Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΝΔ – «Κ»ΚΕ: στήριξαν και στηρίζουν σταθερά τις ωμές επεμβάσεις των εκπροσώπων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ στα εσωτερικά της χώρας

Οι απανωτές πολλαπλές ωμές επεμβάσεις των εκπροσώπων των ισχυρών μονοπωλίων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ κατά τη προεκλογική περίοδο στα εσωτερικά της χώρας υπήρξαν καθημερινές και πασίγνωστες στην εργατική τάξη και το λαό και γι' αυτό μια εκ νέου απαρίθμησή τους είναι περιττή.

Όμως αυτές συνεχίζονται και σήμερα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της νέας ρεφορμιστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., ωμές επεμβάσεις που συνιστούν μία προκλητικότατη στάση των ιμπεριαλιστών της ΕΕ απέναντι στον Ελληνικό λαό και οι οποίες, ανάμεσα στα άλλα, φτάνουν ως το πιο ακραίο σημείο: την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και την άρνηση έκφρασης γενικότερα της γνώμης του λαού, αναφαίρετου δικαιώματός του να αποφασίζει ο ίδιος για τις τύχες του.

Αυτές οι προεκλογικές επεμβάσεις, αλλά και οι μετεκλογικές των εκπροσώπων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ στηρίχθηκαν και στηρίζονται τόσο από το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ όσο και από το ρεφορμιστικό σοσιαλδημοκρατικό “Κ”ΚΕ. Η μεν ΝΔ επικρότησε στο παρελθόν, επικροτεί και σήμερα, ανοιχτά και ευθέως όλες τις ωμές προκλητικές επεμβάσεις, μετατρεπόμενη έτσι εθελοντικά σε ξενόδουλο παράρτημα-εκπρόσωπο των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, ενώ η ηγεσία του “Κ”ΚΕ επικροτεί με έμμεσο τρόπο και στηρίζει τις επεμβάσεις τους στα εσωτερικά της χώρας, κι αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από τις ανακοινώσεις – τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών όσο και απ' τα καθημερινά γραφόμενα του «Ριζοσπάστη».

Η τακτική στήριξης της ηγεσίας του “Κ”ΚΕ και του “Ριζοσπάστη” συνίσταται: σε μια απλή καταγραφή των δηλώσεων – επεμβάσεων των εκπροσώπων της ΕΕ (Β. Σόϊμπλε, Γ. Ντάϊσεμπλουμ, Ζ. Κ. Γιούνκερ, Π. Μοσχοβισί) στα εσωτερικά της χώρας, ΧΩΡΙΣ αυτές να καταγγέλλονται και πολύ περισσότερο να καταδικάζονται, στήριξη που προσπαθεί ταυτόχρονα να καλύψει (ανεπιτυχώς βέβαια) πίσω από μια ακατάσχετη ρεφορμιστική φλυαρία ψευτο«κριτικής» – κι αυτή απ' τα δεξιά – στους χρουστσοφικούς ρεφορμιστές ομοϊδεάτες της του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη στάση αποφυγής ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ εκ μέρους της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ των επεμβάσεων στα εσωτερικά της χώρας, στηρίζοντας έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, τις επεμβάσεις (απ' τις πάμπολλες τελευταίες, χαρακτηριστική περίπτωση: «Ρ» 17/2/2015, σελ. 5: «ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ») επιβεβαιώνει την φιλο-ΕΕ–φιλο-ιμπεριαλιστική κατεύθυνση αυτού του ρεφορμιστικού κόμματος που κινείται σ’ αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα δεξιότερα από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αναγκαίο να υπενθυμιστεί ότι και τα δυο ρεφορμιστικά χρουστσοφικά κόμματα «Κ»ΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ, εγκαταλείποντας το αντιιμπεριαλιστικό σύνθημα-θέση: «έξω η Ελλάδα απ’ την ΕΕ», έχουν χάσει οριστικά τον αντιιμπεριαλιστικό τους χαρακτήρα και είναι υπέρ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της Ελλάδας σε ΕΥΡΩ- Ευρωζώνη-ΕΕ. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτά υπέρ της παραμονής σε ΕΥΡΩ- Ευρωζώνη-ΕΕ, ενώ το «Κ»ΚΕ ΔΕΝ είναι υπέρ της, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, εξόδου της χώρας απ’ την ΕΕ (την παραπέμπουν στο αόριστο μακρινό μέλλον), αλλά ούτε καν από το ΕΥΡΩ, αφού «λύση έξω από το ευρώ … είναι καταστροφή» («Ρ» 31/5/2011, σελ.6). Επιπλέον με την ΑΠΟΔΟΧΗ της συγκρότησης από τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ – εκτελώντας πρόθυμα και εθελοντικά τις εντολές τους και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ισχυρών μονοπωλίων της και του ντόπιου κεφαλαίου – της κυβέρνησης Παπαδήμου το 2011, μαζί και με το ναζιφασιστικό ΛΑΟΣ, έχουν μετατραπεί ΑΝΟΙΧΤΑ σε ξενόδουλα – εθελόδουλα κόμματα όπως και τα μεγαλοαστικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, κλπ.) και τα ναζι-φαστιστικά (ΛΑΟΣ – «Χρυσή Αυγή»).

Δεν υπάρχουν σχόλια: