Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Συνεχίζεται η προσπάθεια στοχοποίησης του Μάριου Σεϊσίδη

Στις 28 Νοέμβρη προσήλθε για να απολογηθεί για τις κατηγορίες συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ο Μάριος Σεϊσίδης. Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν δεν είχαν καμία βάση, γι' αυτό Ανακριτής και Εισαγγελέας συμφώνησαν να αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους. Οι συγκεκριμένες ενέργειες της Αστικής δικαιοσύνης κινούνται στα πλαίσια της εξόντωσης - εξάντλησης όσων αγωνίζονται, αλλά κυρίως τροφοδοτούν τα αστυνομοκρατικά δελτία ειδήσεων των Αστικών ΜΜΕ που εργάζονται μεθοδικά για την τρομοκράτηση του λαού. Αυτό το επιτυγχάνουν χτίζοντας σιγά - σιγά θεωρίες (με ανύπαρκτα στοιχεία που κατά κύριο λόγο διαρρέει η ΕΛΑΣ) τις οποίες «ντύνουν» με πλάνα από τις κατά καιρούς κλητεύσεις σε απολογία των κατηγορουμένων.

Ο Μάριος Σεϊσίδης δικάζεται στις 16 Δεκέμβρη στο Εφετείο. Πρέπει όλοι να είμαστε εκεί!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ Μ. ΣΕΪΣΙΔΗ ΣΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 9:00 ΕΦΕΤΕΙΟ (οδός Λουκάρεως)


Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του συνηγόρου του:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απολογήθηκε σήμερα στον  Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, κατηγορούμενος για συγκρότηση και ένταξη στην«τρομοκρατική» οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας», καθώς και για δύο πλημμελήματα  ο εντολέας μου Μάριος Σεϊσίδης και αφού αρνήθηκε τις κατηγορίες, τις οποίες και αντέκρουσε τεκμηριωμένα με απολογητικό υπόμνημα, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους (κρατείται βεβαίως προφυλακισμένος από άλλη αιτία) με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα. Η μη προφυλάκισή του ήταν απόλυτα αναμενόμενη εξαιτίας της ανυπαρξίας όχι αποδείξεων μόνο, αλλά στοιχειωδών έστω ενδείξεων εναντίον του και το αντίθετο θα υπερέβαινε τα όρια του δικαστικού σκανδάλου. Νωρίτερα παρόμοια κρίση επιφυλάχθηκε και στον Κώστα Σακκά.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει απόλυτα όσα είχα επισημάνει με το από 11/11/2016 δελτίο τύπου μου, σύμφωνα με το οποίο η κλήση σε απολογία (αρχικά για τις 10/11/2016 και μετά από προθεσμία για σήμερα) υπήρξε απλά ένα νομιμοφανές πρόσχημα για την απόσπαση D.N.A. του, με βίαιο τρόπο και με σωρεία ακυροτήτων, για τις οποίες εκκρεμεί ένσταση στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. Είναι βέβαιο ότι η επεξεργασία του γενετικού υλικού του Μάριου Σεϊσίδη δεν εξυπηρετεί ανακριτικές ανάγκες της συγκεκριμένης δικογραφίας για την οποία κλήθηκε σε απολογία, αλλά τις επιδιώξεις των αστυνομικών υπηρεσιών, που διαρρέουν πλούσια σε σωρεία δημοσιευμάτων πριν και μετά τον χρόνο σύλληψής του, σενάρια, τα οποία τον εμπλέκουν σε δεκάδες αξιόποινες πράξεις.
Η δε επιμονή του Εφέτη Ανακριτή στην πρόοδο της διαδικασίας επεξεργασίας του ληφθέντος με βία γενετικού υλικού παρά την εκκρεμότητα της ένστασης και την έλλειψη συγκεκριμένης επείγουσας ανακριτικής ανάγκης αποτελεί συνέχιση της αυθαιρεσίας και γεννά ποικίλες σοβαρές ανησυχίες για τις σκοπιμότητες των διωκτικών αρχών εναντίον του Μ.Σ. και την δυνατότητά τους να πλοηγούν την ανακριτική διαδικασία και να παραβιάζουν συνταγματικά και δικονομικά δικαιώματα.
Συνεπώς, η σημερινή απόδοση «δικαιοσύνης», που διόλου δεν συμβαδίζει με την μέχρι τώρα αντιμετώπιση στο θέμα του D.N.A., όσο και αν αποτελεί κατάρρευση της μέχρι τώρα προσπάθειας ενοχοποίησης τού Μάριου, αποτελεί «κίνηση τακτικής» και δεν δικαιολογεί ούτε εφησυχασμό, ούτε θριαμβολογία, αλλά μάλλον ανάγκη προετοιμασίας του επομένου σταδίου.

Αθήνα, 28-11-2016

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: