Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Αποχωρήσεις από τη δημοτική παράταξη του «Κ»ΚΕ στη Νέα Σμύρνη

Με ανακοίνωσή της η δημ. παράταξη του «Κ»ΚΕ (ΔΑΣ) στη Νέα Σμύρνη που δημοσιεύτηκε στο «Ριζοσπάστη» (22/11/2008, σελ. 27) με αρκετή καθυστέρηση (στην τοπική εφημερίδα «Επίκαιρα» η ανακοίνωση υπήρχε από τις 15/11) διαχωρίζει τη θέση της από τον μοναδικό δημ. της σύμβουλο Γιώργο Καρούμπα (μέλος του ΔΗΚΚΙ) επειδή «υπερψήφισε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και συμμετέχει στην Επιτροπή Συμμετοχικού Προϋπολογισμού».

Τώρα ανακάλυψε το «Κ»ΚΕ το ρόλο του; Ο Γ. Καρούμπας ήταν υποψήφιος δήμαρχος με της ΔΑΣ και το 2002 και το 2006 και το «Κ»ΚΕ του έπλεκε τις αγωνιστικές του δάφνες.

Με ανακοίνωσή του το ΔΗΚΚΙ «καρφώνει» το «Κ»ΚΕ: «όσον αφορά το καθ’ αυτό ζήτημα την ψήφιση του Στρατηγικού Σχεδιασμού ενημερώνουμε ότι το ίδιο έκανε και η δημοτική παράταξη Νίκαιας που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και μάλιστα κατά πλειοψηφία. Άραγε θα είναι και εκεί ίδια η συμπεριφορά;». (Ανακοίνωση-Καταγγελία του ΔΗΚΚΙ, «Επίκαιρα», 22/11/2008, σελ. 3).

Η αποχώρηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε πλήθος αποχωρήσεων υπ. Δημάρχων και δημ. συμβούλων που στήριξε το «Κ»ΚΕ σε προηγούμενες εκλογές. Θυμίζουμε ότι λίγο πριν τις δημ. εκλογές του 2006 προβεβλημένα στελέχη στην ΤΑ από τα ψηφοδέλτια του «Κ»ΚΕ είτε διαχώρισαν τη θέση τους είτε το «Κ»ΚΕ αναγκάστηκε να διαχωριστεί δημόσια από αυτά (η Βάσια Τριφύλλη από το Βύρωνα με τον Ρογκάκο βρέθηκε να φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο του Ν. Κακλαμάνη, ο Σπύρος Εργολάβος στα Γιάννενα συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη η Χρυσούλα Γιαταγάνα πήγε στον Παπαγεωργόπουλο ο Μπουτάρης κατέβηκε ανεξάρτητος και ο Γ. Ρόκκος στήριξε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ, το «Κ»ΚΕ διέγραψε τον Χρ. Κορτζίδη και την Ροδή Γεωργακάκη στο Ελληνικό και την Θαν. Ηλιόπουλο στη Γλυφάδα,  η στήριξη στους πρώην δημάρχους Δ. Αράπκουλε στο Δήμο Γιάννουλης και Νικ. Γερογιάννη στο Δήμο Νέσσωνος αποσύρθηκε στην προεκλογική περίοδο, κ.α.).

Θυμίζουμε επίσης ότι πρόσφατα και  στην Λευκίμμη (Κέρκυρα) αποχώρησαν 28 από τα 35 μέλη της δημοτικής κίνησης του «Κ»ΚΕ και ότι και σ’ αυτή την περίπτωση οι αποχωρήσαντες κατήγγειλαν ότι το «Κ»ΚΕ είχε την ίδια πολιτική γραμμή μ’ αυτούς και ότι άλλοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι της αποχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: