Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Το news247.gr ξεπλένει ΚΑΙ την ηγεσία του «Κ»ΚΕ για την ιθαγένεια

Το news247.gr συμφερόντων Δ. Μάρη έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μία ιστοσελίδα υψηλής επισκεψιμότητας, ικανή πλέον να επηρεάζει σημαντικά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Η ίδια η 24MEDIA group (στην οποία ανήκει το news247.gr) σχεδιάζει το επόμενο διάστημα (αν δεν το έχει ήδη υλοποιήσει) να αποκτήσει πρόσβαση σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη θέση της και την επιρροή της.
Δεν θα ξεχάσουμε την εκτεταμένη προβολή της ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ (Β. Λεβέντης) μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, όπου με σχεδόν καθημερινά άρθρα και ένα σωρό συνεντεύξεις του Β. Λεβέντη, προβάλλονταν δυσανάλογα με τα υπόλοιπα κόμματα οι θέσεις ενός κόμματος του 0,28% (βλ. πχ. δημοσιεύματα 14, 16, 18, 23, 25, 26, 27 Ιανουαρίου 2015 - μήνας εκλογών). Η τακτική αυτή απέδωσε καρπούς καθιστώντας πλέον την ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ ένα κοινοβουλευτικό κόμμα του 3,44% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.
Την ίδια τακτική βλέπουμε εβδομαδιαίως από το news247.gr σχετικά με τη ΛΔ της Κορέας. Κάθε εβδομάδα ένα (δυσφημιστικό) άρθρο προβάλλεται από το news247.gr ενάντια στην ΛΔ της Κορέας και στον πρόεδρό της Κιμ Γιονγκ Ουν. Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των άρθρων η έλλειψη πηγών (παρατίθενται γενικόλογα «πηγές από την Ιαπωνία» ή «πηγές από τη Νότια Κορέα»), η διαστρέβλωση των σχετικών ειδήσεων και η ψευδής αναπαραγωγή φιλοαμερικάνικων «θεωριών» - επινοήσεων περί εξόντωσης - δολοφονιών υψηλόβαθμων στελεχών, βασανιστηρίων και απειλών με αφετηρία τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Χαρακτηριστική είναι η αναπαραγωγή της ψευδούς εκδοχής της δολοφονίας του θείου του από σκυλιά ή υψηλόβαθμου στελέχους με φλογοβόλο! Παρόλο που έπειτα από λίγο καιρό ο συγκεκριμένος έκανε ολοζώντανος δημόσια εμφάνιση, το news247.gr ποτέ δεν ζήτησε συγνώμη ή δεν ανακάλεσε την είδηση που είχε αναπαραγάγει. Παράλληλα, η συχνότητα (τουλάχιστον ένα την εβδομάδα) και η προχειρότητα - βιασύνη που διακρίνει τα συγκεκριμένα άρθρα σχετικά με την ΛΔ της Κορέας, δίνουν την εντύπωση ότι είναι κατά παραγγελία από εξωτερικές δυνάμεις που πολύ θα ήθελαν να πατήσουν πόδι ΚΑΙ σε αυτό το σχετικά μικρό, αλλά σε στρατηγική θέση, κράτος.
Πρόσφατα, με αφορμή την λαμπρή καριέρα του Έλληνα μαύρου καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Αμερική το news247.gr δημοσίευσε ένα επιθετικό άρθρο (6/1/2017) με τίτλο «Respect στονΑντετοκούνμπο, dislike στον Γεωργιάδη» εναντίον του ρατσιστή, αντιπροέδρου της ΝΔ, Α. Γεωργιάδη. Κύριος στόχος όμως του άρθρου δεν ήταν στην πραγματικότητα ο Α. Γεωργιάδης (που είναι και εύκολος στόχος, λόγω της μεγάλης έκθεσής του δημοσίως), αλλά το ξέπλυμα της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ, για το θέμα της ιθαγένειας. Συγκεκριμένα το άρθρο ανέφερε:
«Το 2015, με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η Βουλή έκανε ένα ακόμη βήμα, βελτιώνοντας τον νόμο για την ιθαγένεια. Έχει σημασία όμως να θυμηθούμε ότι το άρθρο 1 του ν.4332, που προβλέπει την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα με την εγγραφή τους στην Α' Δημοτικού, εγκρίθηκε με 179 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ) και 84 κατά (Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, ΑΝ.ΕΛ.).».

Κάτι που «ξέχασε» βέβαια ο αρθρογράφος να αναφέρει είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από τους βουλευτές του «Κ»ΚΕ, ακολουθώντας τη γνωστή γραμμή της ηγεσίας τους, ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ το νομοσχέδιο ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, αλλά όλοι δήλωσαν «ΠΑΡΩΝ». Που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο πέρασε σε ψηφοφορία επί των άρθρων μόνο με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ, συμπαρατασσόμενοι έτσι οι βουλευτές του «Κ»ΚΕ με το ρατσιστικό μπλοκ των ΝΔ-ΧΑ-ΑΝΕΛ. Αν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ δεν ψήφιζαν το - σίγουρα ελλιπές και κουτσουρεμένο - νομοσχέδιο επί της αρχής τότε αυτό ΠΟΤΕ δεν θα γινόταν νόμος του κράτους και δεν θα προχωρούσαν οι διαδικασίες παροχής ιθαγένειας για χιλιάδες εγκλωβισμένους και σκληρά εκμεταλλευμένους μετανάστες εργαζόμενους και τα παιδιά τους. Η συμπαράταξη αυτή του «Κ»ΚΕ με το ρατσιστικό μπλοκ επιβεβαιώνεται και απ' το «Ριζοσπάστη» όταν γράφει ότι «Το ΚΚΕ ψήφησε «παρών»»:
«το νομοσχέδιο έχει ήδη ψηφιστεί επί της αρχής με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας. Υπέρ έχουν ταχθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, κατά οι βουλευτές των ΑΝΕΛ – με εξαίρεση τον βουλευτή τους Κ.Ζουράρη, που ψήφισε υπέρ – της ΝΔ και της ΧΑ. Από τους ΑΝΕΛ δηλώθηκε ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο με το σκεπτικό ότι οι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα στην ιθαγένεια, κάτι με το οποίο συμφώνησε και η ΧΑ. Το ΚΚΕ ψήφησε «παρών»» («Ρ» 8/7/2015, σελ.14).
Όλα αυτά ήρθαν ως συνέχεια των γνωστών παλαιότερων ρατσιστικών τοποθετήσεων της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ που πρωτον, δεν ψήφισε ούτε το νομοσχέδιο Ραγκούση και δευτερον, ακόμα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ συνέδεσε το θέμα με τον δήθεν κίνδυνο αναγόρευσης-μετατροπής των μεταναστών σε μειονότητα και «αλλαγής των συνόρων της χώρας»:
«Και για άλλη μια φορά θα θυμίσω ότι υπάρχουν τάσεις σήμερα - και μάλιστα μέσα στο χώρο του κοσμοπολιτισμού - που δεν έχουν πρόβλημα στο εξής πράγμα: Σ' αυτό που λέμε αυτοπροσδιορισμό. Μιλάμε για το συλλογικό αυτοπροσδιορισμό. Γιατί είναι άλλο πράγμα ο καθένας να αυτοπροσδιορίζεται. Συλλογικό αυτοπροσδιορισμό και μάλιστα με κριτήρια τι; Με κριτήρια υπηρέτησης σχεδίων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ισχυρών ή λιγότερο ισχυρών, για την αλλαγή των συνόρων και την διανομή των αγορών.Λοιπόν, αύριο ποιος μας λέει ότι δεν θα αναγορευθούν μετανάστες σε μειονότητα;» (Δευτερολογία Α. Παπαρήγα στη Βουλή, «Ρ» 9/2/2010, σελ. 17)
Το news247.gr κινείται ακριβώς στη γραμμή της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ που προσπαθεί να ξεπλύνει το ένοχο παρελθόν της, βασιζόμενη στην υπερπληροφόρηση-παραπληροφόρηση και στην αδυναμία των μαζών να συγκρατήσουν τέτοιες πληροφορίες, ξαναγράφοντας την ιστορία κατά πως τη συμφέρει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δηλώσεις του βουλευτή του «Κ»ΚΕ Τάσσου σε εκπομπή της ΝΕΤ (7 Ιούλη 2015, πρωινή εκπομπή 9.10), ο οποίος σε ερώτηση της δημοσιογράφου Κασίμη (παρόντων των Μαντά-Μπατζελή) για την τοποθέτηση του «Κ»ΚΕ σχετικά με το Νομοσχέδιο για την «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ» απάντησε τότε πως «ο νέος νόμος είναι πίσω και απ’ το νόμο Ραγκούση, γι’ αυτό θα ψηφίσουμε «παρών»» (Εκπομπή «ΕΡΤ Ενημέρωση», στο 1:05:20) , αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως τάχα το «Κ»ΚΕ είχε τότε «ψηφίσει» το Νομοσχέδιο Ραγκούση. Είναι όμως γνωστό, ότι το «Κ»ΚΕ ΔΕΝ ψήφισε ΟΥΤΕ το Νομοσχέδιο Ραγκούση (2010), αλλά τοποθετήθηκε και ΤΟΤΕ με «παρών»(!), όπως ομολογούν οι ίδιοι σε πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη»: «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό» («Ρ» 9/2/2010, σελ. 1), και αυτό έπραξε στη συνέχεια: «το νομοσχέδιο υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το καταψήφισαν η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ» («Ρ»11/3/2010) και το «Κ»ΚΕ δήλωσε «παρών»(!!!) δηλ. το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ΜΟΝΟ απ’ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν τόσο οι Έλληνες όσο και τα ταξικά τους αδέρφια, μετανάστες-εργάτες.
Η παραπάνω δήλωση του βουλευτή του «Κ»ΚΕ Στ. Τάσσου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη την κατάργηση του νόμου στις 4/02/2013 από την κυβέρνηση Σαμαρά όπως απείλησε προεκλογικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ: «Και να γίνουν πολλά ακόμα: Όπως, να καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια.» («Καθημερινή», 01/04/2012). Μια πολιτική απόφαση που άφηνε «ξεκρέμαστους» χιλιάδες μετανάστες - εργάτες που ζουν και εργάζονται στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: