος της απορροφάται απ’ τη μεγάλη, καταστροφική για τη χώρα, αιμορραγία της μετανάστευσης. 3. Μαζικές χρεοκοπίες: μεγάλες επιχειρήσεις-μικρές, μαγαζιά, καταστήματα, κλπ. κλείνουν σωρηδόν, ενώ, πέραν του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, κλπ., γίνεται λόγος και για κλείσιμο μεγαλύτερων, όπως της ΛΑΡΚΟ κλπ. 4. Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής: μειώθηκε κατά 4,5% για πρώτη φορά μετά το 2014. 5. Ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας: τα νοσοκομεία και η περίθαλψη βρέθηκαν υπό διάλυση από την έλλειψη χρηματοδότησης και τη μεγάλη έλλειψη νοσοκομειακού προσωπικού και πρωτίστως γιατρών, αφού κατά την «Καθημερινή» πάνω από 18.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα («Κ» 29.12.2019, σελ.1/6) και επιπλέον απ’ την ΑΡΝΗΣΗ της Κυβέρνησης πρόσληψης ΝΕΩΝ άνεργων και ΜΟΝΙΜΩΝ γιατρών αλλά και νοσοκομειακού προσωπικού. 6. Κοινωνικές παροχές: συνεχίζουν να μειώνονται. 7. Βοηθήματα : καταργήθηκαν τα κάποια βοηθήματα. 8. Εξαπάτηση των εργαζομένων : η δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού κορυφώνεται με την κατάργηση του βοηθήματος για τη λεγόμενη «13 η σύνταξη». 9. Κοινωνική Ασφάλιση: επίθεση στην κοινωνική Ασφάλιση με τεράστιες αρνητικές συνέπειες. 10. Δημόσια Παιδεία : πέραν του γενικευμένου θρησκευτικού σκοταδισμού, προσπάθειες ιδιωτικοποίησής της. 11. Πρώτη κατοικία: κατάργηση της προστασίας της. 12. Εσωτερικό-εξωτερικό χρέος : και τα δυο έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Τώρα, πέραν της Πανδημίας, οι πλατιές λαϊκές μάζες βρίσκονται στο κέντρο της οικονομικής κρίσης, με καταστροφικότερες συνέπειες από εκείνες της πλήρους οικονομικής χρεοκοπίας που είχε οδηγήσει τη χώρα το 2009 η τότε Κυβέρνηση της ΝΔ .

ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: