Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Η αστυνομία ανοίγει πυρ εναντίον διαδηλωτών στη Ρεντεγιέφ – Ένας νεκρός και 25 τραυματίες

Σήμερα η πόλη της Ρεντεγιέφ, στάθηκε μάρτυρας μιας σοβαρής παρεκτροπής όταν οι αστυνομικές δυνάμεις ενσυνείδητα πυροβόλησαν διαδηλωτές αφήνοντας έναν νεαρό άνδρα νεκρό, τον Hafnawi Maghzawi, και άλλους 25 τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν πυροβοληθεί στα πόδια. Οι πιο σοβαρά τραυματισμένοι από μεταφέρθηκαν σρο περιφερειακό νοσοκομείο της Γκάφσα.

Αυτή νέα παρεκτροπή υπογραμμίζει το γεγονός ότι το υπάρχον καθεστώς εμμένει στην άρνηση των δίκαιων αιτημάτων του λαού της Ρεντεγιέφ και της ανθρακοφόρας λεκάνης (Ούμ Λαραῒς, Μντίλα, Μιτλάουι...) που έχουν, απ΄τα πέρυσι, ξεσηκωθεί κατά της ανεργίας, της φτώχειας και της περιθωρειοποίησης. Για μια ακόμα φορά, το γεγονός αυτό δείχνει ότι τούτο το καθεστώς, τελείως απονωμένο από το λαό και τις φτωχές τάξεις, εκπροσωπεί μόνο τους πλούσιους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνισίας:

1. Καταδικάζει απερίφραστα αυτό νέο έγκλημα εναντίον του λαού της Ρεντεγιέφ καθώς και την πλαστογράφηση των γεγονότων από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, που στην προσπάθεια τους να διακαιολογήσουν την καταστολή των διαδηλωτών, επιχείρησαν να τους παρουσιάσουν ως «ταραξίες» διαστρεβλώνοντας τα αιτήματά τους.

2. Εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση του στην οικογένεια του μάρτυρα Hafnawi Maghzawi, ενός ακόμα στην μακρά λίστα των μαρτύρων που έπεσαν για την αξιοπρέπεια κατα την διάρκεια της περασμένης πεντηκοταετίας του δικτατορικού καθεστώτος, καθώς και σε όλους τους τραυματισμένους και τις οικογένειές τους.

3. Διαβεβαιώνει ότι οι αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων θα δικαστούν.

4. Εκφράζει την συνεχή υποστήριξη του στα δίκαια αιτήματά του λαού της Ρεντεγιέφ, Ούμ Λαραῒς, Μντίλα, Μιτλάουι, Φερυάνα και Μεγκέλ Μπεν Μπάς και τον συγχαίρει για το θάρρος του στον αγώνα για τα δίκαιά του παρά την καταπίεση και τα βασανιστήρια που υπέστησε καθ’όλη την πρόσφατη περίοδο (εισβολή σε σπίτια, επιθέσεις εναντίο ατόμων, η δολοφονία του νεαρού Hichem Ben Jeddou Alaimi, βανδαλισμοί, λεηλασίες και άλλα).

5. Καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, από κόμματα, ενώσεις, οργανώσεις, συνδικάτα να ενισχύσουν την υποστήριξή τους προς τον λαό της ανθρακοφόρας λεκάνης και να ασκήσουν πίεση προς τις αρχές ώστε να πάψει η καταπίεση, να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις απ’όλες τις πόλεις και να αποζημιωθούν οι κάτοικοί τους για τις υλικές καυ ηθικές ζημιές που υπέστησαν και να ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματά τους.

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνισίας
6/6/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: