Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

10 εκατ. ευρώ για τις εκλογές-απάτη στα αστικά και ρεφορμιστικά κόμματα από τους φόρους του λαού

Η Διακομματική Επιτροπή υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση αποφάσισε την Τετάρτη να λάβουν τα αστικά και ρεφορμιστικά κόμματα 10 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση για τις εκλογές-απάτη!

Οι έξι σχηματισμοί που ήδη εκπροσωπούνται στο αστικό κοινοβούλιο και την Ευρωβουλή (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., "Κ"ΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι) να λάβουν εκτάκτως κάπου 10 εκατομμύρια ευρώ, (22 τοις χιλίοις του προϋπολογισμού), τα οποία και θα τους διανεμηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα βάσει των ποσοστών τους στις τελευταίες εκλογές. Πιο συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ θα λάβει περίπου 4 εκατ. ευρώ, η Ν.Δ. 3,4 εκατ. ευρώ, το "Κ"ΚΕ 750.000 ευρώ, ο ΛΑΟΣ 560.000 κ.ο.κ. Στο ποσό αυτό μάλιστα πρέπει να προστεθούν θεωρητικά και τα επιπλέον 6 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στον διαφημιστικό χρόνο τον οποίο η ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια υποχρεούνται να διαθέσουν στο σύνολο των 10 κομμάτων που έχουν πλέον βουλευτική εκπροσώπηση.

Στις αρχές Απρίλη τα ίδια κόμματα  έλαβαν της τελευταίας δόσης του 2011 (περίπου 13,5 εκ. ευρώ) καθώς και της πρώτης και δεύτερης του 2012, της χρηματοδότησης των κομμάτων μέσω τροπολογίας που ήρθε λίγες μέρες μετά τα 7,7 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στα αστικά και ρεφορμιστικά κόμματα από τους φόρους του λαού για "ερευνητικούς" σκοπούς.

Οι επαναστάτες κομμουνιστές, οι μαρξιστές-λενινιστές-σταλινιστές, έχουν ως πάγια θέση τους την κατάργηση της απαράδεκτης κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα που προκύπτει από την κατάφωρη κλοπή των χρημάτων των πλατιών λαϊκών μαζών και συμβάλει στην επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης.
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Να σταματήσει-καταργηθεί η χρηματοδότηση των κομμάτων από τους φόρους του λαού - Νέα υπέρογκα ποσά στα κόμματα μέσα στο 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: