Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Η κυβέρνηση στο δρόμο του κουκουλώματος του «αγίου» σκανδάλου της «Δεξιάς του Κυρίου» Εφραίμ-Καραμανλή

Προκλητική η μαφία των ρασοφόρων Εφραίμ-Αρσένιου στη Βουλή

Συνεργασία «Κ»ΚΕ-ΝΔ για παραλαβή του «Υπομνήματος»

Η ηγεσία του «Κ»ΚΕ τυλιγμένη στο ράσο του Εφραίμ απολαμβάνει τη θαλπωρή του


Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να διερευνηθεί το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που γι’ αυτήν έχει εξελιχθεί σε ένα τεράστιο «βαλτο»πέδιο απ’ το οποίο δεν μπορεί να βγει και κινδυνεύει ολόκληρη να καταποντιστεί στο βούρκο του, γι’ αυτό αρνούνταν «με νύχια και με δόντια» τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής.
Από τότε όμως που αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να συρθεί στη συγκρότησή της είχε και έχει ως πρώτη επιδίωξή της να πετύχει με κάθε τρόπο το κουκούλωμα του «θεϊκού» σκανδάλου των «αγίων» ρασοφόρων της συμμορίας της μονής Βατοπεδίου και της επίσης μαφιόζικης συμμορίας του Μαξίμου (Ρουσόπουλος, Αγγέλου κλπ.) με πρωτοστάτη τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή, αλλά και σειράς υπουργών της κυβέρνησης. Προς επίτευξη αυτού του πρωταρχικού της σκοπού χρησιμοποιεί κατά πρώτο τη Δικαιοσύνη, δεύτερο διέλυσε την «ανεξάρτητη Αρχή», τρίτο προσπαθεί να απαξιώσει το έργο της εξεταστικής Επιτροπής και τέταρτο αγωνίζεται για τη ματαίωση συγκρότησης προανακριτικής Επιτροπής απ’ την οποία πανικοβάλλεται κυριολεκτικά. Χαρακτηριστικότερη ενέργεια απ’ την άποψη αυτή είναι η μεγάλη καθυστέρηση του ανοίγματος των λογαριασμών των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο. Αυτό που τρέμει η κυβέρνηση Καραμανλή δεν είναι η αποκάλυψη του τεράστιου ύψους της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, αλλά πρώτα και κύρια η αποκάλυψη του τεράστιου ποσού μαύρου πολιτικού χρήματος και η άμεση εμπλοκή Καραμανλή στο σκάνδαλο αλλά και οι ποινικές ευθύνες υπουργών, τις οποίες όμως όλα τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν καμιά διάθεση να αποδοθούν στους αναμεμειγμένους υπουργούς.
Στα πλαίσια της γραμμής του κουκουλώματος του «ιερού» σκανδάλου εντάσσεται και η απόφαση των βουλευτών της ΝΔ-«Κ»ΚΕ να δεχθούν το «υπόμνημα» των μαφιόζων Εφραίμ (κατά κόσμον: Κουτσού Βασίλειος) και Αρσένιου (κατά κόσμον: Φίλος Αντώνιος) αντί να απολογηθούν στην εξεταστική Επιτροπή, διαδικασία επιβεβλημένη για παρόμοιες περιπτώσεις – πράξη, πέραν των άλλων, ακραία εξευτελιστική για το σάπιο αστικό καθεστώς και το αστικό Κοινοβούλιο. Δικαιολογημένα ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Γρηγόρης Καλφέλης, σε σημείωμά του με τίτλο «Εξευτελισμός» γράφει:
«ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής  δήλωσε ότι μέσο καταναγκασμού για να υποχρεωθεί να καταθέσει (ως μάρτυρας) ο περίφημος μοναχός Εφραίμ δεν υπάρχει! Και όμως, το άρθρο 147 του Κανονισμού της Βουλής δίνει τη δικονομική εξουσία στις εκάστοτε εξεταστικές επιτροπές να εξετάζουν μάρτυρες και να εκδίδουν ακόμη και εντάλματα βίαιης προσαγωγής!
Και τα κρίσιμα ερωτήματα είναι αρκετά: είναι κράτος δικαίου αυτό στο οποίο οι βουλευτές παραιτούνται απαράδεκτα από τις εξουσίες που έχουν; Είναι κράτος δικαίου αυτό στο οποίο ένας μοναχός επιβάλλει εξευτελιστικά στη Βουλή τους όρους της εξέτασής του;
Και τελικά, γιατί κάποιοι βουλευτές υποτιμούν τόσο άγρια τους πολίτες; Ή μήπως ένας μοναχός έχει περισσότερα δικαιώματα από όλους τους άλλους θνητούς;»
(«Νέα» 25/11/2008, σελ. 9).
Οι μαφιόζοι ρασοφόροι όχι μόνο αρνήθηκαν να απολογηθούν ως όφειλαν, αλλά επιπλέον με προκλητικό και αλαζονικό τρόπο ειρωνεύονταν τα μέλη της εξεταστικής Επιτροπής, έχοντας τον αέρα της στήριξης μέρους των βουλευτών της Επιτροπής: εκείνων των ΝΔ-«Κ»ΚΕ. Ενδιαφέρον όμως έχει η άκρως αποκαλυπτική και συνάμα προκλητική απέναντι στη κυβέρνηση δήλωση του Εφραίμ: «δεν ζητήσαμε, το Δημόσιο μας τα έδωσε» δηλ. η Κτηματική Εταιρεία δηλ. η κυβέρνηση Καραμανλή.
Παρόλο που ο πρόεδρος της επιτροπής, βουλευτής της ΝΔ Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι η άρνηση κατάθεσης συνιστά ποινικό αδίκημα και απείθεια «που μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην αυτόφωρη διαδικασία, ήτοι σύλληψη και παραπομπή στον εισαγγελέα» όχι μόνο δεν προχώρησε στην «αυτόφωρη διαδικασία», αλλά αντίθετα επιπλέον οι βουλευτές της ΝΔ και του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ έπραξαν κάτι χειρότερο: δέχτηκαν το τυπικό υπόμνημα των ρασοφόρων, απαλλάσσοντάς τους απ’ την εξέταση,  για να κουκουλωθεί το «ιερό» σκάνδαλο.
«Με «γαλάζια έγκριση» και με την ψήφο του ΚΚΕ η Εξεταστική Επιτροπή δέχθηκε τελικά να παραλάβει τα υπομνήματα Εφραίμ και Αρσένιου» («Έθνος», 25/11/2008). «Έπειτα από περίπου μιάμιση ώρα, με πλειοψηφία 13 βουλευτών (ΝΔ και ΚΚΕ) αποφασίστηκε να παραληφθούν τα δυό υπομνήματα, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ (9 ψήφοι) αρνήθηκαν να τα παραλάβουν και το ΛΑΟΣ επέμενε να κατατεθούν στη γραμματεία» («Νέα», 25/11/2008). Ενώ στο «Ριζοσπάστη» διαβάζουμε: «είχε προηγηθεί στην Εξεταστική πολύωρη διαδικαστική συζήτηση γύρω από το εάν η Επιτροπή θα παραλάβει ή όχι το υπόμνημα των δυο μοναχών, με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάνε να μην το δεχτεί η Επιτροπή και με τον ΛΑ.Ο.Σ. να προτείνει αυτό να παραδοθεί στην πρόεδρο της Βουλής και όχι στην Εξεταστική. Τελικά, μετά από ψηφοφορία, η Επιτροπή αποφάσισε να παραλάβει τα δύο υπομνήματα» («Ρ» 25/11/2008, σελ. 17), ψευδόμενοι έτσι ασύστολα, ως συνήθως, οι γκεμπελίσκοι χρουστσοφικοί δημοσιογραφίσκοι του «Ριζοσπάστη», αφού δεν αποφάσισε ολόκληρη η Επιτροπή (23μέλη) αλλά μόνο η πλειοψηφία των ΝΔ - «Κ»ΚΕ (13 ψήφοι). Όσο και αν ψεύδονται οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ, η αντιδραστική συνεργασία «Κ»ΚΕ-ΝΔ δεν μπορεί να αποκρυβεί και επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά και σ’ αυτή την περίπτωση (αλλά και η συνεργασία με το αντιδραστικό φεουδοαστικό ιερατείο), μένει τώρα η Παπαρήγα να επαναλάβει άλλη μια φορά τη θεατρική παράσταση  των έξαλλων κραυγών στη Βουλή: «να τελειώσει αυτό το βιολί» ότι «μιλάμε ως εκπρόσωποι της ΝΔ»!!!
Ο Α. Σκυλλάκος από την πλευρά του δήλωσε: «η ψήφος μου για να παραληφθούν από την Εξεταστική Επιτροπή τα γραπτά υπομνήματα των μαρτύρων υπηρετεί τη διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης» («Ρ» 25/11/2008, σελ. 17).  Άθλια και προκλητικότατη «δικαιολογία», ενός τρισάθλιου ρεφορμιστή υπηρέτη του μεγάλου κεφαλαίου χρουστσοφικού σοσιαλδημοκράτη, επειδή  αυτή η προδοτική του πράξη ούτε τη «διερεύνηση της υπόθεσης» υπηρετεί, όπως ισχυρίζεται, ούτε πολύ περισσότερο τη σε βάθος διερεύνηση του σκανδάλου: το μόνο που υπηρετεί είναι το κουκούλωμα του «ιερού» σκανδάλου, για το οποίο διακαώς ενδιαφέρεται και προωθεί το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ, γι’ αυτό και πρόστρεξε να ψηφίσει μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ υπέρ της παραλαβής των γραπτών υπομνημάτων Εφραίμ-Αρσένιου.
Φαίνεται πως ο Α. Σκυλλάκος από υπηρέτης και ρεφορμιστικό «σκυλάκι» του μεγάλου κεφαλαίου αποφάσισε να αναδειχθεί σε μαντρόσκυλο και των μαφιόζων «άγιων» ρασοφόρων του υπεραντιδραστικού φεουδοαστικού ιερατείου της μονής Βατοπεδίου.
Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ αφού έχασε τα ράσα του «άγιου» χουντοΧριστόδουλου αποφάσισε τώρα χειμωνιάτικα (για να μην «κρυολογήσει») να τυλιχτεί με τα καλογερικά ράσα των «αγίων» Εφραίμ-Αρσένιου (στην περίπτωση του Χριστόδουλου κρατούσε επαφή, εκτός των άλλων, με την αντιδραστική νεο-ορθόδοξη εθνικίστρια Λ.Κανέλλη, στην περίπτωση του Εφραίμ με το πρώην στέλεχος της «Κ»ΝΕ Νομικής Κομοτηνή Αρσένιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: