Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Κωλυσιεργία και παρασκηνιακή μεθόδευση ΟΛΩΝ των κομμάτων για την απαλλαγή της «Χρυσής Αυγής» απ’ τα ΥΠΑΡΚΤΑ εγκλήματα

Κωλυσιεργία και παρασκηνιακή μεθόδευση ΟΛΩΝ των κομμάτων για την απαλλαγή της «Χρυσής Αυγής» απ’ τα ΥΠΑΡΚΤΑ εγκλήματα

Απ’ τη δολοφονική επίθεση στο Δ.Κουσουρή στη δολοφονία του Π.Φύσσα

Η προκλητική φιλο-«Χρυσαυγήτικη» στάση των «ΜΠΑΛΤΑΚΩΝ» του ΣΥΡΙΖΑ: Ραχήλ Μακρή-Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η δολοφονική εγκληματική δράση της ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής» είναι γνωστή στο πανελλήνιο τουλάχιστον απ’ τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των Δημήτρη Κουσουρή, Ηλία Φωτιάδη και Γ. Καραμπατσόλη απ’ τη 10μελή συμμορία του διαβόητου «Περίανδρου» (τέλη της 10ετίας του ΄90). Από τότε ως την τελευταία δολοφονία του Π.Φύσσα, μετά από 3 άλλες, παρόλο που σημειώθηκαν χιλιάδες δολοφονικές επιθέσεις απ’ τα χιτλερικά «τάγματα εφόδου» αυτής της Ναζι-φασιστικής συμμορίας σε βάρος ξένων εργατών, αντιφασιστών και κομμουνιστών, τα ΥΠΑΡΚΤΑ εγκλήματα των χιτλερικών αποβρασμάτων παρέμεναν ατιμώρητα και συγκαλύπτονταν όχι μόνο απ’ την Αστυνομία-Ασφάλεια αλλά και από ολόκληρο το επίσημο αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του, προπαντός τελευταία απ’ την αντιδραστική κυβέρνηση του φασιστοειδούς Α.Σαμαρά.

Η κυβέρνηση της μοναρχοφασιστικής ΝΔ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διώξεις μετά την εν ψυχρώ στυγερή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα που ξεσήκωσε πανελλήνια αλλά και διεθνή κατακραυγή και υποχρέωσε τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ να ασκήσουν δημόσια κριτική και ισχυρότατες πιέσεις στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενόψει της ελληνικής Προεδρίας το 2014, με πρώτη τις σαφείς δηλώσεις του Χάνες Σβόμποντα, προέδρου της Σοσιαλιστικής-Σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος καταδίκασε την ίδια μέρα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να σημειώσει σαφέστατα, προειδοποιώντας τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ασκώντας τους ευθέως ισχυρή πίεση για άμεση λήψη μέτρων κατά της Χρυσής Αυγής: «αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δεν μπορέσουν να σταματήσουν την γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη Προεδρία της ΕΕ» (δήλωση 18/9/2013). Πιέσεις ασκήθηκαν και από τις ΗΠΑ και προπαντός από το Ισραήλ ενόψει του πρωθυπουργικού ταξιδιού εκεί.

Δεν υπήρχε πολιτική βούληση της κυβέρνησης Σαμαρά για τιμωρία των απανωτών και συνεχών ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ της ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής», που επί πρωθυπουργίας του η δολοφονική της δράση είχε εντελώς αποχαλινωθεί, κι αυτό γιατί:

1) Πολλά, αν όχι όλα, ηγετικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ θεορούν-θεωρούσαν ότι η Χρυσή Αυγή «δεν είναι κόμμα νεοναζί» (Ν. Παναγιωτόπουλος), ενώ άλλοι την θεωρούν-θεωρούσαν «αδελφό κόμμα», μεταξύ αυτών και ο γνωστός μπουζουξής, υμνητής της στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας, ναζι-φασίστας Ψωμιάδης: «Η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα» («Βήμα», 29/9/2013, σελ. Α12)

2) Πολλά ηγετικά στελέχη, αν όχι σχεδόν όλα, πρόβαλαν την θέση για κυβερνητική συνεργασία με την «Χρυσή Αυγή», μεταξύ αυτών ο γνωστός υπουργός της «ζαρντινιέρας» και τότε βουλευτής Β. Πολύδωρας: «Βεβαίως συνεργασία με την Χρυσή Αυγή…Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για την δημοκρατία» αλλά και ο Π. Μπαλτάκος (στενός συνεργάτης του Σαμαρά και γραμματέας της κυβέρνησης): «Απευκταίο, αλλά όχι απίθανο το ενδεχόμενο να υποχρεωθεί η ΝΔ να κυβερνήσει με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής».

3) Ολόκληρο το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ ήταν και είναι επανδρωμένο με στρατιά φασιστών και Ναζι-φασιστών Λαζαρίδης-Μπαλτάκος-Βορίδης-Κρανιδιώτης-Γεωργιάδης-Πλέυρης, κλπ. Εξάλλου τα όρια της μοναρχοφασιστικής ΝΔ και των ναζι-φασιστικών οργανώσεων (Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ, κλπ) ήταν πάντα και είναι δυσδιάκριτα έως και παντελώς ανύπαρκτα, αποτελούν δε μόνιμα «συγκοινωνούντα δοχεία».

Τεράστιες και βαρύτατες ήταν και είναι οι ιστορικές ευθύνες των κομμάτων της χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας – πέραν της προδοσίας των συμφερόντων της εργατικής τάξης και της υπόθεσης του σοσιαλισμού-κομμουνισμού – για την ανάπτυξη των εθνικιστικών, φασιστικών, ρατσιστικών δυνάμεων αλλά και των ναζι-φασιστικών ειδικότερα (εγκληματική δολοφονική συμμορία της «Χρυσής Αυγής», ΛΑΟΣ, κλπ.) με την ολωσδιόλου ασυνεπή τους στάση και μερικές φορές φιλική απέναντί τους. Μ’ αυτή τους τη στάση διευκόλυναν και διευκολύνουν την επικίνδυνη ανάπτυξή όλων των υπεραντιδραστικών δυνάμεων (βεβαίως δε γίνεται λόγος για τη στάση των μεγαλοαστικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ και των ακραίων εθνικιστών-ρατσιστών ΑΝΕΛ, κλπ. και προπαντός της μοναρχοφασιστικής ΝΔ που με το ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ και τη «Χρυσή Αυγή» αποτελούν μόνιμα «συγκοινωνούντα δοχεία», Μπαλτάκος, Λαζαρίδης, Βορίδης, Γεωργιάδης, κλπ.).

Η προκλητική φιλο-«Χρυσαυγήτικη» στάση των «ΜΠΑΛΤΑΚΩΝ» του ΣΥΡΙΖΑ: Ραχήλ Μακρή-Ζωής Κωνσταντοπούλου

Μετά τις διώξεις της «Χρυσής Αυγής» η στάση ΟΛΛΩΝ των κομμάτων υπήρξε απαράδεκτη, πολύ επικίνδυνη και προκλητική, γιατί με τη στάση τους ουσιαστικά παρεμπόδισαν, με διάφορες σαθρές αλλά πρωτίστως αντιδραστικές δικαιολογίες, νομικίστικου χαρακτήρα, να προχωρήσει η διαδικασία δίωξης των ΥΠΑΡΚΤΩΝ εγκλημάτων της Ναζι-φασιστικής συμμορίας. Υπήρξε προκλητικότατη η στάση κωλυσιεργίας ΟΛΩΝ των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο ζήτημα της άρσης ασυλίας των βουλευτών της, απ’ την μοναρχοφασιστική ΝΔ, το μεγαλο-αστικό ΠΑΣΟΚ και τους ακραίους εθνικιστές-ρατσιστές των ΑΝ.ΕΛ ως και τα δυο σοσιαλδημοκρατικά-χρουστσοφικά κόμματα «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ανάγκασε ακόμα και την αστική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα τις δυο ανακρίτριες ν’ απευθυνθούν και να ζητήσουν απ’ τη Βουλή, και μάλιστα για δεύτερη φορά, να επισπεύσουν τη διαδικασία: «τα χρονικά περιθώρια ωστόσο στενεύουν λόγω παρέλευσης του δεκαοκτάμηνου, γεγονός που οδήγησε τις δυο ανακρίτριες να απευθύνουν προειδοποίηση προς τη Βουλή να αποφασίσει άμεσα για την άρση ή όχι της ασυλίας, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος αποφυλάκισης κάποιων κατηγορουμένων πριν την ολοκλήρωση της επερχόμενης δίκης τους. Οι κ.Κλάπα και Δημητροπούλου, μάλιστα, με έγγραφο τους προς τη Βουλή επισήμαναν για δεύτερη φορά ότι οι 29 προσωρινά κρατούμενοι και 66 συνολικά κρατούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δημιουργούν ένα ασφυκτικό χρονικά πλαίσιο για να ολοκληρωθεί η ανάκριση και να γίνει η δίκη για την υπόθεση εντός 18 μηνών, όπως ορίζει ο νόμος για το ανώτατο όριο της προφυλάκισης» («Αυγή» 20/4/2014, σελ.22).

Πως εξηγείται αυτή η προκλητικότατη κωλυσιεργία ΟΛΩΝ των κομμάτων, μεγαλο-αστικών (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝ.ΕΛ κλπ.) και ρεφορμιστικών («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) απέναντι στην επίσπευση της διαδικασίας;

Είναι φανερό πως, εκτός των μεγαλο-αστικών κομμάτων, φιλο-«Χρυσαυγήτικες-φιλο-Ναζι-φασιστικές δυνάμεις υπάρχουν και στο χώρο των δυο ρεφορμιστικών ασυνεπών αντιφασιστικών κομμάτων, με τη μορφή του εθνικισμού-ρατσισμού-θρησκοληψίας κλπ., που αποτελούν συστατικά στοιχεία των ναζι-φασιστικών απόψεων. Ας υπενθυμιστεί, μεταξύ άλλων, η χαρακτηριστική περίπτωση της συμμετοχής της νεο-«ορθόδοξης» θεούσας και ακραίας εθνικίστριας-ρατσίστριας Λ.Κανέλλη(«Κ»ΚΕ), και προστατευόμενης παλιότερα του χουντο-Χρηστόδουλου, το Δεκέμβρη 2006 ως ομιλήτρια προβολής του Ναζι-φασιστικού βιβλίου του ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ, μαζί με Σαμαρά και άλλους (φωτογραφία), προπαγάνδισης της κακόφημης «Κρυπτείας» της Αρχαίας Σπάρτης δηλ. των σημερινών Χιτλερικών «Ταγμάτων Εφόδου»της «Χρυσής Αυγής». Ακόμα η Ραχήλ Μακρή του ΣΥΡΙΖΑ που ωρυόμενη κραύγασε στη Βουλή για τους «Χρυσαυγήτες»βουλευτές: «βάζετε αθώους στη φυλακή».

Η Ραχήλ Μακρή και η στενή της φίλη Ζωή Κωνσταντοπούλου αναδείχθηκαν τελευταία, με την προκλητικότατη και επαίσχυντη φιλο-«χρυσαυγήτικη» στάση, σε «διάσημους» θλιβερούς «ΜΠΑΛΤΑΚΟΥΣ» του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και η φιλο-«χρυσαυγήτικη» στάση των δυο δεν είναι ούτε πρόσφατη, ούτε κεραυνός εν αιθρία. Χρονολογείται τουλάχιστον απ’ τον πρώτο καιρό των διώξεων της εγκληματικής Ναζι-φασιστικής Οργάνωσης, γιατί η μεν Μακρή (ΑΝ.ΕΛ τότε) εξέφρασε ανοιχτά τη στάση της με το: «βάζετε αθώους στη φυλακή» και είχε ταχθεί κατά της τροπολογίας αναστολής χρηματοδότησης της «Χρυσής Αυγής» και κατά της άρσης ασυλίας βουλευτών της, η δε Ζωή Κωνσταντοπούλου καταψήφισε την ίδια τροπολογία και φρόντισε να απουσιάζει απ’ τις συζητήσεις για την άρση ασυλίας των Ναζι-φασιστών βουλευτών.

Πρόσφατα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως πρόεδρος πλέον της Βουλής, μ’ αφορμή τη συζήτηση (24/2/2015 για την άρση ασυλίας του Ναζι-φασίστα Α. Γεωργιάδη εισηγήθηκε εκ μέρους του Προεδρείου, με ομόφωνη απόφαση ΟΛΩΝ των κομμάτων που εκπροσωπούνται σ’ αυτό, πλην της «Χ.Α», να αναβληθεί η διαδικασία εξαιτίας της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της «Χρυσής Αυγής», γιατί δεν τους δόθηκε άδεια από τον Εισαγγελεα των φυλακών Κορυδαλλού. Η Κωνσταντοπούλου δήλωσε προκλητικά φιλο-«Χρυσαυγήτικα»: «εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με εκούσια απουσία, η σύνθεση της Βουλής δεν μπορεί να επηρεάζεται από όργανα άλλων λειτουργιών του δημοκρατικού πολιτεύματος»!!!

Η φιλο-«Χρυσαυγήτικη» αυτή στάση της Ζ. Κωνσταντοπούλου υποβαθμίστηκε εντελώς τόσο από την «Αυγή» όσο και από το «Ριζοσπάστη», οι οποίες ΔΕΝ κατήγγειλαν τη φιλο-«Χρυσαυγήτικη» στάση της προέδρου, και το μόνο που βρήκε να πληροφορήσει τους αναγνώστες του ο «Ριζοσπάστης» είναι ότι «η συνεδρίαση διήρκησε κοντά 5 ώρες» («Ρ» 25/2/2015, σελ.10).

Ορθότατα έπραξε – σ’ αντίθεση με τη στάση των ρεφορμιστών ηγετών των «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάγγειλαν αυτή την επαίσχυντη και αντιδραστική στάση – η «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» που εξέδωσε την παρακάτω Ανακοίνωση:

«Με αφορμή την χθεσινή (24/2/2015) εισήγηση του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων για αναβολή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας λόγω του ότι - κατά την κρίση του - δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη η απορριπτική απόφαση του κατά νόμο αρμόδιου εισαγγελέα ώστε να προσέλθουν στο κοινοβούλιο οι έξι κρατούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επισημαίνει τα κάτωθι:

Είναι προφανές ότι η ατιμωρησία απέναντι στη πολύχρονη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής έχει δημιουργήσει πρωτοφανείς πολιτειακές δυσλειτουργίες. Είναι επίσης προφανές ότι η ελληνική Βουλή δεν έχει, και ευλόγως, προγενέστερη εμπειρία με μέλη της να διώκονται με βαρύτατα κακουργήματα, κάποια δε εξ αυτών να τελούν υπό προσωρινή κράτηση. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η προσωρινή κράτηση, παράγει τις ίδιες δυσμενείς συνέπειες για κάθε πρόσωπο στο οποίο επιβάλλεται (αυτή τη στιγμή ο αριθμός αυτών των προσώπων είναι περίπου 2.600) όπως άλλωστε επιτάσσει και η αρχή της ισότητας ενώπιον του νόμου

Ως εκ τούτου, η Βουλή αφενός μεν δεν μπορεί παρά να αποδέχεται αποφάσεις που προέρχονται από τις άλλες λειτουργίες του Πολιτεύματος ή των οργάνων τους, αφετέρου δε οφείλει να σέβεται και να τηρεί ευλαβικά τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Σε κάθε περίπτωση δε, εν προκειμένω, η Βουλή μπορεί νομίμως να συγκροτηθεί σε σώμα, ακόμα και αν δεν χορηγηθεί άδεια σε προσωρινά κρατούμενο βουλευτή. Το Πολίτευμα λειτουργεί και με απουσία κάποιων βουλευτών, δεν λειτουργεί όμως χωρίς τον πυλώνα του, που είναι οι διακριτές εξουσίες».

25/02/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: