Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Εγκληματική η στάση Κυβέρνησης-Ιεραρχίας καθυστέρησης του κλεισίματος των Εκκλησιών


Εγκληματική η στάση Κυβέρνησης-Ιεραρχίας καθυστέρησης του κλεισίματος των Εκκλησιών
Ο ανεύθυνος και θρησκόληπτος Μητσοτάκης ΑΝΤΙ να κλείσει αμέσως τις εκκλησίες «τρέχει» ν’ ανάψει κεριά: «Κι εγώ πήγα να ανάψω ένα κερί, αλλά μόνος »

Η αντιδραστική σκοταδιστική Ιεραρχία της Εκκλησίας βρέθηκε πάντα σε πλήρη αντίθεση και ρήξη σ’ όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την επιστημονική γνώση αλλά και την πρόοδο της κοινωνίας γενικότερα στο διάβα των αιώνων. Δεν είναι εδώ ο χώρος να αναφερθεί κανείς σ’ αυτά τα μεγάλα και σπουδαιότατα ζητήματα.

Αξίζει όμως να μνημονευθεί μόνο η πιο πρόσφατη αντιδραστικότατη στάση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας στην ελάχιστη αλλαγή τρόπου διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία που τελικά οδήγησε στην εκπαραθύρωση του υπουργού Παιδείας και της υφυπουργού, αλλά και η τελευταία αντιδραστική στάση της στο θέμα των εκτρώσεων.

Την ίδια και χειρότερη, μα πρωτίστως ακραία και πολύ πιο επικίνδυνη στάση κράτησε η Ιεραρχία και στην περίπτωση της Πανδημίας του COVID-19 με την ΑΡΝΗΣΗ της να κλείσουν οι εκκλησίες και την εμμονή της στη λήψη «κοινωνίας», και μάλιστα με το ίδιο κουτάλι (που θα’ πρεπε πριν αιώνες να καταργηθεί) απ’ τους πιστούς που σχετίζεται άμεσα με την επικίνδυνη διάδοση του Κορονοϊού, με το Ναζι-φασίστα Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο να καλεί τους πιστούς να χρησιμοποιούν, πλην των άλλων, το διαβόητο «αγίασμα»: «Θα φροντίσετε να βρείτε ένα μπουκάλι, θα το γεμίσετε αγιασμό και όταν τελειώνει μη φοβηθείτε. Αν έχει λίγο, βάζετε νεράκι και γίνεται. Θα το χρησιμοποιείται ψεκάζοντας τον εαυτό σας, βάζοντας στο στόμα σας και στα χέρια σας, αν φοβηθείτε ότι πιάσατε άρρωστο, ότι κολλήσατε και θα λέτε «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με». Αυτό είναι το αιώνιο και ακατανίκητο φάρμακο. Ο μεγάλος Αγιασμός»!!!.

Τέλος, με την ευκαιρία, δεν μπορεί να μη σημειωθεί, ότι πολύ περισσότερο ανοιχτόμυαλος στάθηκε ο καθολικός Πάπας της Ρώμης απ’ την Ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που «έσερνε απ’ τη μύτη» το θρησκόληπτο Πρωθυπουργό της χώρας Κ.Μητσοτάκη, που «έτρεχε» αγκομαχώντας να ανάβει κεριά, «παρακαλώντας το θεό» να «φωτίσει» την Ιεραρχία ν’ αλλάξει στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: