Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ICMLPO: Με αφορμή την κατάσταση στη Βενεζουέλα

Δήλωση υποστήριξης του αγώνα του λαού της Βενεζουέλας από τις απειλές νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης

Σε ένα σκληρό εκλογικό αγώνα, οι εργαζόμενοι και ο λαός της Βενεζουέλας εξέλεξαν δημοκρατικά τον Nicola Maduro ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και των ευρωπαίων συμμάχων τους, ενήργησε ως θεματοφύλακας ενός υποψηφίου που εκπροσωπεί την ολιγαρχία και τα συμφέροντά της δυσαρεστήθηκε για την ήττα στις εκλογές. Τώρα, αναφερόμενοι στη μικρή διαφορά της νίκης προσπαθούν να αγνοήσουν βάναυσα τη λαϊκή βούληση, δημιουργούν αναταραχή σκηνοθετώντας προβοκάτσιες και απειλούν να ανοίξουν το δρόμο στην αντιδραστική βία. Είναι κατανοητό ότι ο λαός της Βενεζουέλας υπερασπίζεται τα κοινωνικά κεκτημένα του, την εθνική του κυριαρχία και το δικαίωμα να επιλέξει το δικό του δρόμο.

Εμείς, τα κόμματα που απαρτίζουν την ICMLPO, συμπεραστεκόμαστε και υποστηρίζουμε τον αγώνα της εργατικής τάξης, των αγροτών, των συνεπών διανοουμένων, των επαναστατών, του λαού της Βενεζουέλας και του αδελφού κόμματος μας, του PCMLV, το οποίο αγωνίζεται για την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας στη βάση του επιστημονικού σοσιαλισμού, οι οποίοι σε αυτούς τους καιρούς της μεγάλης έντασης απορρίπτουν θαρραλέα την απειλή μιας ενδεχόμενης νέας ιμπεριαλιστικής επίθεσης.

Ήδη το 2002, η υπονομευτική δράση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ισπανίας και άλλων παγκόσμιων και περιφερειακών ιμπεριαλιστών εκκόλαψε συνωμοσία με σκοπό τον τερματισμό της κυβέρνησης Τσάβες, επιτυγχάνοντας μια στιγμιαία νίκη, η οποία ανατράπηκε από τη μαχητική δράση του επαναστατημένου λαού ο οποίος βγήκε στους δρόμους και μαζί με το πατριωτικό τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων, πέτυχε την εξουδετέρωση της αστικής επιθετικότητας.

Υποστηρίζουμε σθεναρά την αυτοδιάθεση των λαών, το δικαίωμα να έχουν την κυβέρνηση που θέλουν, χωρίς την παρέμβαση των ιμπεριαλιστικών χωρών. Είμαστε σαφείς, ότι στην παρούσα φάση ανάπτυξης του καπιταλισμού, οι ιμπεριαλιστικές χώρες αγωνίζονται για ένα νέο ξαναμοίρασμα του κόσμου και νέων επιθέσεων ενάντια στα εξαρτημένα κράτη, ιδίως εκείνα που διαθέτουν φυσικούς πόρους. Γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να ματαιωθεί μόνο με τη λαϊκή οργάνωση, με την ενότητα των πατριωτών και των επαναστατών, με το συνεπή αγώνα που έχεις ως στόχο την κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη.

Εκ μέρους την ICMLPO καλούμε τους πατριώτες, τους επαναστάτες και διεθνιστές να υποστηρίξουν την βάθεμα της επαναστατικής διαδικασίας στη Βενεζουέλας, την προώθηση μιας διεθνούς εκστρατείας αλληλεγγύης υπέρ του λαού της Βενεζουέλας απορρίπτοντας τις απειλές επέμβασης που οργανώνει ο Ιμπεριαλισμός.

Όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση! Με την υποστήριξη των επαναστατών του κόσμου η Βενεζουέλα δεν θα γίνει άλλη μία Λιβύη ή Συρία!

Η Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Διάσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: