Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ΗΠΑ: 28 εκατομμύρια πεινάνε και σιτίζονται με δελτίο τροφίμων

Στις ΗΠΑ , στο ισχυρότερο κράτος του κόσμου, που με φωτιά και σίδερο επιβάλλει την πολιτική του, καίγοντας και σκοτώνοντας τους λαούς (πόλεμοι Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, κλπ) για την εξυπηρέτηση των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων των πολυεθνικών εταιριών και των μονοπωλίων, η πείνα θερίζει.
Ολοένα και περισσότεροι αμερικανοί αναγκάζονται να στριμώχνονται στην ούρα για τρόφιμα, για συσσίτιο και δελτία τροφίμων λόγω της οικονομικής κρίσης.
Σχεδόν ένας στους 10 αμερικανούς ή 28.000.000 άνθρωποι αναμένονται την επόμενη χρονιά να χρησιμοποιήσουν δελτία τροφίμων, αντιμετωπίζοντας προβλήματα σίτισης.
Το πρόγραμμα επισιτισμού των φτωχών αμερικανών, που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια, θα στοιχίσει στο υπουργείο Οικονομικών 39 δισ. δολάρια.
Παράλληλα οι τιμές των τροφίμων αναμένεται να αυξηθούν κατά 5%, ενώ πριν, το διάστημα Μάρτης 2007-Μάρτης 2008, είχαν αυξηθεί σε εθνικό επίπεδο 4,5%. Τα αυγά αυξήθηκαν κατά 35%, το γάλα κατά 23% και το ψωμί κατά 16% σε σχέση με πέρσι, με αποτέλεσμα ούτε το ποσό των δελτίων να επαρκεί για την κάλυψη των αυξήσεων (τα δελτία τροφίμων είναι κουπόνια τα οποία αντιστοιχούν σε κάποιο ποσό με το οποίο ο δικαιούχος μπορεί να ψωνίσει κάποια τρόφιμα).
Παράλληλα οι πλούσιοι γίνονται ολοένα και πλουσιότεροι μέσα από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, δημιουργώντας τη φτώχεια και την εξαθλίωσή τους σε ένα μέλλον αβέβαιο ακόμα και για τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: