Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Κυβερνητική κρίση στη Νότια Κορέα

Το Κοινοβούλιο αποφάσισε την καθαίρεση της προέδρου Παρκ Γκεουν-Χε

Η Rodong Sinmun καλεί σε τσάκισμα των φιλοαμερικάνικων συντηρητικών δυνάμεων

Πιονγκγιάνγκ 7 Δεκεμβρίου (KCNA) - Η προδότρα Παρκ Γκέουν-χε, αιφνιδιάστηκε από την αντικυβερνητική πάλη που σαρώνει ολόκηρη τη Νότια Κορέα, δεν μπορούσε παρά να χειριστεί τον 3ο "διάλογο με λαό" πριν κάποιες μέρες και να κάνει μια δήλωση ότι θα "εγκαταλείψει τα πάντα ".[...]
 
Αυτή είναι η πρώτη νίκη που επέφερε η δίκαιη μαζική αντίσταση του λαού της Νότιας Κορέας από όλα τα κοινωνικά στρώματα για τη δημοκρατία και τη νέα πολιτική.Μέσα από αυτό, ο λαός της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε τη δύναμή του για άλλη μια φορά [..][...]

Οι φιλοαμερικάνικες αντιδραστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του κόμματος "Saenuri" είναι στο στόχαστρο του αγώνα του λαού της Νότιας Κορέας λαού για δικαιοσύνη και πρόοδο.Η εγκληματική πρωτοκλασσάτη ομάδα θα εκδιωχθεί σύντομα από την πολιτική σκηνή της Νοτίου Κορέας, μαζί με την προδότη Παρκ, που δεν είναι τίποτε άλλο από μια συντηρητική ομάδα  προδοτών, συμπεριλαμβανομένου του κόμματος "Saenuri".Αυτό που δεν πρέπει να παραβλέπεται είναι η βιαστική δράση των ΗΠΑ οι οποίες δίνουν τονωτική ένεση στις συντηρητικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας.Οι ΗΠΑ συνέταξαν ένα σχέδιο που προβλέπει ο Ban Ki-moon, που δεν έχει ακόμα τελειώσει τη θητεία του να είναι υποψήφιος στις "προεδρικές" εκλογές ως εκπρόσωπος των συντηρητικών δυνάμεων της Νότιας Κορέας και κατέστρωσαν διαβολικά σχέδια μαζί με τους επικεφαλής του κόμματος "Saenuri" για το σκοπό αυτό.Ενδέχεται η προδότης Πάρκ να παραιτηθεί αλλά οι φιλοαμερικάνικες συντηρητικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας να ενσωματώσουν των αποτελεσμάτων των μαζικών αντικυβερνητικών αγώνων του λαού.Ο λαός της Νότιας Κορέας από όλα τα κοινωνικά στρώματα πρέπει να διεξάγει πλατιά μαζική πάλη για να παραιτηθεί η Παρκ, σε συνδυασμό με τον αγώνα για να συνθλίψει τις φιλοαμερικάνικες συντηρητικές δυνάμεις, ώστε  να μην ξανασηκώσουν κεφάλι. -0-
  
Πιονγκγιάνγκ, 10 Δεκεμβρίου (KCNA) -- Τα κύματα των αποφασιστικών μαζικών διαδηλώσεων που σαρώνουν ολόκληρη τη Νότια Κορέα είναι μια έκρηξη της συσσωρευμένης οργής και αγανάκτησης εναντίον της ομάδας Παρκ Γκέουν-χε που έχει περάσει απερίσκεπτα στη ψευδοκολακεία και την προδοσία, τη φασιστική διακυβέρνηση και την αντιπαράθεση με τους συμπατριώτες στο βορρά, πηγαίνει ενάντια στις επιθυμίες και τα αιτήματα του λαού, λέει ο Rodong Sinmun το Σάββατο σε άρθρο της.Και συνεχίζει:Είναι ορδές των προδοτών του έθνους που έχουν μετατρέψει τη νότια Κορέα ολοκληρωτικά σε αποικία ξεπουλώντας την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα του έθνους μέσω από μια άνευ προηγουμένου συκοφαντική και προδοτική πολιτική.

Η
προδότρια Πάρκ έφερε αφόρητη ντροπή στο λαό της Νότιας Κορέας, θιγεί την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα του έθνους για να εξυπηρετήσει το σκοπό της ενίσχυσης της συνεργασίας με ξένες δυνάμεις στην εκστρατεία για την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.Η ομάδα της Πάρκ είναι ορκισμένος εχθρός του λαού έχοντας εξαλείψει τη δημοκρατία μέσω ενός φασιστικού κράτους, προκαλώντας δυστυχία και τα βάσανα και το θάνατο στις εργαζόμενες μάζες για να καλύψει τα συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων και της προνομιούχας τάξης.Μόλις η Πάρκ ήρθε στην εξουσία από ό, τι υποστήριζε όπως συγκρουσιακή πολιτική ως «διαδικασία οικοδόμησης εμπιστοσύνης», κλονίζοντας έτσι κατάφωρα τα ειλικρινή και θετική προσπάθεια των συμπατριωτών στο βορρά για τη συμφιλίωση και την ενότητα μεταξύ του βορρά και του νότου της Κορέας και τορπίλισε τις ευκαιρίες διαλόγου. Επίσης κλείνοντας το βιομηχανικό πάρκο Kaesong, ήταν η τελευταία πράξη της υπονόμευσης για την αποκατάσταση των ενδο-κορεατικών σχέσεων.Η ομάδα της Πάρκ έχει απεγνωσμένα κλώτσησε την πυρηνική ενέργεια και τα
«ανθρώπινα δικαιώματα» ρακέτα για να καταπνίξει τις συμπατριώτες του βορρά σε συμπαιγνία με τις ξένες δυνάμεις, μιλώντας για «πυρηνική απειλή από το βορρά» και «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βορρά». Ήταν τόσο γελοίο να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εφαρμογή των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, φωνάζει για τις «σκληρές κυρώσεις».Ο λαός στη Νότια Κορέα ζητά τώρα τη σύλληψη και ανελέητη τιμωρία της προδότρας Παρκ, όχι μόνο την παραίτησή της.Αντανακλώντας αυτή τη λαϊκή απαίτηση, οι αντι-«κυβερνητικές» δράσεις συνεχίζονται με ένταση σε όλη τη Νότια Κορέα. -0-
Πραγματοποιήθηκε η 6η παλλαϊκή δράση ενάντια στο καθεστώς της Παρκ
Πιονγκγιάνγκ 4 Δεκεμβρίου (KCNA) - Η 6η παλλαϊκή δράση ενάντια στο καθεστώς της Παρκ Γκέουν-χε καθεστώς πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα στις 3 Δεκεμβρίου υπό την αιγίδα της δράσης έκτακτης ανάγκης Λαϊκής για παραίτηση του καθεστώτος της Παρκ Γκέουν-χε, σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα μέσα όπως υα KBS, CBS και MBC.
     Στη Σεούλ, 20 000 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο του κόμματος Saenuri για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις συναντήσεις καθεστώς και εκ των προτέρων για τις παλλαϊκές δράσεις που έλαβαν χώρα σε διάφορα μέρη.
     Τέτοιες συγκεντρώσεις που απαιτούν την παραίτησή Παρκ Γκέουν-χε είχαν πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλα τα άλλα μέρη της Νότιας Κορέας, συμπεριλαμβανομένων των Πουσάν, Taegu και Kwangju.
     Η Λαϊκή Επείγουσα δράση ανακοίνωσε ότι συλλαλητήρια υπό των φως των κεριών οργανώθηκαν σε όλη τη Νότια Κορέα με 2.120.000 ανθρώπους που εμπλέκονται και μόνο στη Σεούλ πήραν μέρος 1,7 εκατομμύρια. -0-
  
Πιονγκγιάνγκ, 27 Νοεμβρίου (KCNA) - Περισσότεροι από 1.000 κορεάτες σπουδαστές του εξωτερικού που εργάζονται στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και σε άλλα μέρη του κόσμου, εξέδωσαν κοινή δήλωση απαιτώντας την άμεση παραίτηση της προδότισσας Παρκ Γκέουν-χε στις 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την την νοτιοκορεατική ηλεκτρονική εφημερίδα Thongil News. Η Παρκ παρέδωσε την εξουσία και το καθήκον του «προέδρου» σε μια πολίτη την Choe Sun Sil, που σημαίνει παραβίαση του «συντάγματος», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι η Παρκ που συγκέντρωσε παράνομα κεφάλαια ύψους 80 δισ κέρδισε από μεγάλες επιχειρήσεις στις συνεργασίες με την Choe, ένα σοβαρό κυβερνητικό σκάνδαλο. Η δήλωση συνεχίζει: Η Παρκ φιμώνει και τα μέσα ενημέρωσης, κινητοποιώντας διάφορα όργανα εξουσίας και ελέγχονται , μια σοβαρή παράνομη πράξη παραβιάζει τη θεμελιώδη τάξη και το σύστημα της δημοκρατίας. Η αλήθεια πίσω από την καταστροφή του πλοίου Sewol δεν έχει ακόμη διερευνηθεί και το καθεστώς έχει συναφθεί ακόμη συμφωνία για την προστασία των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών με την ιαπωνική κυβέρνηση, δεν είναι ικανοποιημένοι με την ταπεινωτική συμφωνία σχετικά με το θέμα της σεξουαλικής δουλείας. Επιπλέον, η εισαγωγή τον βιβλίων ιστορίας ελεγχόμενων από την κυβέρνηση και η ανάπτυξη THAAD μονομερώς προωθείται.
Αυτό οφείλεται στη συνωμοσία που αφορούν την Παρκ, το νοτιοκορεατικό καθεστώς και το κόμμα "Saenuri", μεγιστάνες και συντηρητικά μέσα.
Η δήλωση ζήτησε από την Παρκ να παραιτηθεί αμέσως και το σκάνδαλο να ερευνηθεί πλήρως και όσους εμπλέκονται σε αυτό να τιμωρείται αυστηρά.
Τόνισε ότι η υπόθεση της Παρκ Γκέουν-χε-Κόε Sun Sil θα πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις στην πολιτική και την κοινωνία της Νότιας Κορέας. -0-
Την απόφαση να καθαιρεθεί η Πρόεδρος τη Παρκ Γκιουν-Χιέ, έλαβαν οι βουλευτές της Νότιας Κορέας, μετά από μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ,  η απόφαση εγκρίθηκε με 234 ψήφους υπέρ και 56 κατά.
Η Παρκ διατηρεί τον τίτλο της προέδρου, μέχρι το Συνταγματικό Δικαστήριο να επικυρώσει την πράξη καθαίρεσής της, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και έξι μήνες.
Μαζικές διαδηλώσεις οργανώθηκαν το περασμένο Σάββατο με αίτημα την παραίτησή της, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ευρεία υποστήριξη για την καθαίρεσή της.
  
Τη Δεύτερα το νοτιοκορεάτικο ηλεκτρονικό έντυπο Minjok Ilbo σε κύριο άρθρο του, δήλωσε ότι η απεργία των εργατών στους σιδηροδρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της εισαγωγής του συστήματος πληρωμής των μισθών, σύμφωνα με το κομμάτι είναι σε εξέλιξη.
 
Και συνεχίζει:
 
Όταν το η αποκρατικοποίηση των σιδηροδρόμων ωθείται προς τα εμπρός από το καθεστώς της Παρκ Γκέουν-χε από την αρχή της θητείας της, ελέγχθηκε από την αιματηρή πάλη των εργαζομένων, έχει καταφύγει σε πρωτοφανή καταστολή από την συνδικαλιστική σιδηροδρόμων, σχετικά με το ως ένα αγκάθι στη σάρκα του.
 
Λόγω της οικονομικής κρίσης και την εξαθλίωση της ζωής του λαού που προκαλείται από το καθεστώς, πολλοί εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της χειροτέρευσης των συνθηκών εργασίας.
 
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε όλη τη Νότια Κορέα εξέφρασαν τη θέλησή τους, σε μια εποχή που οι δράσεις που κερδίζουν σε έκταση και δύναμη, να ζητήσουν την παραίτηση της Παρκ Γκέουν-χε, και την τιμωρία της Choe Sun Sil και τη διάλυση του Κόμματος Saenuri.
 
Rodong News Team
Αναδημοσίευση από: kcna-greece.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: