Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Ψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών»

Η ψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών»:
- Ζωτικής σημασίας για τους δυο φίλους γειτονικούς λαούς
- Ισχυρό πλήγμα στον ακραίο αντιδραστικό αστικό ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ των ΔΥΟ χωρών – τον ΠΡΩΤΟ και πιο θανάσιμο εχθρό των λαών και μόνιμα ΚΥΡΙΟ στήριγμα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων
- ΕΞΩ απ’ τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ οι ιμπεριαλιστές Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκοί–ΕΕ–ΡΩΣΙΑΣ
- Πνίγηκαν στο βούρκο του υπεραντιδραστικού αστικού ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ σειρά κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά
και οι εξωκοινοβουλευτικές Οργανώσεις με την ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ απόρριψη-καταψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών»

ΛΕΝΙΝ: «Ο μαρξισμός είναι ανειρήνευτος απέναντι στον αστικό Εθνικισμό, ακόμα και στον πιο «δίκαιο», «καθαρούτσικο», ραφιναρισμένο και πολιτισμένο» (τομ. 24, σελ 130, Αθήνα 1981).

Η ψήφιση απ’ τα Κοινοβούλια των δυο χωρών της αμοιβαία επωφελούς «Συμφωνίας των Πρεσπών» αποτελεί γεγονός ζωτικής σημασίας για τους δυο φίλους γειτονικούς λαούς και ταυτόχρονα συνιστά ένα πρώτο ισχυρό πλήγμα στον ακραίο αντιδραστικό αστικό εθνικισμό ΚΑΙ των ΔΥΟ χωρών – ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ που αποτελεί τον ΠΡΩΤΟ και πιο θανάσιμο εχθρό των λαών και μόνιμα ΚΥΡΙΟ στήριγμα των διαφόρων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Το ουσιώδες, το ΚΥΡΙΟ και ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ, είναι ότι με τη ΔΙΜΕΡΗ «Συμφωνία των Πρεσπών» ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΤΑΙ μια πολύχρονη, 30 ολόκληρων χρόνων, διένεξη και εχθρότητα μεταξύ Ελλάδας-πΓΔΜακεδονίας δηλ. των δυο ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ απ’ τον ιμπεριαλισμό χωρών (ΝΑΤΟ, ΗΠΑ,ΕΕ, κλπ.) και λύνονται πλέον οι μεταξύ τους εκκρεμότητες, ενώ ταυτόχρονα περιορίζεται σημαντικά και δραστικά ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ. Είναι πασίγνωστο ότι τη ΛΥΣΗ όλων των προβλημάτων παρεμπόδιζε-παρεμποδίζει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ο ακραίος αντιδραστικός αστικός ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ απ’ τις ΔΥΟ πλευρές, που καλλιεργούσε το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ μεταξύ των δυο γειτονικών λαών – και δευτερευόντως οι ιμπεριαλιστές – οι οποίοι στηρίζονταν-στηρίζονται πάντα ΑΚΡΙΒΩΣ στην ύπαρξη του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ώστε να μπορούν να υποδαυλίζουν μόνιμα την ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ και τα ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΜΙΣΗ για την προώθηση των δικών τους σχεδίων και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. ΑΚΡΙΒΩΣ ο αντιδραστικός αστικός ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ήταν αυτός – πέραν των δολοφονικών βομβαρδισμών των ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών – που οδήγησε στην πρόσφατη μεγάλη ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ των λαών της πρώην ενιαίας καπιταλιστικής Γιουγκοσλαβίας (όπως και σε άπειρες άλλες περιπτώσεις χωρών).
Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ των εκκρεμοτήτων που επιλύονται με τη «Συμφωνία των Πρεσπών», είναι προφανές ότι ΑΦΑΙΡΕΙ απ’ τους ιμπεριαλιστές αυτή τη δυνατότητα, παρά την προς το παρόν ύπαρξη και διατήρηση της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και των δυο απ’ τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις – η αποτίναξη του ζυγού της ιμπεριαλιστικής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ (ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, κλπ.) αποτελεί ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ της πάλης των ΔΥΟ λαών για την απαλλαγή των χωρών τους απ’ αυτή. Και απ’ αυτή τη σκοπιά και γι αυτόν ΑΚΡΙΒΩΣ το λόγο (και σειρά άλλων) η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ και ιστορικού χαρακτήρα συμφωνία για τις δυο χώρες Ελλάδα-πΓΔΜακεδονία και τους λαούς τους.
Είναι εντελώς λαθεμένο και αφελέστατο πολιτικά να εκληφθεί η ΔΙΜΕΡΗΣ «Συμφωνία των Πρεσπών» ως «διεθνής»(!) συμφωνία, που μπορεί ΤΑΧΑ να ρυθμίζει τις σχέσεις του σφοδρότατου Ανταγωνισμού μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων συμφωνία – κάτι εντελώς αδύνατο και εξωπραγματικό. Δίνοντας σκόπιμα και παραπλανητικά στη «Συμφωνία των Πρεσπών» μια τόσο τεράστια διάσταση, το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή της εργατικής τάξης και του λαού απ’ την ΚΕΝΤΡΙΚΗ του θέση, δηλ. την ΑΡΝΗΣΗ του – μαζί μ’ ΟΛΕΣ τις εθνικιστικές-σοβινιστικές δυνάμεις – να δοθεί ΛΥΣΗ στα εκκρεμούντα προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών με ΠΡΟΣΧΗΜΑ τον ανύπαρκτο «αλυτρωτισμό»(!) της «Συμφωνίας των Πρεσπών» δηλ. τα ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ–αντιδραστικές αστικές ανοησίες περί «αποδοχής και κατοχύρωσης των εννοιών του «μακεδονικού» λαού, του «μακεδόνα» πολίτη, της «μακεδονικής» γλώσσας» («Ρ» 26-27/1/2019, σελ. 6.), διαιωνίζοντας έτσι την ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ και τα ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΜΙΣΗ μεταξύ των ΔΥΟ χωρών και λαών, που υπηρετούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις πιο ακραίες ντόπιες εθνικιστικές δυνάμεις και τις διάφορες ιμπεριαλιστικές χώρες. Ταυτόχρονα προσπαθεί να αποκρύψει τον αντιδραστικό αστικό ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ της πιο ακραίας επιθετικής μορφής, παρουσιάζοντάς τον (με τα περί ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, κλπ.) μεταμφιεσμένο σε έναν ψευτο-«αντιιμπεριαλισμό», όπως εκφράστηκε-επιβεβαιώθηκε με την πρόσφατη καταψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και τα ξεχωριστά εθνικιστικά συλλαλητήρια στις διάφορες πόλεις κατά του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ «αλυτρωτισμού»(!) της πΓΔΜακεδονίας, που δηλητηριάζουν την εργατική τάξη και το λαό, ενώ ταυτόχρονα τροφοδοτούν την ανάπτυξη των ντόπιων φασιστικών και Ναζι-φασιστικών δυνάμεων πανελλαδικά.
Ασφαλώς είναι ένα υπαρκτό γεγονός, ότι κάποιες απ’ τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συγκυριακά επωφελούνται απ’ τη «Συμφωνία των Πρεσπών» (ΝΑΤΟ, ΕΕ, κλπ) και κάποιες άλλες δυσαρεστούνται (Ρωσία, κλπ.) – θα μπορούσε να συμβεί σ’ άλλη συγκυρία και το αντίθετο – όμως αυτό είναι ζήτημα εντελώς δευτερεύουσας σημασίας για τους λαούς των ΔΥΟ χωρών, αφού η συμφωνία είναι αμοιβαία επωφελής για τις δυο ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕΣ, προς το παρόν, χώρες Ελλάδα-πΓΔΜακεδονίας, επειδή ΑΚΡΙΒΩΣ προωθείται η ΛΥΣΗ των μεταξύ τους προβλημάτων που ταλανίζουν τρεις (3) ολόκληρες δεκαετίες τις δυο χώρες. ΕΠΙΠΛΕΟΝ συντρέχει και ένας ακόμα σπουδαίος λόγος: χωρίς την ΕΞΑΛΕΙΨΗ των εκκρεμοτήτων και τη ΛΥΣΗ αυτών των προβλημάτων οι δυο γειτονικοί λαοί ΔΕΝ μπορούν να αγωνιστούν ΟΥΤΕ κατά των κυρίαρχων αστικών τάξεων των χωρών τους μα ΟΥΤΕ κατά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων: χωρίς ΛΥΣΗ αυτών των προβλημάτων η μόνη προοπτική που έχουν οι ΔΥΟ γειτονικοί λαοί είναι να αλληλοσφάζονται ΜΟΝΙΜΑ στο μέλλον για τα συμφέροντα των κυρίαρχων αντιδραστικών αστικών τάξεων αλλά και των διαφόρων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, επειδή: «ο επιθετικός αστικός εθνικισμός αποκτηνώνει, αποβλακώνει και διαιρεί τους εργάτες, για να τους σέρνει στο άρμα της μπουρζουαζίας – να πιο είναι το γεγονός της σύγχρονης πραγματικότητας» (ΛΕΝΙΝ: τομ. 24, σελ. 121, Αθήνα 1981) και επιπλέον να τους σέρνει στο άρμα των διαφόρων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. (Ας σημειωθεί ότι οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες ΖΑΕΦ-ΤΣΙΠΡΑ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, κατά πρώτο ως «σοσιαλδημοκράτες» ΔΕΝ μπορεί να είναι «αντιιμπεριαλιστές», κατά δεύτερο έχουν ταχθεί υπέρ της παραμονής των δυο χωρών στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, με τον ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ να δηλώνει: «είμαστε κάθετα αντίθετοι… με το να φύγει η Ελλάδα απ’ το Ευρώ…», «Ρ» 26/7/2015, σελ. 17), ενώ 4 χρόνια πριν η ΠΑΠΑΡΗΓΑ διαλαλούσε: «λύση έξω από το Ευρώ… είναι καταστροφή» «Ρ» 31/5/2011, σελ. 6), με την κυβέρνηση ΖΑΕΦ να αποφασίζει την ΕΝΤΑΞΗ της πΓΔΜακεδονίας στον επιθετικό στρατιωτικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ και την ιμπεριαλιστική ΕΕ, στα οποία συμμετέχει, ως γνωστόν, ΚΑΙ η Ελλάδα.
Η ψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» που εγκαινιάζει μια νέα θετική σελίδα στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών για ολόπλευρη ανάπτυξη και φιλική συνεργασία, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ με τον πλέον χειροπιαστό τρόπο και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και στις δυο χώρες που λυσσαλέα αντιτάχθηκαν και κράτησαν στο συγκεκριμένο ζήτημα μια ακραία εθνικιστική θέση-στάση ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ-ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ της «Συμφωνίας των Πρεσπών», επιμένοντας έτσι στη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ-ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ των ως τώρα ΕΧΘΡΙΚΩΝ σχέσεων και του ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ μίσους μεταξύ των δυο χωρών και λαών.
Η «Συμφωνία των Πρεσπών» στην πΓΔΜακεδονίας συνάντησε λυσσαλέα αντίδραση και απορρίφθηκε απ’ το υπερεθνικιστικό φασιστικό κόμμα του VMRO-DPMNE, ενώ ανάλογη λυσσαλέα αντίδραση συνάντησε και στην Ελλάδα από σειρά Κόμματα (δεν ενδιαφέρουν εδώ οι μεταξύ τους διαφορές) που υιοθέτησαν και έχουν την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΟΙΝΗ ΑΚΡΑΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ θέση-στάση ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ-ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ της «Συμφωνίας των Πρεσπών» (ανεξάρτητα απ’ τις όποιες παραπλανητικές φλυαρίες) με ΠΡΟΣΧΗΜΑ τα γνωστά ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ περί ΔΗΘΕΝ ύπαρξης στη «Συμφωνία των Πρεσπών» «σπερμάτων αλυτρωτισμού» με τα «απαράδεκτα περί «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδόνων πολιτών» («Ρ»19/12/2018,σελ.2), και κινήθηκαν σφιχταγκαλιασμένα, συγκροτώντας ΚΟΙΝΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ επιθετικό μέτωπο ΚΑΤΑ της «Συμφωνίας»: Ναζι-φασιστική Χιτλερική «Χρυσή Αυγή», φασιστική-εθνικιστική-ρατσιστική ΝΔ (με ισχυρή Ναζι-φασιστική πτέρυγα ΒΟΡΙΔΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, κλπ.), τα εθνικιστικά ΚΙΝΑΛΈν.Κεντρώων-ακραίο εθνικιστή ΛΕΒΕΝΤΗ, ΑΝΕΛ-ακραίο εθνικιστή θρησκόληπτο φασιστοειδές Π.ΚΑΜΜΕΝΟ, τους Ναζι-φασίστες ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ και ΜΠΑΛΤΑΚΟ-Δ.ΚΑΜΜΕΝΟ, Φ.ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ, κλπ., φθάνοντας ως την ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ηγετική σοσιαλδημοκρατική ομάδα των ΠΑΠΑΡΗΓΑ-ΜΑΪΛΗ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ του «Κ»ΚΕ (αλλά και άλλων ακραίων εθνικιστών ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, κλπ.) και την Εκκλησιαστική Αντίδραση.
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν σωρηδόν και οι διάφορες δεξιές οπορτουνιστικές Οργανώσεις (χροστσοφικο-τροτσκιστικές, τροτσκίζουσες, μαοϊκές, τροτσκιστικές, κλπ.) με ακραία εθνικιστική πρωτοπορία την ΚΟΕ («δρόμος της Αριστεράς») για να πνιγούν κι’ αυτές (δεν ενδιαφέρουν εδώ οι υπαρκτές μεταξύ τους διαφορές σ’ άλλα ζητήματα) στο βούρκο του ακραίου αντιδραστικού εθνικισμού με την υιοθέτηση της ΑΚΡΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ θέσης-στάσης ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ-ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ της «Συμφωνίας των Πρεσπών», οι οποίες παρόλο που συνηθίζουν να επικαλούνται το ΛΕΝΙΝ, αγνοούν–εγκαταλείπουν, όπως και οι χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες του «Κ»ΚΕ, την ορθότατη και βασική του υπόδειξη για τη ΣΧΕΣΗ εθνικισμού-λαού-προλεταριάτου, που έχει διατυπωθεί με τη μέγιστη δυνατή σαφήνεια: «όποιος θέλει να υπηρετήσει το προλεταριάτο, οφείλει να αγωνίζεται για την ενότητα των εργατών όλων των εθνών, οφείλει να αγωνίζεται χωρίς λιποψυχία και σταθερά ενάντια στον αστικό εθνικισμό, πρώτα-πρώτα ενάντια στο «δικό» του εθνικισμό και ύστερα ενάντια στον εθνικισμό του εξωτερικού» (ΛΕΝΙΝ: τομ. 24, σελ 121, Αθήνα 1981).
Παρόλο που η «Συμφωνία των Πρεσπών» ΔΕΝ περιέχει «αλυτρωτισμούς-εθνικισμούς»(!) – ΑΝΤΙΘΕΤΑ μάλιστα τους ΚΑΤΑΡΓΕΙ – οι δυνάμεις της ντόπιας εθνικιστικής Αντίδρασης συνεχίζουν τις λυσσαλέες επιθέσεις τους ενάντια στη γειτονική χώρα της πΓΔΜακεδονίας και στο γειτονικό λαό, επιμένοντας στα ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ περί των λεγόμενων «αλυτρωτισμών και των εθνικισμών» και τα «όσα ανιστόρητα βρίσκονται στη συμφωνία περί «μακεδονικού» λαού, «μακεδονικής» ιθαγένειας και γλώσσας» («Ρ» 26-27/1/2019, σελ.9), με πρωτοπορία τη σοσιαλδημοκρατική ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ηγεσία του «Κ»ΚΕ που προσπαθεί απεγνωσμένα, ανεπιτυχώς βέβαια, να παρουσιάσει-σερβίρει την τωρινή ακραία ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ της στάση της ως «αντιιμπεριαλισμό»(!), ένας ψευτο-«αντιιμπεριαλισμός» που στην πραγματικότητα είναι ένας μασκαρεμένος αντιδραστικός αστικός ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ της πιο ακραίας επιθετικής μορφής: ΑΚΡΙΒΩΣ ο ΙΔΙΟΣ υπεραντιδραστικός ΑΣΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ και της ΙΔΙΑΣ επιθετικής μορφής μ’ εκείνον των παραπάνω κομμάτων απ’ τη Ναζι-φασιστική εγκληματική «Χρυσή Αυγή», τη μοναρχοφασιστική ΝΔ και των διαφόρων άλλων εθνικιστών-φασιστών ως και τους ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ όλων των άλλων μεγαλο-αστικών κομμάτων, όπως καταδεικνύουν, ανάμεσα στ’ άλλα, ΚΑΙ τα σημερινά ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ συλλαλητήρια του «Κ»ΚΕ ΚΑΤΑ του δήθεν «ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ»(!) της γειτονικής χώρας και του λαού της, που ΤΑΧΑ εμπεριέχονται στη «Συμφωνία των Πρεσπών» - ΟΛΟΙ μαζί συγκρότησαν κοινό μέτωπο της πιο ακραίας εθνικιστικής επιθετικής μορφής ΚΑΤΑ της γειτονικής χώρας.
Η υπερμεγέθης κολοσσιαία πολιτική ΑΠΑΤΗ της εθνικιστικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ περί «αντιιμπεριαλισμού» (ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, κλπ.) συνίσταται στο ότι αυτός ο ψευτο-«αντιιμπεριαλισμός» χρησιμοποιείται: πρώτο για να συγκαλυφθεί ο πρώτος και ΜΟΝΟΣ πραγματικός λόγος δηλ. η εθνικιστικού χαρακτήρα ΑΠΟΡΡΙΨΗ-ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ της «Συμφωνίας των Πρεσπών», που είναι ο διαβόητος, αλλά ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ, «ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ»(!) αυτής της συμφωνίας – ΚΟΙΝΗ θέση-στάση όλων των ακραίων εθνικιστικών δυνάμεων, μαζί και του «Κ»ΚΕ που ως τώρα αρνούνταν-αρνούνται τη λύση των υπαρχόντων εκκρεμοτήτων και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να τάσσονται ΥΠΕΡ της ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ-ΔΙΑΙΩΝΙΣΗΣ της εχθρότητας και του εθνικιστικού μίσους μεταξύ των δυο χωρών και των δυο λαών, και δεύτερο, για να ΑΠΟΚΡΥΦΤΕΙ από την εργατική τάξη και το λαό ο υπεραντιδραστικός χαρακτήρας του ακραίου αστικού ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ που συνιστά η θέση-στάση ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ-ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ της «Συμφωνίας των Πρεσπών».
Πολύ μεγαλύτερη πολιτική ΑΠΑΤΗ (=Τιτο-Χρουστσοφική πολιτική κουτοπονηριά) συνιστά η παρουσίαση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» ως δήθεν «διεθνούς συμφωνίας»(!) ή αλλιώς «η συμφωνία έγινε για να ενταχθεί η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ» («Ρ» 15/1/2019, σελ.8) ή για τη «διεύρυνση του ΝΑΤΟ»(!), ενώ πρόκειται για το ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετο: η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ μια ΔΙΜΕΡΗΣ συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-πΓΔΜακεδονίας – δυο ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ απ’ τον ιμπεριαλισμό χωρών – που ΛΥΝΕΙ, μετά 30 ολόκληρα χρόνια, τα εκκρεμούντα προβλήματα και ξεπερνά την ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ, τα εθνικιστικά μίση και τον «ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ» απ’ τις ΔΥΟ πλευρές, ενώ ταυτόχρονα συγκυριακά «διευρύνεται» κατά μια χώρα και το ΝΑΤΟ, επειδή, κατά πρώτο, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση ΖΑΕΦ αποφάσισε την ένταξη της πΓΔΜακεδονίας στο ΝΑΤΟ-ΕΕ – όπως εξάλλου έχουν πράξει εδώ και πολλές δεκαετίες οι ελληνικές κυβερνήσεις με τη χώρα μας – ΕΝΤΑΞΗ που και στις δυο περιπτώσεις στρέφεται προφανώς κατά των συμφερόντων των δυο γειτονικών λαών, και, κατά δεύτερο, η Ελλάδα έπρεπε να παραιτηθεί απ’ το διαβόητο «Βέτο» στο ΝΑΤΟ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος τόσο στη λύση των εκκρεμοτήτων (μεταξύ άλλων και του «ονόματος» της πΓΔΜ),όσο και να τεθεί σε ισχύ η ήδη ψηφισμένη συμφωνία απ’ τα Κοινοβούλια των δυο χωρών, η οποία προφανώς απαιτεί υποχρεωτική κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ της πΓΔΜακεδονίας απ’ την Ελληνική Βουλή, ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟΥ μέρους της συνολικής «Συμφωνίας των Πρεσπών» – κύρωση που αναμένεται να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ (το πρώτο 10ημερο του Φλεβάρη) η ΣΥΜΜΑΧΙΑ του Μετώπου ΟΛΩΝ των ακραίων υπεραντιδραστικών εθνικιστικών δυνάμεων, μαζί και το «Κ»ΚΕ, γιατί ΔΕΝ θέλουν τη λύση των εκκρεμούντων προβλημάτων με τη γειτονική χώρα και επιμένουν στη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ-ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ της ΕΧΘΡΟΤΗΤΑΣ και του ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ μίσους μεταξύ των δυο χωρών και των δυο λαών, όπως και το ακραίο υπερεθνικιστικό φασιστικό κόμμα του VMRO-DPMNE στην πΓΔΜακεδονίας. Και στο ζήτημα κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ της πΓΔΜακεδονίας, η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ηγεσία του «Κ»ΚΕ δεν μπορεί να διαχωριστεί απ’ τις Ναζι-φασιστικές και φασιστικές-εθνικιστικές δυνάμεις, εκτός και αν ανακηρύξει-ισχυριστεί, ότι η Ναζι-φασιστική «Χρυσή Αυγή» κλπ., η μοναρχοφασιστική ΝΔ, κλπ. που θα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ το «Πρωτόκολλο» είναι δυνάμεις «αντιιμπεριαλιστικές»(!).
ΠΡΩΤΟ καθήκον – και τώρα μετά την μελλοντική έναρξη της ισχύος της αμοιβαίας επωφελούς «Συμφωνίας των Πρεσπών» - της εργατικής τάξης και των δυο λαών παραμένει η πάλη κατά του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ και του καπιταλισμού της «δικής» τους χώρας και δευτερευόντως η πάλη ΚΑΤΑ του ιμπεριαλισμού, επειδή ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ και τα εθνικιστικά μίση είναι εκείνα που ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ καλλιεργούν την ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ κλπ. μεταξύ των λαών, στα οποία στηρίζονται οι διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να διαιρούν τους λαούς κλπ., για να προωθούν τα σχέδια και τα συμφέροντά τους και ταυτόχρονα ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ την κοινή πάλη των λαών κατά του κοινού εχθρού τους: του ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, και όχι αντίστροφά, όπως ισχυρίζονται οι χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του αστικού-σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ.
Ο αντιδραστικός αστικός ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ δεν είναι «εισαγόμενος» απ’ τις διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως ισχυρίζονται οι αντιδραστικές ιδεαλιστικές μπουρζουάδικες πολιτικές απόψεις της ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ηγεσίας του «Κ»ΚΕ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ: είναι ένα αντικειμενικά υπαρκτό φαινόμενο – γέννημα-θρέμα του καπιταλισμού – ως ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ της αντιδραστικής αστικής τάξης στις δυο καπιταλιστικές χώρες Ελλάδα-πΓΔΜακεδονίας, που προϋπάρχει των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και που απλά εκμεταλλεύονται οι διάφοροι ιμπεριαλιστές και ΟΧΙ αντίστροφα: πως δήθεν γενικά «τα σχέδια των ιμπεριαλιστών» παρουσιάζονται ως «το πραγματικό υπόβαθρο για να φουντώνουν οι εθνικισμοί, οι «αλυτρωτισμοί» που είναι τάχα «το φυτώριο τους» («Ρ» 27-28/10/2018, σελ.9) ΑΝΤΙ των αντικειμενικών καπιταλιστικών Σχέσεων Παραγωγής, και: πως δήθεν «η επέμβαση του ΝΑΤΟ για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας άνοιξε το «κανάλι» εθνικισμών και αλυτρωτισμών» («Ρ» 26-27/1/2019, σελ. 5), ενώ είναι πασίγνωστο, ότι ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ στην καπιταλιστική Γιουγκοσλαβία των ΤΙΤΟ-ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ (που τα «ηρωϊκά παιδιά» των ΤΙΤΟ-ΧΡΟΥΣΤΣΟΦ της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ θεωρούν χώρα «σοσιαλιστική»(!)) ήταν υπαρκτός πολλές δεκαετίες πριν τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών και την πρωτοφανή αλληλοσφαγή των λαών της εξαιτίας ΑΚΡΙΒΩΣ της ύπαρξης του αντιδραστικού αστικού ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ.
Η υπερμεγέθης πελώρια πολιτική ΑΠΑΤΗ περί «αντιιμπεριαλισμού» (ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, κλπ.) της εθνικιστικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ – στη συγκεκριμένη περίπτωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» – ΑΠΟΤΕΛΕΙ απλά την πικάντικη σάλτσα για τους πολιτικά αφελείς αντιιμπεριαλιστές ώστε να καταστεί ελκυστικό και «γευστικό» το ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ και ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ για το λαό και την εργατική τάξη ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ του υπεραντιδραστικού αστικού ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ.
Βέβαια η ηγεσία του «Κ»ΚΕ έχει την μεγάλη ατυχία ο σημερινός επιθετικός αστικός ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ αυτού του αστικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος δεν είναι «χθεσινός» αλλά έχει ιστορία πολλών δεκαετιών κι’ αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από τις εκάστοτε μεταμορφώσεις του, όσο, εκτός πολλών άλλων, και από τα παρακάτω:
1. απ’ αρχή του σημερινού ακραίου αντιδραστικού αστικού εθνικισμού αποτελεί η ΔΙΠΛΗ, εθνικιστικού χαρακτήρα, ΠΡΟΔΟΣΙΑ των Σλαβομακεδόνων ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ και της Σλαβομακεδόνικης μειονότητας απ’ τον αποστάτη σοσιαλδημοκράτη Χ.ΦΛΩΡΑΚΗ, όπως έχει αποκαλύψει-ομολογήσει δημόσια ο αντιδραστικός πολιτικός Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (πρόλογος σε βιβλίο Σκυλακάκη).
2. ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ των τελευταίων δεκαετιών της αντισταλινικης-αντιζαχαριαδικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ ΔΕΝ κατάφερε ούτε με την επιφοίτηση του «αγίου Πνεύματος» των δυο νέο-ορθόδοξων ακραίων εθνικιστριών θεουσών ΠΑΠΑΡΗΓΑ-ΚΑΝΕΛΛΗ να μεταμορφωθεί σε «αντιιμπεριαλισμό»(!): παρέμεινε αντιδραστικός αστικός ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, που συμπληρωμένος-εμπλουτισμένος με το νεο-«ορθόδοξο» θρησκευτικό αντιδραστικό ρεύμα μετεξελίχθηκε σ’ ένα θρησκευτικό νεο-«ορθόδοξο» αντιδραστικό αστικό ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, που αυτές τις μέρες γνωρίζει μια πρωτοφανή έξαρση με το πρωτόγνωρο παραλήρημα επιθετικού εθνικισμού ΕΝΑΝΤΙΑ στην πΓΔΜακεδονίας. Με την ακραία νεο-«ορθόδοξη» εθνικίστρια Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ, κλασσική περίπτωση αγραμματοσύνης, ημιμάθειας, άφθαστων ασυναρτησιών και πεζοδρομιακού χαρακτήρα χυδαίας φρασεολογίας, κουτσαβακίστικης τραμπούκικης συμπεριφοράς μα και πρωτόγνωρων αντιδραστικών πολιτικών ανοησιών επιπέδου του ομοϊδεάτη της θρησκόληπτου ακραίου εθνικιστή ΚΑΜΜΕΝΟΥ που περιφέρονται στα κανάλια σε έξαλλη παραληρηματική κατάσταση εθνικιστικών επιθέσεων ΕΝΑΝΤΙΑ στην πΓΔΜακεδονίας και το λαό της, ξεπερνώντας σε εξαλλοσύνη και εθνικιστικό μίσος ακόμα και το παραλήρημα των Ναζι-φασιστών ΜΗΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΒΟΡΙΔΗ, κλπ.. Θυμίζοντας εκείνες τις παλιότερες «ένδοξες» μέρες, που αγκαλιασμένη με το χουντο-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ υπεράσπιζε την αντιδραστική διατήρηση του θρησκεύματος στις ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ. Τότε η ηγεσία του «Κ»ΚΕ είχε ταχθεί ΚΑΤΑ της εξάλειψης του θρησκεύματος απ’ τις ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, παρουσιάζοντάς την, μάλιστα, ως «διχασμό του λαού»(!): «η χώρα δεν αντέχει ανάλογο «διχασμό» με εκείνο που προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη για τις ταυτότητες», «Ρ» 7/9/2006, σελ. 31), μ’ αποτέλεσμα ο μεγαλοαστός πολιτικός ΣΗΜΙΤΗΣ να τους βγει απ τα αριστερά, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ επιτέλους το θρήσκευμα από τις Ταυτότητες.
3. η ακραία εθνικιστική θέση-στάση ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ-ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ της «Συμφωνίας των Πρεσπών», ΔΕΝ μπορεί ταυτόχρονα να είναι και «αντιιμπεριαλιστική» θέση-στάση: παραμένει πάντα ακραία εθνικιστική επιθετική στάση: είναι ανομολόγητος μασκαρεμένος αντιδραστικός αστικός εθνικισμός-αλυτρωτισμός απέναντι στη γειτονική χώρα.
4. η ακραία αυτή εθνικιστική θέση-στάση της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ ΔΕΝ μπορεί να διαχωριστεί απ’ την εθνικιστική στάση των χιτλερικών της «Χρυσής Αυγής», των διαφόρων φασιστών και Ναζι-φασιστών της ΝΔ, κλπ., κλπ. Και δεν μπορεί να διαχωριστεί επειδή είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ και ΚΟΙΝΗ μεταξύ τους θέση-στάση, εκτός και αν, όπως προαναφέρθηκε, οι υπεραντιδραστικές εθνικιστικές δυνάμεις θεωρούνται απ’ τους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες «αντιιμπεριαλιστικές»(!).
5. Ο αντιδραστικός αστικός εθνικισμός ΔΕΝ μπορεί ποτέ να είναι «αντιιμπεριαλισμός», επειδή ο πραγματικός αντιιμπεριαλισμός είναι διαμετρικά ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ και πάντα ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ,
6. η ηγεσία του «Κ»ΚΕ τόσο στα συνθήματα όσο και στην πράξη με την οργάνωση ξεχωριστών εθνικιστικών συγκεντρώσεων κατά του υποτιθέμενου «εθνικισμού-αλυτρωτισμού»(!) της πΔΓΜακεδονίας και του λαού της επέλεξε να αναδειχθεί έτσι σε «θαρραλέα» πρωτοπορία της ντόπιας εθνικιστικής Αντίδρασης μα και ΕΠΙΠΛΕΟΝ σε επιθετική εμπροσθοφυλακή της.
Ο ακραίος επιθετικός αντιδραστικός αστικός ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ στην περίπτωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» ΔΕΝ μπορούσε να μην ικανοποιήσει και ενθουσιάσει τη φασιστική και Ναζι-φασιστική αντίδραση με τον εκπρόσωπο της Ναζι-φασιστικής πτέρυγας της ΝΔ Μ.ΒΟΡΙΔΗ να δηλώνει στην «Ομιλία» του στη Βουλή(25/1/2019) κατά τη συζήτηση για την κύρωση της «Συμφωνίας»: «ο κύριος Τσίπρας είναι ένας και μοναδικός. Ένας και μοναδικός, ο οποίος – προσέξτε – συνεχίζει την παράδοση του μακεδονισμού της Αριστεράς. Δεν τη συνέχισε το ΚΚΕ. Ήρθε σήμερα το ΚΚΕ, άλλαξε την πολιτική του θέση από τότε, μίλησε για άλλες ιστορικοπολιτικές συγκυρίες και εμφανίστηκε ο Τσίπρας να το μαλώνει γιατί δεν είναι σε εκείνη τη θέση… είστε κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας… είστε πιο Σκοπιανοί απ’ τους Σκοπιανούς… ».
Αυτές τις μέρες, μέσα-τέλη του τελευταίου 10ήμερου του Γενάρη, στη βάση της κοινής εθνικιστικής-σοβινιστικής θέσης-στάσης περί ΔΗΘΕΝ «αλυτρωτισμού»(!) της πΓΔΜακεδονίας ή αλλιώς του «αλυτρωτισμού» της «Συμφωνίας των Πρεσπών», η αντιπροσωπευτική τετράδα του γελοίου υπεραντιδραστικού πολιτικού τσίρκου των έξαλλων εθνικιστών ΚΑΝΕΛΛΗ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, τα γνωστά πολιτικά κατακάθια, ασυναγώνιστων σε γελοιότητα, χυδαιότητα, φασιστικούς τραμπουκισμούς, αλλά και αδίστακτων σε αντιδραστικότητα πολιτικάντηδων προβοκατόρων, τις νύχτες παίρνουν σβάρνα τα Κανάλια και με ολονύχτια λυσσασμένα έξαλλα εθνικιστικά-σοβινιστικά γαβγίσματα αναστατώνουν και διεγείρουν το θυμικό του αφελή ασυλλόγιστου-απερίσκεπτου φανατικού εθνικιστικού συρφετού των ακροατών τους, ντοπάροντάς τον με τα ακραία πρωτόγονα εθνικιστικά μίση, ενώ για να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους ακούγεται, πως με το φώς της ημέρας, οι «γενναίοι και θαρραλέοι Στρατηλάτες»(!) σε έξαλλη κατάσταση τρέχουν αγκομαχώντας λαχανιασμένοι στις χαράδρες, τα ρουμάνια και τις ρεματιές της Ελληνικής Μακεδονίας στα σύνορα, γαυγίζοντας λυσσασμένα, απειλώντας να κατασπαράξουν το μικρό κράτος της γειτονικής χώρας και το λαό της (και ποιος ξέρει ως πότε;).
Η κεντρική «Ομιλία» του «Κ»ΚΕ στη Βουλή (22/1/2019) αποτέλεσε μνημείο ψευδολογιών, διαστρεβλώσεων και προκλητικού ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ της μοναρχοφασιστικής Αντίδρασης παλιότερων εποχών μα πρωτίστως ΜΝΗΜΕΙΟ της πιο ακραίας μορφής επιθετικού αστικού ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ της πΓΔΜακεδονίας με ΠΡΟΣΧΗΜΑ τον ΔΗΘΕΝ «αλυτρωτισμό» της «Συμφωνίας των Πρεσπών».
Οι προδότες σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ, λακέδες του ντόπιου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, βυθισμένοι στον παροξυσμό της πιο ακραίας εθνικιστικής επιθετικής έξαρσης-υστερίας, πανικόβλητοι και με εμφανέστατη την αδυναμία να ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ απ τις φασιστικές και Ναζι-φασιστικές δυνάμεις, παρά τις περί ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, κλπ. – και χωρίς αντίκρισμα στη συγκεκριμένη περίπτωση – ακατάσχετες φλυαρίες. Πέτυχαν μόνο να ξεπεράσουν, με τις ξεχωριστές εθνικιστικές συγκεντρώσεις, τα συμμαχικά κόμματα στο ΚΟΙΝΟ Μέτωπο του αντιδραστικού ακραίου αστικού ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, κατακτώντας έτσι επάξια όχι μόνο την ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ του αντιδραστικού μετώπου μα και ΕΠΙΠΛΕΟΝ την εμπροσθοφυλακή του (όπως καταδεικνύεται σ’ άλλο σημείωμα).
Ταυτόχρονα σε στιγμές ακραίας ταραχής, εθνικιστικής παράκρουσης και πολιτικής αλλοφροσύνης έφτασαν στο πλέον αδιανόητο και προκλητικότατο σημείο με την «επιχείρηση» ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ της μοναρχοφασιστικής Αντίδρασης παλιότερων δεκαετιών. «ΞΕΠΛΥΝΑΝ» τους δολοφόνους «Γκοτζαμάνηδες» της φασιστικής Καραμανλικής ΕΡΕ, κατά πρώτο, μιλώντας για «Γκοτζαμάνηδες του διαδικτύου»(!) («Ρ» 26-27/1/2019, σελ.3), που παίζουν απλά με τα πλήκτρα των «Κινητών» τους, κλπ., «διαστρεβλώνοντας» κάποιες πολιτικές τους θέσεις, αποσιωπώντας και λέγοντας συνειδητά ΨΕΥΔΗ, ότι οι «Γκοτζαμάνηδες» της ιστορικής περιόδου της δεκαετίας του 1960 ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο: ΥΠΗΡΞΑΝ οι στυγεροί δολοφόνοι του ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ που στα χέρια τους δεν κρατούσαν ακίνδυνα «πληκτρολόγια» αλλά δολοφονικούς ΣΙΔΗΡΟΛΟΣΤΟΥΣ. Κατά δεύτερο, μίλησαν για «Γκοτζαμάνηδες του ΣΥΡΙΖΑ» («Ρ» 26-27/1/2019, σελ.6), ότι δηλ. οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ «Γκοτζαμάνηδες» της δεκαετίας του 1960 ΔΕΝ ανήκαν στη φασιστική Καραμανλική ΕΡΕ αλλά στους σοσιαλδημοκράτες του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ(!) (οι σημερινοί χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες των «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ανήκαν το 1963 μαζί στην τότε ΕΔΑ, όπως και άλλοι αντιφασίστες εκείνης της περιόδου).
ΕΠΙΠΛΕΟΝ στην περίπτωση της μεγάλης ηρωϊδας του λαού και του επαναστατικού σταλινικού-ζαχαριαδικού ΚΚΕ 1918-1955 Σλαβομακεδόνισας δασκάλας ΜΙΡΚΑ ΓΚΙΝΟΒΑ (=Ειρήνη Γκίνη) «ΞΕΠΛΥΝΑΝ» τους ΕΛΛΗΝΕΣ εθνικιστές μοναρχοφασίστες. Πέραν της κραυγαλέας ιστορικής αγραμματοσύνης, που εκφράζεται στον ανόητο τρελο-ισχυρισμό, ότι την «εκτέλεσαν δολοφονικά όπλα που είχαν πάνω τη σφραγίδα “made in USA”, δηλ. των αμερικανών»(!) («Ρ» 26-27/1/2019, σελ.4) (ας σημειωθεί ότι τα ξένα όπλα το 1946 ΔΕΝ ήταν ακόμα «αμερικάνικα» αλλά «αγγλικά»: Μαϊληδο-Σκουλαρίκηδων «ιστορικές» υπερμεγέθεις κοτσάνες), το χειρότερο και προκλητικότερο είναι, πρώτο, ότι η εθνικιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ απ’ το λαό και την εργατική τάξη {προπαντός απ’ τη νεολαία) ότι τα ξένα δολοφονικά όπλα δεν πυροβολούσαν από μόνα τους, αλλά τα κρατούσαν ΕΛΛΗΝΕΣ εθνικιστές μοναρχοφασίστες σαν τους σημερινούς ακραίους εθνικιστές των παραπάνω κόμματων με τους οποίους η σημερινή ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ηγεσία του «Κ»ΚΕ έχει συμπτύξει υπεραντιδραστικότατο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ μέτωπο ενάντια στον ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ «εθνικισμό-αλυτρωτισμό»(!) της πΓΔΜακεδονίας. Το δεύτερο, που είναι πολύ σπουδαιότερο και πολλαπλά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι, ότι η εθνικιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ δεν ΤΟΛΜΗΣΕ στην «Ομιλία» εθνικιστικό σχιζοφρενικό παραλήρημα να αναφέρει ότι η εκτελεσμένη Αντάρτισσα των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ ήταν «ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ» δηλ. ανήκει στους «μη Έλληνες το γένος»(!), εφαρμόζοντας έτσι πιστά τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ της μυστικής ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ συμφωνίας του αποστάτη σοσιαλδημοκράτη ΦΛΩΡΑΚΗ με τους εκπροσώπους της πιο ακραίας ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ Αντίδρασης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, που ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την επιστροφή των συντρόφων και συμπολεμιστών της ΜΙΡΚΑ ΓΚΙΝΟΒΑ, Σλαβομακεδόνων Ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, που κατά χιλιάδες άφησαν τα κόκκαλά τους σε ξένες πατρίδες εξ αιτίας αυτής της ΔΙΠΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ενώ αυτή η ίδια ΔΕΝ «είχε την τύχη», λόγω εκτέλεσης-δολοφονίας, να γνωρίσει-ζήσει τη μεγάλη πρωτοφανή ΤΡΑΓΩΔΙΑ των Σλαβομακεδόνων Ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, τους οποίους ο αποστάτης ΦΛΩΡΑΚΗΣ όχι μόνο ΠΡΟΔΟΣΕ αλλά είχε και το απύθμενο θράσος να τους βρίζει κι’ από πάνω, τον Ιούλη του 1980, με τον πιο άθλιο, χυδαίο και σκαιότατο τρόπο: «τους πούστηδες, δεν θα βάλουν ποτέ μυαλό» ξεφύσηξε ο Χαρίλαος» (προδημοσίευση στο ΒΗΜΑ Α46 11/11/2018, σελ. Α22 46 απ’ το μυθιστόρημα του Μ.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ «Νύχτα με πέντε φεγγάρια») – ο μεγαλύτερος προδότης που ανέδειξε ως τώρα η διεθνής χρουστσοφική σοσιαλδημοκρατία, κι’ αυτό εξ αιτίας των τριών (3), μεταξύ πολλών άλλων, πιο μεγάλων εγκλημάτων-ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ: δολοφονία του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΔΙΠΛΗ, εθνικιστικού χαρακτήρα, ΠΡΟΔΟΣΙΑ των Σλαβομακεδόνων Ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ και της Σλαβομακεδόνικης μειονότητας (ΦΛΩΡΑΚΗΣ: «για το ΚΚΕ μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει» «Ρ» 16/9/1988, σελ.3) να τρέχει την περίοδο της «μεταπολίτευσης» στο Βελιγράδι και στα Σκόπια όχι όπως παραπλανητικά γράφει ο Μ.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ για να κλείσει το υποτιθέμενο «ιστορικό ρήγμα της Ένωσης Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών με το ΚΚΕ» (αυτό είχε ήδη «κλείσει» πριν πολλές δεκαετίες), αλλά ως «Πρεσβευτής» των εκπροσώπων της ντόπιας ακραίας εθνικιστικής Αντίδρασης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για να βολιδοσκοπήσει τους συντρόφους του Γιουγκοσλάβους ΤΙΤΟ, κλπ. ώστε να προωθηθεί η ΔΗΠΛΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ, εθνικιστικού χαρακτήρα, Συμφωνία σε βάρος των Σλαβομακεδόνων ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ και της Σλαβομακεδόνικης μειονότητας.
Τέλος, παρά την ψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ονειρεύεται ακόμα «νεκρή τη Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ οι εθνικιστές ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ συνεχίζουν ωρυόμενοι ΚΑΤΑ της «Συμφωνίας των Πρεσπών», παραμένοντας στις ίδιες γνωστές ακραίες ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ θέσεις, με το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ να δηλώνει σε νεο- κουτσαβακίστικο ύφος: «η επιζήμια «Συμφωνία των Πρεσπών» ενθαρρύνει αντί να εξαλείφει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων» και τον ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ να επαναλαμβάνει ως εκπρόσωπος του συνόλου του ΜΕΤΩΠΟΥ των προαναφερόμενων κομμάτων της ακραίας επιθετικής εθνικιστικής Αντίδρασης του τόπου διακηρύσσοντας για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»: «συντηρεί τα σπέρματα του αλυτρωτισμού» («Ρ» 13/12/2018, σελ.6).
Αυτή είναι η επαίσχυντη κατρακύλα του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ στο βούρκο του ακραίου επιθετικού ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ που η ηγεσία του σερβίρει-προβάλλει ως «αντιιμπεριαλισμό»(!),έχοντας ΚΟΙΝΗ εθνικιστική στάση-θέση ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ-ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ της «Συμφωνίας των Πρεσπών» μαζί με τους Ναζι-φασίστες και τους φασίστες εθνικιστές κλπ. και τους άλλους εθνικιστές των μεγαλοαστικών κομμάτων – μια εθνικιστική θέση-στάση πολύ επικίνδυνη, επειδή τροφοδοτεί ευθέως και άμεσα την ανάπτυξη των ντόπιων εθνικιστικών-φασιστικών και Ναζι-φασιστικών δυνάμεων, και μάλιστα σε μια στιγμή που αυτές σημειώνουν ισχυρή άνοδο σ΄ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: