Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Προβοκατόρικη επίθεση εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια: Αλήθεια σε ποιον θα την «φορτώσουν»;

Στις 10 Ιανουαρίου 2017 άγνωστοι επιτέθηκαν με καλάζνικοφ εναντίον κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Μία επίθεση που μόνο ως προβοκατόρικη μπορεί να κριθεί, μιας και τέτοιου είδους επιθέσεις, εκτός του ότι δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα θετικό για τον αγώνα της εργατικής τάξης, αποτελούν και την ιδανική αφορμή από την πλευρά του Αστικού κράτους για τη συνέχιση ή και εντατικοποίηση της καταστολής των λαϊκών ελευθεριών.
Δεν είναι πρώτη φορά που βλέπουμε παρόμοιες επιθέσεις στα Εξάρχεια. Τον Ιούλη του 2009 μία πανομοιότυπη επίθεση πραγματοποιήθηκε στον ίδιο ακριβώς χώρο. Η επίθεση, τότε, «φορτώθηκε» στον αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη μέσω μιας στημένης από την αντιτρομοκρατική και τα αστικά ΜΜΕ υπόθεσης. Για την συγκεκριμένη κατηγορία ο Α. Σειρηνίδης αθωώθηκε με ψήφους 4-3 (με ψήφους των ενόρκων - μειοψήφησαν οι δικαστές).
Η επίθεση αυτή είναι μία επίθεση βολική για την κυβέρνηση και το Αστικό κράτος. «Νομιμοποιεί» στα μάτια των συντηρητικότερων τμημάτων της κοινωνίας την περαιτέρω περιστολή των δικαιωμάτων, αλλά και τη δίωξη - εξόντωση αγωνιστών. Μένει να δούμε σε ποιον θα φορτωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: