Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΡΧΗ-ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΑΡΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ με τη συμβολική αντιδραστική επιλογή ως Προέδρου της Δημοκρατίας του “δολοφόνου” του 15χρονου μαθητή Αλέξη και που ως Υπουργός Δημοσίας Τάξης αιματοκύλησε την μαθητική νεολαία το Δεκέμβρη του 2008

Το πρώτο σοβαρό, μεγάλο και πολύ επικίνδυνο ολίσθημα του ΣΥΡΙΖΑ προς την αντιδραστική Δεξιά, είναι η συγκρότηση κυβέρνησης με το μεγαλο-αστικό, μα πρώτα από όλα αντιδραστικό, εθνικιστικό, ρατσιστικό κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. – “ρετάλι” της μοναρχοφασιστικής ΝΔ – που εξακολουθεί να κρατά και σήμερα πολύ ψηλά τη σημαία του πιο ακραίου εθνικισμού-σωβινισμού, ρατσισμού-ξενοφοβίας, αντισημιτισμού, θρησκοληψίας-θρησκειοκαπηλίας, ενέργεια που δυσαρέστησε και εξόργισε πολλούς αντιφασίστες πανελλαδικά ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και έξω από τις γραμμές του, όπως ορθά σημειώνει και δημοσιογράφος της «Αυγής»: μας «χωρίζει τους περισσότερους... ένα χάσμα από τους ΑΝ.ΕΛ., με τον εθνικιστικό, ξενοφοβικό, δημαγωγικό, ενίοτε ομοφοβικό, αντισημιτικό και ακροδεξιό αέρα τους», («Αυγή», 01/02/2015, σελ. 29, “Ενθέματα”).

Το δεύτερο ολίσθημα προς την αντιδραστική Δεξιά, ακόμα χειρότερο, μα και πολύ προκλητικότερο από το πρώτο, είναι η αντιδραστική επιλογή ως Προέδρου της Δημοκρατίας ενός ηγετικού στελέχους της μοναρχοφασιστικής ΝΔ και το σπουδαιότερο ενός στελέχους που ως Υπουργός Δημόσιας τάξης της κυβέρνησης Καραμανλή το Δεκέμβρη του 2008 ευθύνεται άμεσα και αποκλειστικά για την εν ψυχρώ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του νεαρού 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και ο οποίος επιπλέον αιματοκύλησε τη μαθητική νεολαία ολόκληρο το Δεκέμβρη με την γνωστή φασιστική βαρβαρότητα των ΜΑΤ – μια συμβολική και προκλητικότατα εξοργιστική επιλογή απέναντι στην αντιφασιστική νεολαία του τόπου. Ακόμα η κυβέρνηση Καραμανλή-Παυλόπουλου τρέμοντας τη μεγαλειώδη μαθητική εξέγερση, πέρα από την βαναυσότητα των ΜΑΤ, είχε θέσει σε επιφυλακή μεραρχίες στρατού, σχεδιάζοντας να καταστείλει την εξέγερση, κάτι που δεν χρειάστηκε να πράξει, αφού έκλεισε πρόωρα τα σχολεία και έστειλε άρον-άρον σε «διακοπές» τους μαθητές Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά, έχοντας τότε την πλήρη στήριξη και του χρουστσωφικού-σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ, που πέραν των άλλων, είχε ταχθεί και υπέρ του πρόωρου κλεισίματος των σχολείων.

Ο Τσίπρας παρουσίασε με επαινετικά λόγια την πρόταση ως Πρόεδρου της Δημοκρατίας του Π. Παυλόπουλου, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «ο Προκόπης Παυλόπουλος, μπορεί να είναι πρόεδρος που με το κύρος, τη δημοκρατική του συνείδηση και το υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης» («Αυγή» 18/2/2015), ενώ η ανεκδιήγητη «Ζωϊτσα» που έγινε «διάσημη», ανά το πανελλήνιο, με την αντιδραστική φιλο-«Χρυσαυγήτικη» στάση της, αποκτώντας έτσι την ανάλογη θλιβερή φήμη, ξεπέρασε κάθε όριο για το Δεκέμβρη του 2008, κάνοντας το «μαύρο-άσπρο», και φλυαρώντας αντιδραστικά έπλεξε το εγκώμιο του Π.Παυλόπουλου απευθυνόμενη προς αυτόν: «μια κορυφαία στιγμή στην πολιτική σας πορεία, όταν δοκιμάστηκε η δημοκρατία: το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008, όταν δολοφονήθηκε από αστυνομικούς ο 15χρόνος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος … και αποτελέσατε πυξίδα δημοκρατικής εγρήγορσης για τους πολίτες». !!!

Αντί όμως ο νεαρός πρωθυπουργός να μεταμφιέζεται (αδικαιολόγητο ακόμα και για παραμονές καρναβαλιού!) και να μεταμορφώνεται πρόωρα σε εκατόχρονο συμπαθές και σεβάσμιο γεροντάκι που διηγείται παραμύθια, σαν τα παραπάνω, στα τρίχρονα-τετράχρονα πανευτυχή τρισέγγονά του, καλά θα κάνει, αντί γι' αυτά, να πληροφορήσει τον αντιφασίστα Ελληνικό λαό για τον «βίο και την πολιτεία» του νέου αντιδραστικού Προέδρου στη φασιστική ΟΝΝΕΔ και αν αυτός για χρόνια, ως μαθητής και φοιτητής αλλά και ως ενήλικας αργότερα πολιτικός, «έτρεχε» στις μοναρχοφασιστικές φιέστες τύπου Μακρυγιάννη και στο Μελιγαλά, μαζί με τον τωρινό αρχηγό του φασίστα Α. Σαμαρά να τιμήσει τα εθνοπροδοτικά Τάγματα Ασφαλείας της Κατοχής, κλπ. Ή μήπως τα τελευταία χρόνια, πέραν των πολλών άλλων που εδώ δεν μπορούν να απαριθμηθούν, το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ του οποίου ο Παυλόπουλος υπήρξε ηγετικό στέλεχος δηλ. την εποχή Σαμαρά έγινε μήπως «δημοκρατικότερο» με την προσχώρηση σ’ αυτό, πέραν της ναζι-φασιστικής ομάδας «ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ», της στρατιάς των γνωστών ναζι-φασιστών και χουντικών του ΛΑΟΣ Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη-Τζαβέλλα-Κύρτσου κλπ. ή αντίθετα, ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο η ναζι-φασιστική του πτέρυγα;

Η «Αυγή» από την πλευρά της παρουσίασε τον Π. Παυλόπουλο ως «συντηρητικό πολιτικό που πιστώνεται η εξαιρετικά νηφάλια στάση που κράτησε στα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008» («Αυγή» 22/2/2015, σελ. 9), και «κατά την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, ο Πρ. Παυλόπουλος είχε συμβάλλει καθοριστικά ώστε να αποτραπεί το αιματοκύλισμα» («Αυγή» 18/2/2015), ισχυρισμοί-μυθεύματα,, που διαψεύδονται από τα τότε αιματηρά γεγονότα. Ακόμα πιο επαίσχυντη στάση κράτησε ο «Ριζοσπάστης» που τον παρουσιάζει απλά ως «κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, πρώην υπουργό Π. Παυλόπουλο» («Ρ», 22/2/2015, σελ. 8) και τίποτε περισσότερο, εξωραΐζοντας έτσι, δια της σιωπής, και αποκρύπτοντας από τους αναγνώστες του ότι το 2008 ήταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης της αντιδραστικής κυβέρνησης Καραμανλή που βαρύνεται με την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του νεαρού Αλέξη και το αιματοκύλισμα της μαθητικής νεολαίας, τότε που η ηγεσία του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ είχε περάσει ανοικτά με το μέρος της αντιδραστικής αστικής τάξης, κατασυκοφαντώντας με τον πλέον αισχρό αντιδραστικό τρόπο, που θα ζήλευαν και οι ναζι-φασίστες, την μαθητική νεολαία, τότε που το δίδυμο Παπαρήγα-Μαίλης είχαν μετατραπεί, μαζί με τον ναζι-φασίστα Καρατζαφέρη, σε Υπουργούς Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Καραμανλή στη θέση του εξαφανισμένου Παυλόπουλου, και που ΑΚΡΙΒΩΣ γι' αυτή τους την αντιδραστική και προδοτική στάση η φασιστοφυλλάδα «Αυριανή» τους κάλεσε, και μάλιστα σε πρωτοσέλιδό της, να καταστείλουν τη μαθητική εξέγερση: «ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ‘Η ΤΟ ΚΚΕ την αποκατάσταση της τάξης και την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος» («Αυριανή» 19/12/2008, σελ. 1). Την ίδια «τύχη» θα είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα αν τότε είχαν κρατήσει ανάλογη στάση. Φαίνεται πως μετά μια 8ετία ζήλεψαν τη «δόξα» των «Κ»ΚΕ-Παπαρήγα με την επαίσχυντη και αντιδραστική πρόταση Παυλόπουλου ως νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: