Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: «Μεταξικός» Χωροφύλαξ που κουνά προκλητικότατα εθνικιστικο-φασιστικά το δάχτυλο στο λαό


Το φασιστικό ύφος του Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑ έχει γίνει πασίγνωστο και το «απολαμβάνει» οργισμένος καθημερινά ο δημοκρατικός λαός της χώρας, φτάνοντας ως το σημείο να λοιδορείται και να δέχεται δημόσια επιθέσεις και απ’ τον αντιδραστικό φασιστικό τύπο της Δεξιάς και μάλιστα σε πρωτοσέλιδα («Δημοκρατία» κλπ.).
Εκεί όμως που το θράσος και η κυνικότητα της φασιστικής προκλητικότητας ξεπέρασε κάθε όριο ήταν η απάντηση του στους Έλληνες που βρίσκονταν στην Αγγλία και είχαν εγκλωβιστεί στα αεροδρόμια, που ΑΝΤΙ να λύσει το πρόβλημα της επιστροφής τους στην Ελλάδα, δήλωσε: πως δήθεν «θυμήθηκαν την πατρίδα όταν τα πάντα εκεί έκλεισαν» (!!!) (28/3/2020).
Πρέπει να υπενθυμίσουμε στο θρασέψατε και προκλητικότατο φασιστοειδές «Μεταξικό» χωροφύλακα ότι ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ το μεγαλοαστικό κόμμα του, η ΝΔ που οδήγησε τη χώρα το 2009 σε πλήρη οικονομική χρεοκοπία για να περάσει στη συνέχεια σε διεθνή οικονομικό έλεγχο με καταστροφικές ανυπολόγιστες απώλειες, μ’ αποτέλεσμα να εκδιωχθούν έτσι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι νέοι έλληνες στο εξωτερικό. Αυτή η πρωτοφανής πλήρης οικονομική χρεοκοπία της χώρας το 2009 – η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σε ειρηνική περίοδο, μετά τη λήξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου, συγκροτείται εν συντομία απ’ τα τεράστια και πολύ δύσκολα καταστροφικά προβλήματα: 1) την απώλεια του 25% και πλέον του ΑΕΠ, 2) την εξαφάνιση 400.000 και πλέον μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων, 3) την καταστροφή πολλών εκατοντάδων χιλιάδων καταστημάτων-μαγαζιών (διαφόρων ειδών), 4) τα περίπου 2.000.000 άνεργους (διαφόρων μορφών ανεργίας, όπως μερική απασχόληση, κλπ.), 5) την τεράστια ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της αιμορραγίας-εξαγωγής πολλών εκατοντάδων χιλιάδων νέων σ’ άλλες χώρες (πάνω από 500.000) που συνεχίζεται, 6) το τεράστιο εσωτερικό χρέος αλλά και το υπερμέγεθες, εκατοντάδων δισεκατομμυρίων Ευρώ, μη βιώσιμο εξωτερικό χρέος, που προς το παρόν έχει φτάσει κοντά στα 370 δισ. Ευρώ, κλπ., κλπ., αλλά και όλα τα μεγάλα πρωτοφανή ΔΕΙΝΑ που προκάλεσε η οικονομική χρεοκοπία (πλήρη εκμηδένιση των εργατικών κατακτήσεων, μεγάλη φτώχια και εξαθλίωση, σχετική και απόλυτη εξαθλίωση των πλατιών λαϊκών μαζών, κοινωνικές και οικογενειακές τραγωδίες, κλπ., κλπ.).
Όσο τώρα για τα πανάκριβα στρατιωτικά μπουφάν – που πληρώνει χρυσά ο ελληνικός λαός απ’ τους φόρους του – με το έμβλημα-επιγραφή: «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ» και το σήμα της «Ελληνικής Σημαίας» (λες και δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά στον Άρη) θα του συνιστούσαμε να ράψει μια κελεμπία με τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας ώστε οι καθημερινές καραγκιοζοειδείς εμφανίσεις του στην τηλεόραση να έχουν μεγαλύτερη «πρωτοτυπία» και να δίνεται πιο ολοκληρωμένα η εθνικιστικο-φασιστική του προπαγάνδα.
«Μας συγχωρείτε κύριε Χαρδαλιά...» - Έλληνας εργαζόμενος στο Λονδίνο απαντά στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας
Η επιστολή του Ν.Κ. (29.03.2020), Έλληνα μετανάστη από το Λονδίνο:
«Αυτές τις μέρες εκατοντάδες Έλληνες που ζούμε στη Μ. Βρετανία προσπαθούμε να βρούμε τρόπο για να γυρίσουμε στην Ελλάδα. Κάποιοι από εμάς έχουν απολυθεί, άλλων η δουλειά σταμάτησε μέχρι να περάσει η πανδημία, άλλοι σπουδάζουν και η σχολή τους έχει κλείσει με σαφείς οδηγίες προς τους φοιτητές για επιστροφή στην πατρίδα τους. Πολλοί πρέπει να βρεθούμε κοντά στις οικογένειές μας στην Ελλάδα για να τις στηρίξουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Όμως οι πτήσεις από την Αγγλία προς την Ελλάδα έχουν σταματήσει εδώ και κάποιες μέρες. Οι αεροπορικές εταιρείες και η Πρεσβεία δεν μπήκαν και δεν μπαίνουν στον κόπο να μας ενημερώσουν έγκαιρα και υπεύθυνα για το τι θα γίνει, με αποτέλεσμα να τις γνωστές τραγικές εικόνες στα αεροδρόμια, όπως το Στάνστεντ του Λονδίνου.
Μέσα σε όλα αυτά παρακολουθήσαμε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας της κυβέρνησης της ΝΔ, Ν. Χαρδαλιά, να μας ειρωνεύεται και να μας κουνάει το δάχτυλο γιατί δήθεν “θυμηθήκαμε την πατρίδα όταν έκλεισαν τα πάντα” εδώ που ζούμε. Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τον κύριο Χαρδαλιά και την κυβέρνηση που δεν παρατήσαμε τις δουλειές μας και τις σπουδές μας πριν αυτές σταματήσουν.
Βλέπετε κύριε Χαρδαλιά, εμείς δεν είμαστε στο εξωτερικό για διακοπές και καλοπέραση όπως αφήνετε να υπονοηθεί, είμαστε εδώ γιατί οι κυβερνήσεις, όπως αυτή που εκπροσωπείτε, μας έδιωξαν με τις πολιτικές που ακολούθησαν. Για παράδειγμα, πολλοί είναι οι Έλληνες που δουλεύουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας. Αυτοί, φυσικά, ούτε να διανοηθούν δεν μπορούν τον επαναπατρισμό. Μένουν και δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία όπως και άλλοι Έλληνες μετανάστες και εργαζόμενοι στο χώρο της επιστημονικής έρευνας, των μεταφορών κτλ . Μάλλον, όμως, δεν θα είχαν φύγει ποτέ από την Ελλάδα αν είχαν βρει δουλειά, αν δηλαδή ΕΣΕΙΣ δεν είχατε αφήσει τα δημόσια νοσοκομεία με 30.000 κενές οργανικές θέσεις.
Αντί, λοιπόν, να προσπαθείτε μάταια να στρέψετε τους κατοίκους της Ελλάδας, δηλαδή τους γονείς μας, τους παππούδες μας και τα αδέρφια μας εναντίον μας, δώστε εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα. Φροντίστε για τον επαναπατρισμό όλων των Ελλήνων του εξωτερικού που το επιθυμούν».
Ν.Κ., Έλληνας εργαζόμενος στο Λονδίνο

Ο γελοίος μασκοφόρος «στρατηγός» Χαρδαλιάς, με το πολυτελές στρατιωτικό εθνικιστικο-φασιστικό μπουφάν (ελληνική σημαία-Ελλάδα, λες και δεν είμαστε στη χώρα μας), εν δράση στη Λάρισα

Δεν υπάρχουν σχόλια: