Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ Μ. ΣΕΪΣΙΔΗ

  


Στις 28 Νοέμβρη προσήλθε για να απολογηθεί για τις κατηγορίες συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ο Μάριος Σεϊσίδης. Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν δεν είχαν καμία βάση, γι' αυτό Ανακριτής και Εισαγγελέας συμφώνησαν να αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους. Οι συγκεκριμένες ενέργειες της Αστικής δικαιοσύνης κινούνται στα πλαίσια της εξόντωσης - εξάντλησης όσων αγωνίζονται, αλλά κυρίως τροφοδοτούν τα αστυνομοκρατικά δελτία ειδήσεων των Αστικών ΜΜΕ που εργάζονται μεθοδικά για την τρομοκράτηση του λαού. Αυτό το επιτυγχάνουν χτίζοντας σιγά - σιγά θεωρίες (με ανύπαρκτα στοιχεία που κατά κύριο λόγο διαρρέει η ΕΛΑΣ) τις οποίες «ντύνουν» με πλάνα από τις κατά καιρούς κλητεύσεις σε απολογία των κατηγορουμένων.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του συνηγόρου του:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απολογήθηκε σήμερα στον  Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, κατηγορούμενος για συγκρότηση και ένταξη στην«τρομοκρατική» οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας», καθώς και για δύο πλημμελήματα  ο εντολέας μου Μάριος Σεϊσίδης και αφού αρνήθηκε τις κατηγορίες, τις οποίες και αντέκρουσε τεκμηριωμένα με απολογητικό υπόμνημα, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους (κρατείται βεβαίως προφυλακισμένος από άλλη αιτία) με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα. Η μη προφυλάκισή του ήταν απόλυτα αναμενόμενη εξαιτίας της ανυπαρξίας όχι αποδείξεων μόνο, αλλά στοιχειωδών έστω ενδείξεων εναντίον του και το αντίθετο θα υπερέβαινε τα όρια του δικαστικού σκανδάλου. Νωρίτερα παρόμοια κρίση επιφυλάχθηκε και στον Κώστα Σακκά.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει απόλυτα όσα είχα επισημάνει με το από 11/11/2016 δελτίο τύπου μου, σύμφωνα με το οποίο η κλήση σε απολογία (αρχικά για τις 10/11/2016 και μετά από προθεσμία για σήμερα) υπήρξε απλά ένα νομιμοφανές πρόσχημα για την απόσπαση D.N.A. του, με βίαιο τρόπο και με σωρεία ακυροτήτων, για τις οποίες εκκρεμεί ένσταση στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. Είναι βέβαιο ότι η επεξεργασία του γενετικού υλικού του Μάριου Σεϊσίδη δεν εξυπηρετεί ανακριτικές ανάγκες της συγκεκριμένης δικογραφίας για την οποία κλήθηκε σε απολογία, αλλά τις επιδιώξεις των αστυνομικών υπηρεσιών, που διαρρέουν πλούσια σε σωρεία δημοσιευμάτων πριν και μετά τον χρόνο σύλληψής του, σενάρια, τα οποία τον εμπλέκουν σε δεκάδες αξιόποινες πράξεις.
Η δε επιμονή του Εφέτη Ανακριτή στην πρόοδο της διαδικασίας επεξεργασίας του ληφθέντος με βία γενετικού υλικού παρά την εκκρεμότητα της ένστασης και την έλλειψη συγκεκριμένης επείγουσας ανακριτικής ανάγκης αποτελεί συνέχιση της αυθαιρεσίας και γεννά ποικίλες σοβαρές ανησυχίες για τις σκοπιμότητες των διωκτικών αρχών εναντίον του Μ.Σ. και την δυνατότητά τους να πλοηγούν την ανακριτική διαδικασία και να παραβιάζουν συνταγματικά και δικονομικά δικαιώματα.
Συνεπώς, η σημερινή απόδοση «δικαιοσύνης», που διόλου δεν συμβαδίζει με την μέχρι τώρα αντιμετώπιση στο θέμα του D.N.A., όσο και αν αποτελεί κατάρρευση της μέχρι τώρα προσπάθειας ενοχοποίησης τού Μάριου, αποτελεί «κίνηση τακτικής» και δεν δικαιολογεί ούτε εφησυχασμό, ούτε θριαμβολογία, αλλά μάλλον ανάγκη προετοιμασίας του επομένου σταδίου.
Αθήνα, 28-11-2016

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Καταγγελία του συνηγόρου Μ. Σεϊσίδη

 

Αναδημοσιεύουμε αυτούσια την καταγγελία του συνηγόρου υπεράσπισης του Μ. Σεϊσίδη. Σε αυτήν καταγγέλει τον βασανισμό (εικονικός πνιγμός) του Μ. Σεϊσίδη στα υπόγεια του Εφετείου Αθηνών και την παράνομη λήψη γενετικού υλικού από τις δυνάμεις καταστολής, με στόχο πρώτον, να λυγίσουν τον Μ. Σεϊσίδη και δεύτερον, να τροφοδοτήσουν τα τρομολάγνα αστικά ΜΜΕ εν όψει της δίκης του στις 16 Δεκέμβρη.
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η ταξική φύση, ο ρόλος και η στενή συνεργασία της Αστικής Δικαιοσύνης με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που στόχο έχουν την καταπίεση της εργατικής τάξης και την εξόντωση όσων αγωνίζονται.
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Ως συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Σεϊσίδη βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλω για άλλη μια φορά, τη βίαιη και εξευτελιστική συμπεριφορά αντρών της «αντιτρομοκρατικής» – δεύτερη μέσα σε τρεις μήνες – απέναντι στον εντολέα μου χθες, με σκοπό τη ακούσια απόσπαση D.N.A. αμέσως μετά από την αποχώρησή του από γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή στον οποίο είχε κληθεί για απολογία, πριν ακόμη λάβει αντίγραφα και γνώση της δικογραφίας και των εναντίων του κατηγοριών και ενώ είχε  υποβάλει ένσταση και αντιρρήσεις για τη νομιμότητα της διάταξης με την οποία επιβαλλόταν η απόσπαση D.N.A. και αίτημα παράστασης των τεχνικών του συμβούλων.
Η χρήση της κλήσης σε απολογία ενώπιον Ειδικού Εφέτη Ανακριτή σε ενέδρα και πρόσχημα για τη βίαιη απόσπαση D.N.A. με εξευτελιστικό τρόπο στο υπόγειο του Εφετείου Αθηνών, παρά την επίκληση αναμονής επί των αποτελεσμάτων της ένστασης και παρά την επιθυμία του να παρίστανται κατά τη λήψη οι τεχνικοί σύμβουλοι που είχε διορίσει, αποτελούν κορυφαίο φαινόμενο δικαστικής και αστυνομικής αυθαιρεσίας και ευτελίζουν τον κατηγορούμενο, τον συνήγορο και τα υπερασπιστικά του δικαιώματα, θέτοντας στο περιθώριο επιδεικτικά και περιφρονητικά την εφαρμογή της νομοθεσίας και των στοιχειωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Το βαθύ κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί ισχυροποιούνται και επιβάλλουν επιδεικτικά την εξουσία τους, περιγελώντας κάθε αντίθετη προσδοκία που θα μπορούσε κανείς να διατηρεί από μια  «αριστερή κυβέρνηση». Η συνημμένη ένσταση που υποβλήθηκε σήμερα καταγράφει με πληρότητα όλες τις αυθαιρεσίες και παραβάσεις που σχετίζονται με τη διάταξη και τις συνθήκες  λήψης D.N.A. του εντολέα μου, οι σκοπιμότητες της οποίας παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες.
Σίγουρο είναι ότι ο Μάριος Σεϊσίδης λόγω ονόματος, πολιτικής ιδιότητας και ιστορίας βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών που επιθυμούν από καιρό να εκδικηθούν στο πρόσωπό του την κατάρρευση του σεναρίου των «ληστών με τα μαύρα». Θορυβημένοι από τις μέχρι τώρα διαδοχικές  δικαστικές καταρρεύσεις και αθωώσεις των άλλων υπόπτων, οι χθεσινές εξελίξεις (απόδοση αστήρικτων κατηγοριών, βία και αυθαιρεσία για απόσπαση με σπουδή D.N.A. για άγνωστο σκοπό) κορυφώνουν τη μεροληπτική αντιμετώπιση σε βάρος του και γεννούν εύλογες ανησυχίες για τις σκοπιμότητες των διωκτικών αρχών εναντίον του.
Αθήνα, 11-11-2016
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: