Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΑΣ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥΣ

Η 22η Διάσκεψη της CIPOML που έγινε στη Δανία, δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη της προς τις ογκούμενες διαμαρτυρίες της εργατικής τάξης και της νεολαίας της Βραζιλίας για να απορρίψουν τον κοινοβουλευτικό ελιγμό που επιβάλλεται από το πιο αντιδραστικό Εθνικό Κογκρέσο σε όλη την ιστορία της Βραζιλίας, το οποίο ανταποκρίνεται στα άθλια συμφέροντα της Ομοσπονδίας Βιομηχανιών της Πολιτείας του Σάο Πάολο και της ολιγαρχίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Η κατάσταση αυτή ενδυνάμωσε την καταγγελία ότι, ο σαφής στόχος τους είναι να φορτώσουν στις πλάτες της εργατικής τάξης το τρομερό βάρος της τρέχουσας οικονομικής κρίσης που διαβρώνει το θνήσκον καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα.
Αυτό είναι απολύτως εμφανές σε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την παράνομη, αντεθνική, διεφθαρμένη κυβέρνηση που έχει ορατές τάσεις προς το φασισμό, στο διάστημα πέντε μηνών της ύπαρξής της.

Η κυβέρνηση του Michel Temer που ενεπλάκη στο πραξικόπημα έχει ήδη καταργήσει την αποκλειστικότητα της PETROBRAS στην εξερεύνηση του αργού πετρελαίου στα βαθιά νερά της θάλασσας "Upresal", εμφυτεύει «Το σχολείο χωρίς κόμμα» σε όλο το βασικό και δευτεροβάθμιο σύστημα που δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικό και δωρεάν, καθώς και στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Επιπλέον, η Βουλή των Αντιπροσώπων στις 11 Οκτωβρίου ενέκρινε το σχέδιο της τροποποίησης του Συντάγματος (PEC 241), το οποίο καταργεί την υποχρέωση της κυβέρνησης της Βραζιλίας για τα επόμενα 20 χρόνια για την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής βοήθειας.

Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξει αύξηση των μισθών για τους δασκάλους και τους γιατρούς, ούτε σύμβαση για άλλους δημόσιους υπαλλήλους, με στόχο να υπονομεύσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να δικαιολογήσει την ιδιωτικοποίηση αυτών των βασικών υπηρεσιών.

Αυτό το τεράστιο ποσό χρημάτων θα πάει στους τραπεζίτες μέσω του διεστραμμένου μηχανισμού της πληρωμής για το δημόσιο χρέος που φτάνει ήδη στο αστρονομικό ποσό των R$ 3 τρισεκατομμυρίων 936 δισεκατομμυρίων 680 εκατομμυρίων, 962 χιλιάδων και 32 ρεάλ.
Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης θα είναι μια πραγματική κοινωνική καταστροφή, με περισσότερα από 12 εκατομμύρια άνεργους εργάτες, αριθμός που αυξάνεται κάθε μέρα, και με 800 σχολεία σε κατάληψη από τους μαθητές της δευτεροβάθμιας. Για το λόγο αυτό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα κύρια κεντρικά συνδικάτα, τα δύο μέτωπα της κοινωνικής κινητοποίησης - «Η Λαϊκή Βραζιλία» και οι «Λαός χωρίς φόβο» - το Αριστερό Κόμμα και οι Οργανώσεις, κάνουν έκκληση για γενική απεργία στις 11 Νοεμβρίου.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε αυτές τις ημέρες, για την πλούσια παράδοση του αγώνα των ανθρώπων της Βραζιλίας που μόνο με την κινητοποίηση και την οργάνωση μπορούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση Temer και να εμποδίσουν αυτή την τραγωδία, και με αυτόν τον τρόπο να ανοίξουν το δρόμο για τη εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας και του σοσιαλισμού, το μοναδικό σύστημα που θα είναι σε θέση να επιλύσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που διαρκούν αρκετούς αιώνες.
Οκτώβριος 2016

22η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: