Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, η πλήρης χρεοκοπία της χώρας και η καταστροφική της ΕΞΑΡΤΗΣΗ από την ιμπεριαλιστική ΕΕ

 

imageΕΞΩ η Ελλάδα, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ

Ας ακολουθηθεί το πρόσφατο παράδειγμα του μικρού αλλά περήφανου λαού της Ισλανδίας

Από την πρώτη κιόλας συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Βαρουφάκη με τον Νταϊσελμπλουμ για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ήταν ξεκάθαρη, σαφέστατη και κάθετη η στάση των εκπροσώπων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ: ή αποδέχεστε τη συνέχιση των ως τώρα σκληρών καταστροφικών μέτρων και δεν έχει καμία σημασία αν κάνετε εκλογές ή σας στραγγαλίζομε: δεν σας επιτρέπομε να εφαρμόσετε ούτε εκείνα που υποσχεθήκατε προεκλογικά (= δηλ. τα ελάχιστα ψίχουλα) στη βάση των οποίων κερδίσατε τις εκλογές. Πλήρης, λοιπόν, αγνόηση και ΑΚΥΡΩΣΗ των πρόσφατων εκλογών.
Η στάση αυτή της ΕΕ και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων ήταν προφανώς αναμενόμενα.
Αυτός είναι ο πραγματικός χαρακτήρας της διαβόητης «δημοκρατικής» ΕΕ δηλ, των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ απέναντι σε μια ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ-ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ χώρα, όπως η Ελλάδα δηλ. μια σχέση ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ με την κατάργηση ουσιαστικά του αστικού εκλογικού δικαιώματος του ελληνικού λαού, γεγονός που ΔΕΝ συμβαίνει, βέβαια, για ΠΡΩΤΗ φορά: είχε συμβεί και το 2011: α) με την εκπαραθύρωση του τότε εκλεγμένου Πρωθυπουργού, β) τη φασιστική απαγόρευση του Δημοψηφίσματος, και γ) τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου ΧΩΡΙΣ εκλογές και με τη συμμετοχή μάλιστα και του Ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ (με δυο υπουργούς). Κι’ αυτή η φασιστική επιβολή των παραπάνω έγινε εθελόδουλα ΑΠΟΔΕΚΤΗ από ΟΛΑ τα μεγαλοαστικά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ κλπ.) και τα ρεφορμιστικά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) μα και από τους 300 βουλευτές του αστικού Κοινοβουλίου (μοναδική περίπτωση ξενοδουλίας-εθελοδουλίας στην ιστορία της χώρας), με μοναδική τιμητική εξαίρεση το βουλευτή Τάσο Κουράκη (ΣΥΡΙΖΑ).
Και τα πρόσφατα αναμενόμενα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων δείχνουν ολοκάθαρα και αποκαλύπτουν τις πραγματικές υπαρκτές σχέσεις Ελλάδας-ΕΕ και επιβεβαιώνουν τα παρακάτω:
πρώτο, ότι οι δεσμεύσεις της χώρας και μετά την ανοιχτή και πλήρη χρεοκοπία της οικονομίας απέναντι στους ιμπεριαλιστές-δανειστές είναι, πέρα από τα οποιαδήποτε δημαγωγικά συνθήματα – σαπουνόφουσκες εξαπάτησης των πλατιών λαϊκών μαζών – των μεγαλοαστικών και ρεφορμιστικών κομμάτων, υπαρκτές και ισχύουν στο ακέραιο, στη βάση των οποίων επιβλήθηκαν και επιβάλλονται η καταστροφική και ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική σε βάρος της χώρας και τα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών.
δεύτερο, ότι η χώρα βρίσκεται – και θα βρεθεί και στο μέλλον – υπό τον αυστηρότατο οικονομικό έλεγχο των ΚΟΜΙΣΙΟΝ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, εξαιτίας της οικονομικής της χρεοκοπίας και του δυσθεώρητου εξωτερικού χρέους που αποτελεί και θα αποτελέσει και στο μέλλον ασφυκτική θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας για δεκαετίες, που τώρα είναι: «το συνολικό δημόσιο χρέος της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 324,178 δισ. ευρώ ή στο 181,16% του ΑΕΠ, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,65 δις. ευρώ ε σύγκριση με το χρέος που είχε συσσωρεύει τον Δεκέμβριο του 2013 (321,478 δις. ευρώ)» («Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» 7-8/2/2015, σελ.5),
τρίτο, ότι εκείνοι που υπαγορεύουν την θέλησή τους στην Ελλάδα δεν είναι το ντόπιο κεφάλαιο, το οποίο βέβαια κερδίζει, αλλά είναι οι δανειστές τοκογλύφοι και γενικά τα διεθνή μονοπώλια, προπαντός τα μεγάλα μονοπώλια της ιμπεριαλιστικής ΕΕ (κυρίως γερμανικά-γαλλικά),
τέταρτο, ότι η ΕΞΑΡΤΗΣΗ που διαρκώς βαθαίνει τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας στο πιο ακραίο σημείο με την ανοιχτή και πλήρη οικονομική χρεοκοπία της χώρας, είναι εκείνη που αναπόφευκτα έχει επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη σχέση Ελλάδας-ΕΕ σε βάρος της χώρας και προς όφελος των μεγάλων και ισχυρών ιμπεριαλιστικών χωρών της ΕΕ. Κι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ αποσιωπούν όλα τα μεγαλοαστικά κόμματα από την μοναρχο-φασιστική ΝΔ και το διασπασμένο μεγαλο-αστικό ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλος, Παπανδρέου) ως το Ποτάμι και τους ακραίους εθνικιστές – ρατσιστές των ΑΝ.ΕΛ. ως τα ναζι-φασιστικά («Χρυσή Αυγή», ΛΑΟΣ), αλλά και τα ρεφορμιστικά σοσιαλδημοκρατικά («Κ»ΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), και τα οποία ΣΗΜΕΡΑ είναι ΟΛΑ, ανεξάρτητα απ' την παραπλανητική τους δημαγωγία, ΥΠΕΡ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας στο «λάκκο των λεόντων» των μονοπωλίων της ΕΕ, που αποτελεί, ως γνωστόν, και τη σημερινή στρατηγική επιλογή των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ντόπιου κεφαλαίου, όπως αυτή έχει εκφραστεί δημόσια, και επανειλημμένα, τόσο από τους εκπροσώπους της ΕΕ όσο και απ’ τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δασκαλόπουλο (20 Μάρτη 2012): «Ευρώπη ή χάος». Μάλιστα απ’ το δυο ρεφορμιστικά κόμματα «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, – και τα δυό ΣΗΜΕΡΑ είναι ΥΠΕΡ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της Ελλάδας σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ – οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ πηγαίνουν ακόμα παραπέρα και δεξιότερα απ’ το ΣΥΡΙΖΑ με τη «νέα» αλλά παμπάλαια, εντελώς ατεκμηρίωτη, τροτσκιστική θέση περί «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας»(!) (= «ο καπιταλισμός στην Ελλάδα βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξής του», «Πρόγραμμα του ΚΚΕ», σελ. 12, Αθήνα 2013), η Ελλάδα ΔΕ βρίσκεται πλέον σε σχέση ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και ΥΠΟΤΑΓΗΣ αλλά σε σχέση ΤΑΧΑ «αλληλεξάρτησης»(!) με τις άλλες ισχυρές ιμπεριαλιστικές χώρες, δηλ. οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ πέρασαν στις θέσεις των μεγαλοαστικών κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κλπ.) και προπαγανδίζουν, μαζί τους, τη ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ-ΜΥΘΟ περί «ισότιμης συμμετοχής»(!) της χώρας στην ΕΕ, μετατρεπόμενοι έτσι, όχι μόνο σε ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ της σημερινής υπαρκτής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ της χώρας αλλά και σε θλιβερούς απολογητές της ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ και ΔΙΑΙΩΝΙΣΗΣ της ιμπεριαλιστικής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ της Ελλάδας.
Οι παραπάνω εξελίξεις, η καταστροφική πορεία της χώρας και η διαρκώς, σε βάρος της, επιδεινούμενη σχέση Ελλάδας-ΕΕ επαναφέρουν στην επικαιρότητα και στο κέντρο της επαναστατικής ταξικής πάλης της εργατικής τάξης και του λαού: για άμεση ΕΞΟΔΟ της Ελλάδας, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ.








Δεν υπάρχουν σχόλια: