Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ (σχόλιο αναγνώστη)

Αναγνώστης του blog μας έστειλε το παρακάτω κείμενο το οποίο δημοσιεύουμε.

........''Ο Ριζοσπάστης και ο ραδιοφωνικός σταθμός ''902 αριστερά στα FM'' δεν είναι επιχειρήσεις, αλλά όργανα προπαγάνδας του κόμματος και οι εργαζόμενοι σ' αυτά, στελέχη που επιτελούν αυτό το έργο με επαγγελματική χροιά........... Οι αυξήσεις που δόθηκαν φέτος ήταν μηδενικές λόγω κρίσης που επηρεάζει τα έσοδα του κόμματος'' (η σημείωση δική μας). Ομιλία της Παπαρήγα στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη 1 Ιούλη 2010-από εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'' 02/07/10.


Η αναίσχυντη Παπαρήγα αναγκάστηκε να πει τα παραπάνω, στριμωγμένη από καταγγελίες για απολύσεις και παγώματα μισθών στις επιχειρήσεις του σοσιαλδημοκρατικού τους κόμματος, που όλο και πληθαίνουν. Δεν θα μείνουμε εδώ στο θεωρητικό ζήτημα κατά πόσον παραμένει καπιταλιστική επιχείρηση μια κομματική επιχείρηση στον καπιταλισμό, ακόμη και αν πρόκειται για επιχείρηση επαναστατικού  κομμουνιστικού κόμματος και πως το κίνημα αντιμετώπισε το ζήτημα, με τη λειτουργία και τη διανομή της υπεραξίας που παράγεται, που δεν ήταν ασφαλώς με ιδεολογήματα περί ''νεκρών ζωνών'' στις παραγωγικές σχέσεις, ή ''σοσιαλιστικές νησίδες''. Εδώ πρόκειται για καπιταλιστικές επιχειρήσεις καραμπινάτα αστικού κόμματος και θα μείνουμε σε δυο σημεία και μια απάτη.


α) η Παπαρήγα δικαιολογεί το ''πάγωμα των μισθών'', με την κρίση και τη μείωση των εσόδων: Κάθε μεμονωμένος καπιταλιστής η το κράτος της διχτατορίας της αστικής τάξης συλλογικά, χρησιμοποιούν το ίδιο ακριβώς επιχείρημα, ξεχνώντας ν’ απαντήσουν αν πριν τη κρίση, μοιράζονταν τα υπερκέρδη με τους εργαζόμενους.
Ακόμη πιο αναίσχυντα η Παπαρήγα ξεχνά πως συχνά υστερικά επαναλαμβάνει πως το μόνο έσοδο του ''κόμματος'' είναι η ενίσχυση μελών και φίλων. Η κρίση είναι υπαρχτή, αλλά τα στοιχεία και της πρόσφατης οικονομικής εξόρμησης που δόθηκαν, έδειξαν και πάλι εντυπωσιακή άνοδο(!) Μόνη εξήγηση που μένει, είναι είτε πως τα μέλη συρρικνώνονται, η κατά το πρότυπο των  λοιπών  αστικών κομμάτων, δεν έχουν παρά τυπικές υποχρεώσεις ( ίσως ούτε καν συνδρομή)

β) η Παπαρήγα για πρώτη φορά όταν αυτό χτυπάει το ''σεντούκι'' τους παραδέχεται έτσι απλά αυτό που πεισματικά αρνείται. Την ύπαρξη κρίσης, κι όχι μόνο αυτό αλλά το συνδέει με ΜΗΔΕΝΙΚΈΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ από τους ίδιους ,σαν εργοδότες.
Μια απλή ερώτηση: με τι μούτρα θα καταγγείλει το ΠΑΜΕ τους λοιπούς εργατοπατέρες που συνδιαλέγονται για αυξήσεις αίσχους στις συλλογικές συμβάσεις, που πάντως δεν είναι μηδενικές; Και πάνω απ' όλα είναι ναι η όχι αυτή η ''επιχειρηματολογία'', βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης για να περάσει τα αντεργατικά της μέτρα που επιβάλει η τρόικα;

Και μια απάτη.....η μεγαλύτερη επιχείρηση των χρουστσοφικών απατεώνων η ''Τυποεκδοτική'' που τυπώνει όλες σχεδόν τις αντιδραστικές φυλλάδες ( πάντα χωρίς κέρδος!!!!), τις τυπώνει όπως μας λέει η Παπαρήγα, στα πλαίσια της προπαγάνδας του κόμματος;

Η προδοσία αποκαλύπτεται μέρα-μέρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν παλεύεστε με τίποτα... Εδώ το ΚΚΕ τόσο καιρό δέχεται επίθεση από τους εφοπλιστές και τα κόμματά τους και εσείς δεν βγάζετε κουβέντα. Όσον αφορά το Ριζοσπάστη και τις μειώσεις να σας υπενθυμίσω ότι είναι κομματική χρέωση και όχι σχέση εργοδότη- εργαζόμενου. Οι υπόλοιποι που δουλεύουν στην Τυποεκδοτική παίρνουν αυτά που ορίζει η σ.σ.ε.Κάποια από τα μέλη που είναι χρεωμένα στο Ριζοσπάστη αρνήθηκαν δουλειές με περισσότερα χρήματα και επέλεξαν να δωθούν ολοκληρωτικά στο κόμμα. Αν θέσ να δηλώνεις επαναστάτης δεν πρέπει τα λεγόμενα σου να ταυτίζονται με αστούς δημοσιολόγους τύπου Πορτοσάλτε και καθημερινής...

Ανώνυμος είπε...

Να συνεχίσεις να διαβάζεις το μπλογκ. Η απελπισία πρέπει να γίνει συνείδηση.