Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Γιώργος Δημητρακόπουλος, γιατρός του Κέντρου Υγείας Κρήτης


Γιώργος Δημητρακόπουλος, γιατρός του Κέντρου Υγείας Κρήτης


28 Μάρτη 2020, 20:25


Tα κυβερνητικά ΨΕΥΔΗ για την κατάσταση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας κουρέλιασε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Κρήτης Γιώργος Δημητρακόπουλος το απόγευμα του Σαββάτου στην ΕΡΤ1 (28 Μάρτη 2020, 20:25). Κατάγγειλε τον εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης, και για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σημείωσε ότι συμπεριφέρεται στους γιατρούς σαν να απευθύνεται σε κρετίνους.

Ο Δημητρακόπουλος είπε για τον υφυπουργό Υγείας:

«Άκουσα με λύπη και οργή, θα έλεγα, τον κ. Κοντοζαμάνη στην τελευταία ενημέρωση, όταν ο κ. Τσιόδρας του απευθύνθηκε και είπε ότι ως πιο ειδικός θα εξηγήσει ποιος είναι ο ρόλος της πρωτοβάθμιας σε αυτή την κρίση, δεν είπε απολύτως τίποτα.

Ενώ από την αρχή ο ΕΟΔΥ καλεί τον κόσμο να μένει στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να επικοινωνεί με τον γιατρό του, κανείς δεν μας έχει εξηγήσει ποιος είναι αυτός ο γιατρός. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για την πρωτοβάθμια εκτός από το να δουλέψει ως ένας χώρος εφεδρείας απ’ όπου θα αντλήσουνε ανθρώπινο δυναμικό για να το στείλουν στα Νοσοκομεία.

Να σας θυμίσω κάτι: κοιτάξτε, όπως ξέρετε και έχετε ακούσει πολλάκις από όλους τους ειδικούς η πλειοψηφία των περιστατικών του κορονοϊου δεν χρήζουν νοσηλείας και ευτυχώς γι’ αυτό. Υπάρχει πάντως το απλό ερώτημα: ποιός θα φροντίσει αυτούς τους ασθενείς; Ποιος θα φροντίσει τους ανθρώπους που είναι περιορισμένοι ή κατακεκλιμένοι στο σπίτι τους; Ποιος θα φροντίσει όλους αυτούς που θα εξακολουθούν να πάσχουν από άλλα χρόνια νοσήματα και είναι στην κοινότητα;

Δυστυχώς εκεί πέρα δεν υπάρχει καμία απολύτως απάντηση. Το μόνο σχέδιο που υπάρχει από την κυβέρνηση για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας είναι να χρησιμοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας ως επειγοντολόγους, ως γιατρούς, παθολόγους, πνευμονολόγους, κλπ. Αυτό αντιλαμβάνεστε μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνο. Και είναι πραγματικά κρίμα να μην ακολουθούνται τα καλά παραδείγματα των άλλων χωρών για το ρόλο που μπορεί να παίξει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ένα ανάχωμα. Ένα πολύ καλό και αποτελεσματικό ανάχωμα σ’ ένα πολύ μεγάλο κύμα πολιτών ασθενών περιστατικών που δεν θα χρειαστούν νοσηλεία στο Νοσοκομείο και τα οποία ελλείψει 
άλλου χώρου υπηρεσιών υγείας θα καταφεύγουν στα Νοσοκομεία.

Αντιλαμβάνεστε, ότι όταν προετοιμάζουμε τα Νοσοκομεία για μια τέτοια δύσκολη μάχη δεν μπορούμε να τα επιφορτίζουμε και με περιστατικά τα οποία μπορούμε να τα διαχειριστούμε».

Όταν η δημοσιογράφος επιχείρησε να κλείσει την επικοινωνία μέσω Skype ο Δημητρακόπουλος επέμεινε να συνεχίσει λέγοντας: «ακούστε να σας πω κάτι ως γιατρός και υγειονομικός: Θέλω να εκφράσω τον θυμό μου, την οργή μου για τον εμπαιγμό που μας έχει επιφυλάξει το υπουργείο Υγείας όλο αυτόν τον καιρό. Ακούω από τον κ. Κοντοζαμάνη κάθε μέρα στην ενημέρωση και έχω την αίσθηση ότι μάλλον απευθύνεται σε κρετίνους. Όλοι εμείς οι υγειονομικοί δεν θέλουμε ούτε παλαμάκια, ούτε χτυπήματα στην πλάτη. Θέλουμε μόνιμες προσλήψεις».

Όταν η δημοσιογράφος επιχείρησε για δεύτερη φορά να διακόψει την επικοινωνία, ο Δημητρακόπουλος της παρατήρησε: «Πρέπει εσείς οι δημοσιογράφοι να ρωτάτε πόσες μόνιμες προσλήψεις έχουν γίνει. Κι όχι να πετάνε νούμερα στον αέρα και στην πράξη στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας να μην έχει έρθει ούτε ένας μόνιμος».

(Σημ. «Α»: η απομαγνητοφώνηση δεν είναι πλήρης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: