Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 17ου ,Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟΥ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πειραιάς
 Τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης, όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε συνολικά 18 παράνομους μετανάστες προσέκρουσε το πρωί της Τρίτης στα βράχια της ακτής και οι επιβάτες του έπεσαν στη θάλασσα.

Σκάφη του Λιμενικού που έφτασαν στην περιοχή περισυνέλεξαν μέχρι στιγμής οκτώ σορούς, ενώ ανέσυραν σώους εννέα μετανάστες και τον 20χρονο Τούρκο διακινητή τους.

Τα οκτώ άτομα που ανασύρθηκαν νεκρά είναι τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά.

Στην περιοχή πραγματοποιούνται παρατεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό ενός μικρού παιδιού που αγνοείται ακόμα.

Ο Τούρκος διακινητής που ανασύρθηκε σώος, συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 Η σημερινή τραγωδία, έρχεται σε συνέχεια του πρόσφατου ξυλοδαρμού που δέχθηκε αναίτια, 17χρονος Παλαιστίνιος από αστυνομικούς στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Παγανής. Ο διερμηνέας του θύματος κατήγγειλαν στο TVXS τις απειλές που δέχονται  όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες από τις αρχές, προκειμένου να σιωπήσουν για το περιστατικό. Σύμφωνα με τον διερμηνέα, αστυνομικοί προσέφεραν στο θύμα 350 ευρώ(!) για να εξαγοράσουν τη σιωπή του.
 
Ο διερμηνέας του 17χρονου, Χαμίντ, δηλώνει ότι επικοινώνησε τη Δευτέρα 26/10, με το νεαρό θύμα και πως ο έφηβος διατύπωσε έντονους φόβους για την ασφάλεια του, καθώς οι αστυνομικοί του προσέφεραν 350 ευρώ για να μην μιλήσει για την κακοποίηση από 4 αστυνομικούς αμέσως μετά την ‘’ανθρωπιστική επίσκεψη’’ Βούγια, στον καταυλισμό . Οι αστυνομικοί απειλούν επίσης το νεαρό θύμα ότι σε περίπτωση που καταθέσει, θα τον κρατήσουν στην Παγανή για περισσότερο από έξι μήνες έως ένα χρόνο.
 
Τα πιο ‘’χτυπημένα’’ από την κεφαλαιοκρατία ταξικά μας αδέρφια, δολοφονούνται από τους δουλέμπορους, ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου από τους ντόπιους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ‘’μηδενικής ανοχής’’ του ‘’άτεκτου‘’ Χρυσοχοίδη, στοιβάζονται σε αντικανονικές ανθρωπαποθήκες  και η συμπαράσταση μας δεν αρκεί να μένει σε κλαψιάρικους ουμανισμούς. Είναι ζήτημα ολόκληρης της εργατικής τάξης που οφείλει να απαντήσει αποφασιστικά και συντονισμένα, με τσάκισμα κάθε ρατσιστικής πολιτικής και συμπεριφοράς, στο διαρκές συνεχιζόμενο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: