Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Ο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας, Χάμα Χαμαμί, και η 9χρονη κόρη του, δέχτηκαν επίθεση από την πολιτική αστυνομία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας, Χαμμά Χαμμάμι, και η 9χρονη κόρη του, δέχτηκαν επίθεση από την πολιτική αστυνομία.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας (PCOT), πληροφορεί την κοινή γνώμη ότι ο εκπρόσωπός του, Χαμμά Χαμμάμι, ξυλοκοπήθηκε από τέσσερις άνδρες της πολιτικής αστυνομίας. Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα το πρωί της 17 Ιουνίου γύρω στις 11, την ώρα που ο Χαμμά έβγαινε από το σπίτι του στη γειτονιά Ελ Μανάρ Ι , στην Τυνησία, μαζί με την 9χρονη κόρη του Σάρα. Οι δράστες της επίθεσης ήταν μέλη μιας ομάδας αστυνομικών που παρακολουθούν σε μόνιμη βάση τον Χαμμά, οι οποίοι τον απείλησαν και τον προσέβαλαν χυδαία μπροστά στα μάτια της κόρης του πριν εξαφανιστούν τρέχοντας.

Επί δύο εβδομάδες, μια ντουζίνα αστυνομικοί με πολιτικά παρακολουθούσαν κάθε μέρα τη γειτονιά όπου διαμένει ο Χαμμά και η γυναίκα του, η δικηγόρος και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ράντια Νασράουι. Την τελευταία εβδομάδα δεχόταν πολλά ανώνυμα τηλεφωνήματα από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους. Στα τηλεφωνήματα αυτά τον απειλούσαν για να μην αναμειχθεί με το ότι έγινε στην πόλη Ρεντέγιεφ και την περιοχή των ορυχείων της Γκάφσα.

Αυτές οι εγκληματικές ενέργειες πραγματοποιούνται σε μια περίοδο γενικής καταπίεσης του λαού της Τυνησίας και έχουν σα στόχο να χτυπήσουν την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεζομένων.

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η ανικανότητα του δικτατορικού καθεστώτος του στρατηγού Μπεν Αλί να ανταποκριθεί με τις κοινωνικές και πολιτικές ανάγκες του λαού της Τυνησίας.
Η χρήση πραγματικών πυρών ενάντια σε ειρηνικές διαδηλώσεις είναι η μοναδική απάντηση του καθεστώτος στις διεκδικήσεις του λαού.

Αυτή η καταπιεστική πολιτική δε μας τρομοκρατεί, και ιδιαίτερα τη νεολαία η οποία αγωνίζεται με αποφασιστικότητα για να υπερασπιστεί το δικαίωμα της στην εργασία, στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας, καταδικάζει την επίθεση εναντίον του εκπροσώπου του και καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και τον λαό της Τυνησίας να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν την ένταση της φασιστικοποίησης της πολιτικής ζωής και την αύξηση των σωματικών επιθέσεων, των αυθαίρετων συλλήψεων, των βασανιστηρίων και των στημένων δικών-παρωδία.

Τυνησία, 17 Ιουνίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: