Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Διπλά επικίνδυνες οι φιλο-«Χρυσαυγήτικες» εθνικιστικές «παράτες» των ακραίων εθνικιστών πατριδοκάπηλων «υπερπατριωτών» ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ, κλπ. στο Καστελόριζο

Διπλά επικίνδυνες οι φιλο-«Χρυσαυγήτικες» εθνικιστικές «παράτες» των ακραίων εθνικιστών πατριδοκάπηλων «υπερπατριωτών» ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ, κλπ. στο Καστελόριζο

Ανεύθυνες τυχοδιωκτικές ενέργειες στην υπηρεσία των σχεδίων αποσταθεροποίησης της περιοχής των αμερικανών ιμπεριαλιστών

Να σταματήσει η προκλητική διαφήμιση της Ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής» από την κρατική ΕΡΤ
Οι γελοίες αλλά πρώτα απ’ όλα προκλητικές και ακραίου τυχοδιωκτισμού «παράτες» των υπερεθνικιστών – «υπερπατριωταράδων» πατριδοκάπηλων με επικεφαλής τους ΚΑΜΜΕΝΟ-ΒΙΤΣΑ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (υπουργός-αναπληρωτής υπουργός αντίστοιχα) στο Καστελόριζο προκάλεσαν και προκαλούν έντονη και βαθειά ανησυχία στις αντιφασιστικές-αντιιμπεριαλιστικές και φιλειρηνικές δυνάμεις του τόπου, «παράτες»-φιέστες απέναντι στις οποίες δεν μπορούν παρά να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους, απορρίπτοντάς τες αποφασιστικά και καταδικάζοντάς τες απερίφραστα.
Κι’ αυτό είναι εντελώς αναγκαίο γιατί, πέραν της φαιδρής πλευράς περί «κατατρομοκράτησης» του ακραίου εθνικιστή φασιστοειδούς Τ. Ερντογκάν που με την προκλητική ρητορική του αμφισβητεί τα σύνορα της χώρας, οι όποιες προκλήσεις των ακραίων εθνικιστικών-σοβινιστικών κύκλων της αντιδραστικής αστικής τάξης της Τουρκίας καθόλου δεν αντιμετωπίζονται με ανόητες και επικίνδυνες εθνικιστικές «παράτες»-φιέστες τύπου Καστελόριζου. Αυτές κατά πρώτον δεν αποκλιμακώνουν την ένταση, αλλά αντίθετα τροφοδοτούν και προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη τεχνητή ένταση αλλά και επικίνδυνη όξυνση με τους γνωστούς κινδύνους και κατά δεύτερο καθίστανται πολύ περισσότερο επικίνδυνες όταν γίνονται σε μια στιγμή όξυνσης των ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην περιοχή και συνεχίζονται οι πολεμικές συγκρούσεις σε σειρά χώρες, όταν η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση αποσταθεροποίησης και περνάει βαθειά εσωτερική κρίση την οποία προσπαθεί να «εξάγει» στην περιοχή του Αιγαίου και όταν οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές – τα αφεντικά των ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ και των Ναζι-φασιστών της «Χρυσής Αυγής» – κινούνται μόνιμα, αυτή την περίοδο, σε σαφή τροχιά αποσταθεροποίησης ολόκληρης της περιοχής για την προώθηση των σχεδίων τους και την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, τότε μια ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση δεν μπορεί παρά να αποβεί καταστροφική για όλους τους λαούς της περιοχής.
Γι’ αυτό πρώτιστο καθήκον των λαών της περιοχής, μαζί και του ελληνικού λαού, είναι να αντιταχθούν αποφασιστικά στις τυχοδιωκτικές ακραίες εθνικιστικές αντιδραστικές δυνάμεις των χωρών τους, που βρίσκονται άμεσα στην υπηρεσία των σχεδίων και ενεργειών διαφόρων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και πρώτα απ’ όλα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
Ο ελληνικός λαός δεν πτοείται ούτε τρομάζει μα ούτε και τρομοκρατείται απ’ την επιθετική τυχοδιωκτική εθνικιστική ρητορική του φασιστοειδούς Ερντογάν, όμως πρέπει αποφασιστικά να καταδικάσει την ανάλογη εθνικιστική ρητορική των Ναζι-φασιστικών, φασιστικών και εθνικιστικών κύκλων της χώρας και ακόμα περισσότερο τις τυχοδιωκτικές ενέργειες των διαφόρων ανεύθυνων και επικίνδυνων εθνικιστών όπως οι πρόσφατες «παράτες» τους, χωρίς να ξεχνιούνται εκείνες του παρελθόντος απ’ τις οποίες δεν μας χωρίζουν πολλά χρόνια: της γνωστής «περίπτωσης Οτσαλάν» και ιδιαίτερα της «κρίσης στα Ίμια» όταν ένας ανόητος εθνικιστής κουφιοκεφαλάκιας, ο τότε δήμαρχος Καλύμνου Δ.Διακομιχάλης ύψωσε την ελληνική σημαία στη Μικρή Ίμια στις 25 Γενάρη 1996, εν αγνοία της τότε ελληνικής Κυβέρνησης, λες και τα Ίμια δεν ήταν ως τότε ελληνικό νησί και «έγινε»(!) ελληνικό τη στιγμή της τοποθέτησης της ελληνικής σημαίας σ’ αυτό. Οι τότε τυχοδιωκτικές εθνικιστικές ενέργειες απ’ τις δυο πλευρές οδήγησαν τις δυο χώρες παραλίγο σε πολεμική σύγκρουση, που ευτυχώς αποφεύχθηκε.
Τόσο οι τότε όσο και οι σημερινές τέτοιας μορφής επικίνδυνες τυχοδιωκτικές ενέργειες-ψευτολεονταρισμοί διαφόρων θρασύδειλων και ολωσδιόλου ανεύθυνων ακραίων εθνικιστών κουφιοκεφαλάκηδων αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των δυο λαών και είναι σαφώς ενταγμένες στα επιθετικά-αποσταθεροποιητικά σχέδια των αμερικανών ιμπεριαλιστών στην περιοχή και εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντά τους.
Τον τυχοδιωκτισμό των εθνικιστών ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ ακολούθησαν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ένωσης Κεντρώων και της Ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής», ενώ τα άλλα κόμματα αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις γελοίες, ανόητες αλλά και επικίνδυνες εθνικιστικές «παράτες» (δεν ενδιαφέρουν εδώ οι λόγοι).
Διέρρευσε στον τύπο ότι ο ακραίας γελοιότητας υπερεθνικιστής, κλασική περίπτωση ανικανότητας και ανευθυνότητας, αλλά και επικίνδυνος τυχοδιώκτης έξαλλος «τουρκοφάγος» φασιστοειδές Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ – δίπλα στους αναρίθμητους ως τώρα τυχοδιωκτισμούς – είχε κάνει πρόταση να συνεδριάσει(!) η «Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής» στο Καστελόριζο και όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (πλην «Χ.Α.») διαφώνησαν και απέρριψαν την πρόταση, μαζί και ο Πρόεδρος της «Επιτροπής» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας, που αντέδρασε ορθότατα, απορρίπτοντας-ματαιώνοντας τη συνεδρίαση της «Επιτροπής» στο Καστελόριζο, και δε συμμετείχε στην εθνικιστική κουστωδία. Σωστή υπήρξε η στάση και η αντίδραση των «53+» του ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε την επίσκεψη στο Καστελόριζο, τονίζοντας ορθά πως «οι ψευτο-λεονταρισμοί και οι παράτες δεν μπορούν να αποτελούν τον ενδεδειγμένο τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής και άμυνας». Αντίθετα η «Αυγή» κράτησε μια ακραία όσο και γελοία εθνικιστική στάση σε σχόλιό της με τον ανόητο τίτλο «Ούτε «ΚΙΧ»»(!!!) («Αυγή» 6/12/2016) δεν έβγαλε ο Ερντογάν, «φοβούμενος» τους «μεγάλους στρατάρχες» ΚΑΜΜΕΝΟ-ΒΙΤΣΑ-Κασιδιάρη (μ΄αυτή τη σειρά τους παρουσίασε η «Α» δίπλα στο σχόλιό της, απ’ τη φωτογραφία έλειπε μόνο η Αγ.ΒΑΡΒΑΡΑ) «που βρέθηκαν στο Καστελόριζο, δίπλα στην Τουρκία», διερωτώμενη «ευφυώς» εθνικιστικά-τυχοδιωκτικά: «είναι τυχαίο;»(!!!). Άφθαστος αντιδραστικός αστικός εθνικισμός και απίστευτη γελοιότητα (φαίνεται πως τη στιγμή της επίσκεψης ο Ερντογάν «έτρεμε κρυμμένος στην αγκαλιά του Μωάμεθ», περιμένοντας να αποχωρήσουν απ’ το Καστελόριζο οι «μεγάλοι στρατάρχες» για να «κάνει ΚΙΧ»!!!).
Ο δε «στρατάρχης» ΒΙΤΣΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ) στην εκπομπή της ΕΡΤ1,12/12/2016, ώρα 19.30 είχε «τα κακά του χάλια», αδυνατώντας να απαντήσει σε ερωτήσεις των παρόντων δημοσιογράφων επαναλάμβανε διαρκώς «να δούμε τα πράγματα σε βάθος», κλπ., κλπ.
Ας σημειωθεί, ότι ο αντιδραστικός αστικός εθνικισμός, κυριαρχεί σε μικρό ή μεγάλο βαθμό σ’ όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο σημερινό ελληνικό Κοινοβούλιο. Απ’ αυτή την άποψη χαρακτηριστική είναι η στάση της ηγεσίας του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ. Στο σχόλιο του «Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ» («Ρ»,6/12/2016, σελ.4), που αναφέρεται στην επίσκεψη στο Καστελόριζο, ΔΕΝ καταδικάζεται ο αντιδραστικός αστικός εθνικισμός ούτε παρουσιάζεται η εκεί επίσκεψη ως εθνικιστική ενέργεια.
Στην εθνικιστική φιέστα-«παράτα» στο Καστελόριζο των ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ συμμετείχαν τα μέλη της «Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων» Ελένη Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ), Ιωάννης Δέδες (ΣΥΡ.), Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡ.), Γιώργος Ντζιμάνης (ΣΥΡ.), Δημήτρης Ρίζος (ΣΥΡ), ο Κωνσταντίνος Κατσίκης (ΑΝΕΛ), ο Ιωάννης Σαρίδης (Ενωση Κεντρώων), οι Κασιδιάρης («Χρυσή Αυγή»), Παππάς («Χ.Α.») και Αϊβατίδης («Χ.Α.»). Παρόντες στο Καστελόριζο ήταν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, και ΓΕΣ, Βασίλης Τελλίδης.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΒΙΤΣΑΣ «ξεπλένουν» προκλητικά τους υπόδικους Ναζι-φασίστες της εγκληματικής «Χρυσής Αυγής» και νομιμοποιούν τη δολοφονική δράση των Χιτλερικών «ταγμάτων εφόδου»
Το δεύτερο ζήτημα – δίπλα στο παραπάνω του ακραίου τυχοδιωκτισμού που είναι πρώτο, σημαντικότερο και σοβαρότερο, γιατί εκφράζει πρωτοφανή ανευθυνότητα και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους – της εθνικιστικής φιέστας στο Καστελόριζο είναι το προκλητικό «ξέπλυμα» των υπόδικων Χιτλερικών φυρερίσκων της «Χρυσής Αυγής»απ’ τους ΚΑΜΜΕΝΟ-ΒΙΤΣΑ δηλ. απ’ την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σωστά επισημαίνεται στο κείμενο-καταγγελία της κίνησης των «53+» (ΣΥΡΙΖΑ): «η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση».
Οι αντιφασιστικές δυνάμεις της χώρας καταγγέλλουν αποφασιστικά και καταδικάζουν έντονα αυτό το επαίσχυντο αλλά πρωτίστως επικίνδυνο ξέπλυμα των δολοφόνων Ναζι-φασιστών της εγκληματικής «Χρυσής Αυγής», επειδή πρώτο, νομιμοποιεί πολιτικά το εγκληματικό Ναζι-φασιστικό μόρφωμα, δεύτερο, αθωώνει τους υπόδικους φυρερίσκους, τρίτο, νομιμοποιεί τη δολοφονική δράση των Χιτλερικών «ταγμάτων εφόδου», τέταρτο, ενθαρρύνει τη διάδοση του Ναζι-φασισμού σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, πέμπτο, συμβάλλει και προσδίδει αληθοφάνεια στις πατριδοκάπηλες, πολεμοκάπηλες και μιλιταριστικές τους απόψεις, τον εθνικισμό, ρατσισμό, αντισημιτισμό, κλπ., έκτο, ενισχύει τις γενικότερες προσπάθειες κύκλων του μεγάλου κεφαλαίου που απαιτεί αν όχι να αθωωθούν, τουλάχιστον «να πέσουν στα μαλακά» οι φυρερίσκοι της «Χρυσής Αυγής», ώστε η εγκληματική αυτή δολοφονική οργάνωση να χρησιμοποιείται ως μαχητική ΔΥΝΑΜΗ-ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ στις επιθέσεις του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στους αγώνες της εργατικής τάξης.
Στην ύπαρξη ισχυρής παρέμβασης κύκλων του μεγάλου κεφαλαίου σ’ όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου οφείλονταν και η παρελκυστική τακτική και καθυστέρηση να αποσταλούν στην αστική Δικαιοσύνη τα απαραίτητα στοιχεία από τη βουλή ώστε να αρχίσει εγκαίρως η έναρξη της δίκης.
Για τα δυο παραπάνω σοβαρά ζητήματα, πέραν των πρωτοστατούντων ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ, την ευθύνη φέρνει συνολικά και αποκλειστικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε πρώτη γραμμή ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: