Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Σοσιαλδημοκρατική εθνικιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ: από τη ΔΙΠΛΗ, εθνικιστικού χαρακτήρα, ΠΡΟΔΟΣΙΑ των Σλαβομακεδόνων ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ και της Σλαβομακεδόνικης μειονότητας, «θαρραλέα» μαχητική ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ της πιο ακραίας αστικής εθνικιστικής Αντίδρασης και εμπροσθοφυλακή της


Σοσιαλδημοκρατική εθνικιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ: από τη ΔΙΠΛΗ, εθνικιστικού χαρακτήρα, ΠΡΟΔΟΣΙΑ των Σλαβομακεδόνων ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ και της Σλαβομακεδόνικης μειονότητας, «θαρραλέα» μαχητική ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ της πιο ακραίας αστικής εθνικιστικής Αντίδρασης και εμπροσθοφυλακή της
ΟΧΙ στο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ μίσος – εξωτερική πολιτική φιλίας και προλεταριακού διεθνισμού
Επιστροφή στην Ελλάδα των λίγων εν ζωή Σλαβομακεδόνων πολιτικών προσφύγων πρώην ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ αλλά και των οικογενειών
Αναγνώριση ΟΛΩΝ των δικαιωμάτων της Σλαβομακεδόνικης μειονότητας που η αντιδραστική αστική τάξη και τα κόμματά της από κοινού με τους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ έχουν κηρύξει «ανύπαρκτη» (ΦΛΩΡΑΚΗΣ: «για το ΚΚΕ μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει» «Ρ» 16/9/1988, σελ.3)

1. η ΔΙΠΛΗ, εθνικιστικού χαρακτήρα, ΠΡΟΔΟΣΙΑ των Σλαβομακεδόνων ανταρτών
των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ και της Σλαβομακεδόνικης μειονότητας απ’ την ηγεσία του «Κ»ΚΕ
«Οταν είχε έρθει ο Γεννηματάς στη Φλώρινα του είχα θέσει το ζήτημα, διότι αυτός υπέγραφε μαζί με τον Σκουλαρίκη την υπουργική απόφαση με την οποία εξαιρούνταν από τον επαναπατρισμό οι πολιτικοί πρόσφυγες «μη Ελληνες το γένος». Του είπα, πώς είναι δυνατόν να έχει γυρίσει ο στρατηγός και μη γυρίζει ο στρατιώτης, ούτε για τον θάνατο του πατέρα του; Με ρώτησε πόσοι είναι αυτοί και του απάντησα περίπου 3.000. Δεν λύθηκε το ζήτημα τότε. Αλλά και όταν έγινε η συγκυβέρνηση του 1989, απευθύνθηκα στους δύο υπουργούς από τον Συνασπισμό. Ούτε τότε έγινε τίποτα. Το ξανάθεσα και τώρα στην κυρία Γεροβασίλη». (Συνέντευξη ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΝΗ σε ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ, «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» 24/1/2019, σελ. 7).

Τον τελευταίο χρόνο της στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας είχαν διαρρεύσει στο Εξωτερικό βάσιμες φήμες για συζητήσεις-σχέδια μεταξύ αστών και Αριστερών πολιτικών για τη «μεταπολιτευτική» περίοδο, στις οποίες γίνονταν λόγος για: 1. Νομιμοποίηση των δυο ρεβιζιονιστικών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων «Κ»ΚΕ-«Κ»ΚΕεσ., 2. Επιστροφή των πολιτικών προσφύγων πρώην ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, 3. Απαγόρευση της επιστροφής των Σλαβομακεδόνων πολιτικών προσφύγων πρώην ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ στην Ελλάδα. 4. Να ΜΗΝ ανακινηθεί απ’ την Αριστερά δηλ. το σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ ζήτημα ύπαρξης Σλαβομακεδόνικης μειονότητας.
Την περίοδο της λεγόμενης «μεταπολίτευσης» οι παραπάνω βάσιμες αλλά τότε ανεπιβεβαίωτες φήμες άρχισαν να υλοποιούνται δηλ. να γίνονται πλέον ΠΡΑΞΗ, με πρώτη τη νομιμοποίηση των «Κ»ΚΕ-«Κ»ΚΕεσ..
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας, ο αποστάτης σοσιαλδημοκράτης Χ.ΦΛΩΡΑΚΗΣ προχώρησε σε μυστική ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τους αντιδραστικούς αστούς πολιτικούς ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – μ’ ΕΝΤΟΛΗ προφανώς των πιο ακραίων εθνικιστικών-σοβινιστικών κύκλων της ξενόδουλης αντιδραστικής μεγαλοαστικής τάξης της χώρας.
Στη ΣΥΜΦΩΝΙΑ αυτή περιέχονται ΔΥΟ βασικές δεσμεύσεις της ηγεσίας ΦΛΩΡΑΚΗ: α) να ΜΗΝ επιστρέψουν, μετά την απομάκρυνση της φασιστικής Χούντας, στην Ελλάδα οι Σλαβομακεδόνες αντάρτες των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, και β) να ΜΗΝ ανακινηθεί από την Αριστερά δηλ. το σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ ζήτημα ύπαρξης ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ μειονότητας στη Δυτική Μακεδονία, που και τα ΔΥΟ συνιστούν εκ μέρους της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ μια ΔΙΠΛΗ, εθνικιστικού χαρακτήρα, ΠΡΟΔΟΣΙΑ: 1. των Σλαβομακεδόνων ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, και 2. της Σλαυομακεδόνικης μειονότητας.
Την αντιδραστική αυτή ΣΥΜΦΩΝΙΑ αποκάλυψε(=ομολογεί ανοιχτά για πρώτη φορά το 1995) ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ στον Πρόλογό του στο βιβλίο του Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ: «Στο όνομα της Μακεδονίας», σελ. 3-4, Αθήνα 1995. Συμφωνία που ΔΕΝ διαψεύστηκε από ΚΑΝΕΝΑΝ (ΦΛΩΡΑΚΗ-«Κ»ΚΕ) μα ΟΥΤΕ θα μπορούσε να διαψευστεί, αφού ΚΑΙ οι ΔΥΟ παραπάνω ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ υλοποιήθηκαν στην ΠΡΑΞΗ κατά τη διάρκεια της «μεταπολίτευσης»: η μεν α) με την «Κοινή Απόφαση υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης», Αθήνα 29.12.1982, Αρθ. Πρωτ. 106841 (ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ-ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗ), η οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την επιστροφή των περήφανων και γενναίων ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και για τον οποίο έχυσαν ποτάμια αίμα, επειδή «δεν είναι Έλληνες στο γένος»(!), η δε β) με την ανοιχτή επαίσχυντη ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ Δήλωση του αποστάτη σοσιαλδημοκράτη, λακέ της αντιδραστικής αστικής τάξης, Χ.ΦΛΩΡΑΚΗ: «για το ΚΚΕ μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει» («Ρ» 16/9/1988, σελ.3) με την οποία κηρύσσεται ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ η ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ μειονότητα. (βλέπε «Πρόλογο» Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ σε Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ: «Στο όνομα της Μακεδονίας», σελ. 3-4, Αθήνα 1995 και Αποσπάσματα «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» Νο 446 Ιούνη-Ιούλη-Αύγούστου 2018, σελ. 2) – μ’ αυτή του τη δήλωση ο αποστάτης Χ.ΦΛΩΡΑΚΗΣ αναδεικνύεται ΕΠΙΠΛΕΟΝ στο πιο θλιβερό, αδίστακτο και κυνικότατο σοβαροφανές ενεργούμενο των πιο ακραίων εθνικιστικών-σοβινιστικών κύκλων της ντόπιας αντιδραστικής αστικής τάξης.
Ας προσεχθεί ιδιαίτερα, ότι η Δήλωση ΦΛΩΡΑΚΗ για «ανυπαρξία»(!) της Σλαβομακεδόνικης μειονότητας (1988) έγινε 7 χρόνια νωρίτερα από την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (1995) - δήλωση που έγινε κατ’ εντολή των ακραίων εθνικιστικών κύκλων και αποτελεί επανάληψη του ψευδέστατου και εντελώς ατεκμηρίωτου ισχυρισμού του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ότι «τέτοια μειονότητα, μετά το 1950, είναι πράγματι βέβαιο ότι δεν υπάρχει στη χώρα μας» (Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ: «Στο όνομα της Μακεδονίας», σελ. 3, Αθήνα 1995).
Για τη μεγάλη ΤΡΑΓΩΔΙΑ των ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, ας δοθούν ελάχιστες αλλά πολύ χαρακτηριστικές γραμμές από ένα βιβλίο του αντάρτη του ΔΣΕ Σλαβομακεδόνα ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΝΗ, που έζησε ο ίδιος αυτή την απερίγραπτη ΤΡΑΓΩΔΙΑ: «και θες δεν θες, όταν έχεις ζήσει και γνωρίσει αυτούς τους ανθρώπους, την ευγενική τους φιλοξενία και τη ντομπροσύνη τους δεν μπορείς να μην αισθανθείς θλίψη και απογοήτευση για το αναγκαστικό ξερίζωμά τους, να μη συγκλονιστείς από τη σημερινή εικόνα, που ούτε η πέννα, ούτε και ο φακός μπορούν να την αποδώσουν. Το τραγικότερο όμως, αυτό που αποτελεί ντροπή και προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, είναι ότι σε αυτούς τους ανθρώπους στέρησαν και το δικαίωμα του επαναπατρισμού και της επίσκεψης στην πάτρια γη τους! Το αιτιολογικό; «δεν είναι Έλληνες το γένος» (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΝΗΣ: ΠΡΕΣΠΑ η Ελληνική, σελ. 38-39, Copyright Dimitris Penis, Αθήνα 2007, Εκδόσεις ELMA 93, 14 Elin Pelin str., Sofia 1000, Bulgaria).
Όμως η ακραία αυτή εθνικιστική πολιτική της κυρίαρχης αστικής τάξης οδήγησε στη βίαιη και πρωτοφανούς βαρβαρότητας ΕΚΔΙΩΞΗ, στο φασιστικό ξεριζωμό απ’ τα πατρικά χώματα τη ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ μειονότητα, ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ και σπάνιο ιστορικό γεγονός – και μάλιστα σε ειρηνική περίοδο – στην Ευρώπη αν όχι σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ενώ – πέρα απ’ τη μεγάλη και απερίγραπτη τραγωδία της, αποτελεί το μεγαλύτερο ΟΝΕΙΔΟΣ και τη μελανότερη σελίδα για την Ελλάδα και μια ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΚΗΛΙΔΑ στην ιστορία του λαού μας από τον καιρό της απελευθέρωσης απ’ τον Οθωμανικό ζυγό ως τα σήμερα – ΒΑΡΒΑΡΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΙΩΞΗ μιας γενναίας, ανυπότακτης και υπερήφανης μα και αξιοθαύμαστης μειονότητας που έχυσε ποτάμια αίμα στο Μικρασιατικό και Αλβανικό πόλεμο, την ένοπλη πάλη για την απελευθέρωση της χώρας απ’ τη φασιστική ΤΡΙΠΛΗ γερμανο-ιταλο-βουλγαρική Κατοχή και τη μαζική συμμετοχή της στην ένοπλη πάλη του ηρωϊκού ΔΣΕ ενάντια στο ντόπιο μοναρχοφασισμό και τον αγγλο-αμερικάνικο ιμπεριαλισμό (αυτά τα ελάχιστα, προς το παρόν, λόγω έλλειψης χώρου, για ένα τόσο τεράστιο και σπουδαίο, δυστυχώς άγνωστο, θέμα).
2. Η Σοσιαλδημοκρατική εθνικιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ: «θαρραλέα» μαχητική ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
της πιο ακραίας αστικής εθνικιστικής Αντίδρασης και Εμπροσθοφυλακή της
Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ έχει τουλάχιστον αναδειχθεί δυο φορές σε πρωτοπορία της ντόπιας Αντίδρασης: μια φορά σε πρωτοπορία των εθνικιστικών-ρατσιστικών δυνάμεων και τώρα με τη «Συμφωνία των Πρεσπών».
Α. πρωτοπορία των εθνικιστικών-ρατσιστικών δυνάμεων. Όταν κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση το «νομοσχέδιο Ραγκούση» για το «μεταναστευτικό» οι βουλευτές του «Κ»ΚΕ ΔΕΝ ψήφισαν το νομοσχέδιο: «το νομοσχέδιο υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το καταψήφισαν η ΝΔ και το ΛΑΟΣ» («Ρ» 10/3/2010, σελ.13) και το «Κ»ΚΕ δήλωσε «παρών»(!) δηλ. το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ΜΟΝΟ απ’ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το «Κ»ΚΕ συμπαρατάχθηκε με τους ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ της ΝΔ και ΛΑΟΣ. Και ΔΕΝ το ψήφισε ΟΧΙ επειδή ήταν ατελές, αλλά – άκουσον-άκουσον – λόγω ΚΙΝΔΥΝΟΥ «δημιουργίας και ανακίνησης μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων μέχρι και την αλλαγή συνόρων» («Ρ»7/3/2010, σελ.7). Μ’ αυτή την πρωτοφανή αντιδραστικότατη διατύπωση η εθνικιστική-ρατσιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ ξεπέρασε απ’ τα δεξιά και τους Ναζι-φασίστες του ΛΑΟΣ (που τότε δεν είχε διατυπώσει παρόμοια άποψη) και το οποίο ο «Ριζοσπάστης» αποκαλούσε «κεντροδεξιό»(!) («κεντροδεξιά ο ΛΑΟΣ», «Ρ» 16/11/2007, σελ.32). (για περισσότερα βλέπε «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» νο 317, 1-15 Μάρτη 2010).
Β. «Συμφωνία των Πρεσπών»: εθνικιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ: «θαρραλέα» μαχητική ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ της πιο ακραίας αστικής εθνικιστικής Αντίδρασης και Εμπροσθοφυλακή της
1. Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ηγεσία του «Κ»ΚΕ, μ’ αφορμή τη «Συμφωνία των Πρεσπών» συγκρότησε ΚΟΙΝΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ επιθετικό αντιδραστικό μέτωπο κατά του ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ «αλυτρωτισμού-εθνικισμού»(!) της πΓΔΜακεδονίας μ’ όλες τις αντιδραστικές εθνικιστικές δυνάμεις: απ’ τις Ναζι-φασιστικές της «Χρυσής Αυγής», μοναρχοφασιστική ΝΔ, φασιστοειδές ΚΑΜΜΕΝΟ, κλπ. ως τους εθνικιστές των άλλων μεγαλοαστικών κομμάτων και την εκκλησιαστική Αντίδραση στη βάση της ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ-ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ της «Συμφωνίας των Πρεσπών»
2. Όμως το «Κ»ΚΕ ξεπέρασε απ’ τα δεξιά όλες τις ακραίες εθνικιστικές δυνάμεις και αναδείχθηκε όχι μόνο σε «θαρραλέα» μαχητική ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ της πιο ακραίας αστικής εθνικιστικής Αντίδρασης αλλά και σε Εμπροσθοφυλακή της, επειδή όλα τα κόμματα ΔΕΝ έκαναν ξεχωριστές κομματικές εθνικιστικές συγκεντρώσεις: συμμετείχαν μόνο στις εθνικιστικές φασιστικές συγκεντρώσεις υπό την αιγίδα των διαφόρων εθνικιστικών φασιστικών συλλόγων «Μακεδονομάχων». ΜΟΝΟ το «Κ»ΚΕ έκανε ξεχωριστές εθνικιστικές συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις κατά του ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ «αλυτρωτισμού-εθνικισμού»(!) της πΓΔΜακεδονίας και του λαού της.
3. ΚΑΝΕΝΑ εθνικιστικό κόμμα ΔΕΝ τύπωσε αφίσες για τη «Συμφωνία των Πρεσπών». Το έπραξε ΜΟΝΟ το «Κ»ΚΕ.
4. ΚΑΝΕΝΑ εθνικιστικό κόμμα ΔΕΝ κόλλησε αφίσες. ΜΟΝΟ το «Κ»ΚΕ γέμισε τους δρόμους των διαφόρων πόλεων, ξεκινώντας απ’ την ολοσέλιδη αφίσα που κάλυπτε ολόκληρη την πρώτη σελίδα του «Ριζοσπάστη»: «ΟΧΙ: στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ , στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό» και στο τέλος, μετά το επιθετικό εθνικιστικό ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ, σε μικρότερο μέγεθος έρχεται η πικάντικη εύγευστη σάλτσα «ΝΑΙ: στη φιλία-αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών»
Χαρακτηριστικό είναι ότι πουθενά στις αφίσες ΔΕΝ υπάρχει σύνθημα κατά του ΝΤΟΠΙΟΥ «αλυτρωτισμού-εθνικισμού» αλλά ΜΟΝΟ κατά του ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ «αλυτρωτισμού-εθνικισμού»(!) της πΓΔΜακεδονίας.
5. Έφτασε δε στο σημείο να κρεμάσει(!) στην «Ακρόπολη» αφίσες-πανό στα ελληνικά-αγγλικά με το ίδιο περιεχόμενο. Φαίνεται πως η ηγεσία του «Κ»ΚΕ είχε «πληροφορίες» ότι τα ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ της πΓΔΜακεδονίας βρίσκονταν καθοδόν να καταλάβουν «Ακρόπολη-Παρθενώνα». Αν είχε κρεμάσει τα «πανό» στη «Βεργίνα» ή στο «Λευκό Πύργο» ίσως αποκτούσαν μεγαλύτερη «πειστικότητα»(!).
6. Αν στην περίπτωση του νομοσχεδίου για το «μεταναστευτικό» (Μάρτης 2010) ψήφισε «παρών»(!) δηλ. απλά δεν το ψήφισε, στην περίπτωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» φάνηκε απόλυτα συνεπής στον ακραίο επιθετικό ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ: καταψηφίζοντας τη συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: